СП: Безболан пораз "Орлова"!

Најгори меч Србије на турниру, са Пољацима заједно на Фајнал сикс! Одбојкаши Србије поражени су од Пољске у последњем мечу друге фазе Светског првенства са 3-0.  Српски одбојкаши послије обезбјеђеног пласмана у завршницу Свјетског првенства доживјели пораз од Пољске.

Остали спортови 24.09.2018 | 09:15
СП: Безболан пораз "Орлова"!
Пољска је савладала репрезентацију Србије са убедљивих 25:17, 25:16, 25:14.

Србија је пред меч осигурала пласман у последњу фазу такмичења, Фајнал сикс, док је Пољацима био потребан тријумф како би отишли даље.

Селектор Никола Грбић није извео на терен слаб састав, али су Пољаци одмах од старта показали колико им је стало да не заврше такмичење пре последње фазе. 

Бартош Курек је ређао асове, док је пријем "Орлова" био на најгорем нивоу на првенству,што је резултовало много јефтиних поена за Пољаке. 

Лош пријем Србије се наставио све до краја првог сета, репрезентације која никако није могла да пронађе прави ритам, ни дефанзивно ни офанзивно. 

Пољаци су максимално користили смушеност Србије и покушавали да у свим тренуцима, са свих позиција притисну хаотични пријем "Орлова". У томе су успевали, углавном преко Бартоша Курека, али и других. 

Атанасијевић није успевао да дође до изражаја, Петрићев и Ивовићев пријем је био лош, док се Урош Ковачевић малтене није ни видео. 

Србија је одиграла последњи меч треће фазе мислима у Торину, граду у којем се одржава Фајнал сикс. "Орлови" ће тамо проћи као једна од две најбоље другопласиране екипе, док ће Пољска заузети прво место, а Француска, која је навијала за Србију, ће остати без учешћа међу најбољих шест. 

Уз Србију и Пољску на завршном турниру наћи ће се и Бразил, Русија, Италија и Сједињене Америчке Државе. 

Најбољих шест селекција свијета у Торину ће се од сриједе до петка такмичити у две групе, по једноструком бод систему, а онда за викенд слиједе полуфинале и утакмице за медаље.

Састав група биће одређен жријебом у понедјељак у 11 часова.

Поред Србије и Пољске, за титулу ће се борити САД, Бразил, Италија и Русија.

Табела:

1. Пољска 8 6 2 21:19 19
2. Србија 8 6 2 20:12 17
3. Француска 7 4 3 18:11 15
4. Аргентина 7 3 4 13:16 8

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар