Хјустон, Мајами, Бруклин...? Гдје ће Џими Батлер?

Многе НБА екипе се укључују у трку за довођење једног од најбојих кошаркаша Минесоте, Џимија Батлера.

Кошарка 25.09.2018 | 14:30
Хјустон, Мајами, Бруклин...? Гдје ће Џими Батлер?
Батлеру је будућност са Минесотом окончана, пошто је дошло до несугласица са саиграчима, али и челницима клуба.

Тренер екипе Том Тибодо по сваку цену није хтео да трејдује Џимија, са којим има добре односе још из дана у Чикаго Булсима, али се у целу причу умешао власник тима који је отворено рекао да сви који желе Батлера могу њега лично да котактирају.

Батлер је само неколико екипа ставио на листу жељених, као што су Клиперси и Бруклин, али сада су се и друге франшизе умешале у потенцијално довођење Американца.

Мајами Хит је већ раније отворено рекао да се може одрећи Хасана Вајтсајда, Тајлера Џонсона и Диона Вејтерса, али питање је да ли ће то бити довољно за довођење искусног бека/крила.

Заинтересовани су и Хјустон Рокетси, који немају проблем да одрекну Ерика Гордона, али имају мањак играча за које би Тимбервулвси били заинтересовани.

Чак су и Кливленд Кавалирси јавно изразили жељу да доведу Батлера, али Мајами има "џокера у рукаву", с обзиром да су задржали Двејна Вејда у екипи на још годину дана, човека који је у јако добрим односима са Џимијем.

Каква класа од играча је Батлер не би чудило ни да су свих 29 екипа заинтересовани за његов ангажман, али ипак ће челници Минесоте морати да одлуче за једну од њих.

Батлер је прошле сезоне Минесоту водио до плеј-офа са 22,2 поена по мечу, али су тамо поражени од Хјустона у првој рунди.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар