Каријус још једном о финалу: Крив је Серхио Рамос!

"Нико не може да зна да однос моје повреде и грешака. Шпанац ми није послао извињење", рекао је немачки голман, трагичар финала.

Фудбал 26.09.2018 | 09:00
Каријус још једном о финалу: Крив је Серхио Рамос!
Кијевско финале Лиге шампиона заувек ће остати упамћено због неколико детаља.

Пре свега, због трећег узастопног тријумфа Реал Мадрида, због спектакуларног гола Герета Бејла, због повреде и раног изласка Мохамеда Салаха, као и због дефинитивног трагичара утакмице - голмана Ливерпула Лориса Каријуса.

Немачки чувар мреже у 51. минуту је погодио Карима Бензему лоптом у ногу и она се одбила у мрежу. Потом је без начина да реагује гледао како Бејл даје прелеп гол, а онда је погрешио и у 84. минуту, јер је погрешно поставио руке и практично спровео лопту у сопствену мрежу, такође после ударца Велшанина.

У данима и недељама после утакмице, у Ливерпулу су махали налазима лекара из САД, који су тврдили да је Каријус доживео потрес мозга у једном дуелу са капитеном Реала Серхијом Рамосом и да је због тога лоше реаговао током утакмице. Претходно су Шпанца оптужили да је (намерно) повредио и Салаха.

Лидер "краљевског клуба" одговорио је на те оптужбе ироничном поруком да "провере да ли је Роберто Фирмино остао здрав", сличне поруке из Енглеске смењивале су се читавог лета са Рамосовим одбранама, закључно са његовом тврдњом "да му је савест мирна", коју је изрекао овог септембра у Лондону.

Ипак, да сваки разговор о том финалу неизбежно води ка Рамосу доказано је и ове недеље, у Каријусовом интервјуу за немачки магазин "Билд".

"Мислим да сам постигао велику ствар тиме што сам напустио у финалу и нећу дозволити било коме да ми то поквари", изјавио је голман, који је у међувремену отишао из Ливерпула у Бешикташ, након што је изгубио место у Клоповом тиму.

"Прошла сезона је била сјајна и имала је несрећно финале. Али у спорту морате да уздигнете изнад разочарања. Нико не може да зна однос повреда које сам доживео и грешака на терену. То није мој изговор, то је само објашњење", нагласио је Каријус.

"Не знам да ли ме је Серхио Рамос повредио намерно, само он то зна, али то није важно. Никад ми се није извинио. Резултати тестова на којима сам био показали су да ми је вид био оштећен. У нормалним условима не бих могао да објасним те грешке", додао је голман који је ове јесени отишао у Турску да "тражи" стару форму и важније од тога - самопоуздање.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар