Видео - Рађа: Бормио? Корен револуције европске кошарке!

Толико добрих играча и још бољих људи на једноме месту. . .

Кошарка 24.09.2018 | 23:47
Видео - Рађа: Бормио? Корен револуције европске кошарке!
Дино Рађа наставља са сјајним објавама на свом Фејсбук профилу везаним за кошаркашку прошлост. Данашњи пост био је посвећен генерацији која је 1987. освојила златну медаљу на Светском јуниорском шампионату у Бормију.

Пост преносимо у оригиналу:

„За написат нешто о овој екипи трибало би мисец дана наставака. Зато ћу максимално скратит, али за било какву слику о нама погледајте филм на линку испод. Уживаћете сат вримена".

"Дакле, корјен револуције кошарке у Еуропи се налази баш ту. Толико добрих играча и још бољих људи на једноме мисту. О Тонију и Влади сан већ писа па мало о осталима. Саша Ђорђевић је још један који је рођен с кошаркашкин компјутерон у глави. Знало се већ оних дана да га чека тренерска каријера иза играчке. Илић је бија циркусант увик спреман за добру атмосферу ван терена, а убитачна рука на терену. Цвика и Тео два чврста момка из сарајевске Босне. Играчи задатка. Митцх. Скочи, закуцај, сједи пет. Коприва. Како је тај нокаутира једног Бугара јер је провоцира неког нашег. Некаква гужва се створила и овај се залети с клупе, успава лика и врати се на клупу ко да ништа није било. Сви за једног, један за све. Добрас је бија још један од снајпера у тој екипи ди га ниси мога оставит самог секунду. Лука осим одличног плеја био још бољи брицо, али о томе касније. И за крај Калпић, мој пркан из Загоре који је уз Гулина бија дио екипе те дви године".

"И за крај прича о брици. Митцх се тија ошишат и каже њему Лука да је он завршија курс у Америци. Овај му повирује и крене шишање. Први потез убоде га ножицама у чело. Ми екипа заваримо, али га и даље увјеравамо да је то била зајебанција. Направија му је циркус од фризуре тако да је овај цилу ноћ провеја у wц-у пред огледалон плачући и сутра се мора ошишат у правог брице до краја. Још један пут погледајте филм“, написао је Рађа на свом профилу.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар