Шпанац предао Троицком!

За прву победу после четири месеца! Српски тенисер Виктор Троицки прошао је у друго коло турнира у кинеском Шенжену, пошто му је Шпанац Гарсија Лопез предао меч.  Виктор на крилима среће, Дуци стао.  Половичан учинак српских тенисера на старту турнира у Шенжену

Тенис 24.09.2018 | 16:00
Шпанац предао Троицком!
Троицком је Шпанац Гарсија Лопес предао меч при резултату 5:3 у првом сету за српског тенисера.

Троицки, који је на овај начин дошао до прве победе после више од четири месеца, у другом колу играће против победника меча измедју Италијана Андреаса Сепија и Шпанца Алберта Рамоса Вињоласа.

Подсећамо, Виктор је последњи тријумф забележио 12. маја на Мастерсу у Риму против Италијана Томаса Фабијана. Уследило је пет пораза (два после предаје Србина), а сада је коначно дошла победа.

Истовремено, Душан Лајовић завршио је такмичење у првом колу, након пораза од Француза Пјер-Ига Ербера 6:4, 6:3.

Виктор Троицки изборио је пласман у друго коло турнира у Шенжену и то после само 52 минута проведена на терену.

Његов ривал Гиљермо Гарсија Лопез после мање од сат времена био је приморан да му преда меч због повреде, у тренутку када је Троицки у првом сету водио 5:3.

Српски тенисер тако је обезбедио меч друге рунде на неком турниру после пет месеци.

Претходно је то учинио на турниру у Истанбулу, крајем априла и то је био његов максимум (претрпео пораз од Бразилца Рожерија Дутре Силве).

Након тога Троицки је на три турнира елиминисан на старту, док је у Риму и Мадриду такмичење завршио у другом колу квалификација, а у Санкт Петербургу у првом.

Троицки, тренутно 131. играч света, за пласман у четвртфинале играће са победником меча између осмог носиоца Андреаса Сепија и Алберта Рамоса Вињоласа.

Викторовим путем у Шенжену није отишао Душан Лајовић.

Он је поражен на старту од Пјер-Ига Ербера у два сета - 6:4, 6:3.

Српски тенисер није имао ниједну брејк прилику против Француза, који ће у наредној рунди играти са другим носиоцем, Грком Стефаносом Циципасом.

На турниру у Шенжену, на којем је први фаворит за титулу Давид Гофан, наградни фонд износи 733.655 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар