Федерер: Поштовање свима, али Новак...

Швајцарски и српски тенисер нису крили да су на Лејвер купу провели сјајно вријеме први пут играјући у истом тиму и искористили прилику да се мало боље упознају.

Тенис 25.09.2018 | 15:30
Федерер: Поштовање свима, али Новак...
Новак Ђоковић и Роџер Федерер велики су ривали на тениским теренима већ годинама, а егзибициони турнир Лејвер куп одржан у Чикагу био је прилика да се први пут нађу у истом тиму и са исте стране мреже.

Сјајни тенисери признали су да су искористили вријеме проведено заједно да се боље упознају.

"Лејвер куп је савршен тениски сан", рекао је прво Ђоковић на завршној конференцији за новинаре послије побједе његовог тима Европе против екипе свијета резултатом 13:8.

Српски тенисер није много допринио побједи, јер је одиграо два меча и оба изгубио, али је провео сјајно вријеме у Чикагу у друштву тенисера из његовог тима.

"Био сам у тиму легенди и ривала. На клупи је сједио легендарни Бјерн Борг, подржавали су ме Федерер и други момци, који су на сваки поен устајали и навијали... На другој клупи сједио је велики Џон Мекинро... Знате, то је стварно нешто јединствено", навео је Ђоковић.

Он је истакао да је уживао у шалама чланова његове екипе, који су играли на музику коју је бирао Григор Димитров, у пјевању Кајла Едмунда, пратњи Жеремија Шардија који је био њихов лидер тима... а посебно у друштву Роџера Федерера.

"Имао сам прилику да причам са Роџером о различитим стварима - тенису, животу, породици, фудбалу... и било је стварно забавно. Надам се да ћемо имати поново прилику да се састанемо", поручио је Ђоковић.

И Федерер, рекордер по броју освојених гренд слем трофеја, није крио задовољство што је са Ђоковићем први пут у каријери имао прилику да проведе више времена и то врло квалитетно.

"Заиста смо се сви одлично забављали, и не могу да одаберем само један посебан тренутак... Али за мене највеће уживање је било то што сам провео вријеме са Новаком",почео је Федерер.

"Знате да годинама међу нама влада велики ривалитет, да смо одувијек имали велико поштовање један за другог на терену и ван њега, али сада смо имали прилику за нешто ново, да се међусобно подржимо, да причамо о тактици, игри. Упознао сам какав лидер Новак може да буде и то је заиста било веома пријатно искуство за мене и освјежавајуће", навео је Федерер, један од организатора Лејвер купа.

"Не могу да кажем да ће све ово имати утицаја на наш ривалитет на терену у будућности, надам се да ћемо одиграти још много мечева, али је било лијепо на свим нивоима", додао је Федерер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар