Ранијери поново тренер Роме?!

На Олимпику се муче - да ли је опет време за Клаудија? Рома игра веома лоше на почетку нове сезоне, па није изненађење што многи "враћају кући" творца шампионског Лестера.

Фудбал 25.09.2018 | 17:00
Ранијери поново тренер Роме?!
Пет одиграних утакмица и исто толико освојених бодова.

Тако "мршав" учинак упалио је аларме на Олимпику, око којег се све чешће спекулише када ће тренеру Еузебију Ди Франческу бити уручен отказ.

И минулог викенда "вучица" је наставила бледу серију и у Болоњи доживела други узастопни пораз, а четврти у последњих шест утакмица (уз два ремија).

Џејмс Палота, власник Роме рекао је да је "био згрожен оним што је видео" у последњем неуспеху, па би било изненађење ако са првим сарадником, директором Монћијем, ускоро не отпусти тренера и доведе некога ко би угасио пожар.

Према писању италијанских медија, "ватрогасац" би могао да буде Клаудио Ранијери (66), италијански стручњак, који је са Лестером освојио Премијер лигу 2016.

Осим чињенице да је рођен у Риму, Ранијери је у Роми 1973. године почео играчку каријеру, а на клупи "вучице" седео је од 2009. до 2011. године. Његов последњи посао био је вођење Нанта, у сезони 2017/18.

"Навијач сам и Рома ми је у срцу, али се надам да Ди Франческо може да настави даље", рекао је Ранијери италијанским медијима у понедељак, у одговору на питање да се ли се враћа кући.

Ранијери је 2010. довео Рому веома близу титули, али је она у последњем колу ипак отишла у руке Жозеа Муриња и његовог Интера.

"Тај Скудето који смо изгубили у последњих пола сата завршног кола и даље боли. Често размишљам о томе, иако сам делимично то надокнадио са Лестером", додао је Италијан.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар