Сјајно љето Ајакса завршено најтежим поразом - од ПСВ-а!

Доминантни ПСВ рутинирао Тадићев Ајакс за чело лиге.  Фудбалери ПСВ-а победили су са 3:0 великог ривала Ајакс у 6. колу холандске лиге.  Холандски учесници Лиге шампиона срели су се у Ајндховену и победио је тамошњи првак. Убедљиво.  РАСТУРАЊЕ! ПСВ за 14 минута фудбалског транса ишамарао Ајакс! Одбрана Копљаника се распала у Ајндховену.

Фудбал 23.09.2018 | 21:30
Сјајно љето Ајакса завршено најтежим поразом - од ПСВ-а!
ПСВ је остварио шесту победу у исто толико мечева и задржао челну позицију у Ередивизији.

Српски фудбалер Душан Тадић за 90 минута проведених на терену добио је жути картон и остао без запаженијег учинка.

ПСВ је посао завршио у првом полувремену, тачније у периоду од само 14. минута када су постигли сва три гола на мечу. 

Први стрелац био је Переиро у 21, да би само три минута касније Лук де Јонг дуплирао предност домаћина. На коначних 3:0 поставио је Ирвинг "Чаки" Лозано у 35. минуту. 

Ајакс у наредном колу гостује Ситарду, док ПСВ иде на мегдан Бреди.

Феноменално Ајаксово лето, украшено уласком у Лигу шампиона, окончано је на тежак начин за навијаче "копљаника". И тамо где би то најмање желели - на стадиону шампиона!

Душан Тадић и саиграчи доживели су жесток пораз на стадиону великог ривала:

ПСВ - АЈАКС 3:0 (3:0)

Холандски првак победио је убедљиво госте из Амстердама, головима Гастона Переире у 21. минуту, Лука Де Јонга у 24. и Ирвинга Лозана (на слици) у 35. Тако је већ до полувремена најављено да ће екипа Ерика Тен Хага у последњем викенду календарског лета доживети први пораз у такмичарској 2018/19.

ПСВ је другим узастопним тријумфом 3:0 у овом ривалству сачувао максимални учинак у првенству и "одлепио" се пет бодова од другопласираног Ајакса. Тадић је овог поподнева одиграо цео меч у Ајндховену, али није успео да спречи неуспех.

Да се зна ко је газда!

Ајакс је овог лета направио сјајан тим, освојио 13 од могућих 15 бодова у Ередивизији, одлично започео и Лигу шампиона... Али ПСВ је шампион и најбољи холандски тим претходних година. То је чињеница.

У великом дербију холандског фудбала ПСВ је у Ајндховену прегазио љутог ривала Ајакс са 3:0 захваљујући фуриозној игри у првом полувремену када је за 14 минута фудбалског транса нокаутирао Ајакс и постигао три гола.

Са великим оптимизмом је Ајакс допутовао у Ајндховен. После 3:0 у Лиги шампиона и са неколицином играча у сјајној форми, Копљаници су се надали да ће после 868 дана и 74 утакмице коначно избити на чело табеле у Ередивизији. Али владајучи шампион је послао бруталну поруку да гази ка још једној титули, да га летошњи одласци играча, тренера Кокуа и неких битних функционера нису ослабили и да је главни фаворит за четврту титулу у интервалу од шест сезона.

Без повређеног капитена Де Лихта, Ајаксова одбрана се распала у Ајндховену и омогућила домаћем тиму да узрешета гол Онане. Одлука тренера Тен Хага да на штопера врати плејмејкера Френкија де Јонга се показала као катастрофална. Неискусни десни бек Мазруи и Де Јонг на десном штоперу су били врата која је ПСВ широм отворио и преко којих се практично ушетао у гол Ајакса.

Брзоноги Стивен Бергвајн је по левом крилу растурао Ајаксову одбрану и показао да израста у страшног играча. Он је у 21. минуту започео серију која је 14 минута касније резултирала огромним вођством од 3:0. После његовог продора поред Мазруија и Де Јонга и одбране Онане, ГастонПереиро је наставио да терорише Ајакс (четврти гол у каријери против њих) и лукавим шутем испод ноге Шенеа започео канонаду.

Ајакс још није дошао себи, а три минута касније је на емафору писало 2:0! Опет катастрофлна реакција одбране и Де Јонга коју његов презимењак Лук користи да изађе сам на Онану и рутински га матира.

А у 35. минуту још један врхунски продор Бергвајна по левом крилу, опет шут искоса, опет одбрана Онане и опет отпадак до којег прво стижу домаћи играчи. Чаки Лозано је сјајан меч крунисао голом за 3:0. Коначних 3:0.

Пробао је Тен Хаг изменама на полувремену, ушли су Долберг и Ван де Бек, али било је касно. ПСВ је задржао предност до краја, а могао и убелдјивије да слави. Филипсовци имају перфектан старт сезоне – шест победа на шест мечева! А ова данас је најслађа... Душан Тадић је одиграо цео меч за Ајакс, врло рано зарадио жути картон због прекршаја над Лозаном и оставио лош утисак као и остатак тима. 

Ништа, ништа - па Ван Перси у 87. минуту! Искусни фудбалер погодио за пораз Дика Адвоката на дебију на клупи Утрехта.

Били су сви изгледи да ћемо гледати меч без голова у судару Фајенорда и Утрехта, а на крају је као херој искочио, ко други до Робин ван Перси. Искусни фудбалер се нашао на правом месту у право време у 87. минуту и главом послао лопту у мрежу противника за велико славље домаћих навијача - 1:0 (0:0).

Искусни фудбалер погодио за пораз Дика Адвоката на дебију на клупи Утрехта. Два минута после гола је и замењен, а испраћен је громогласим аплаузом.

Фајенорд је имао више од игре на овом дуелу, већи посед лопте, већи број шутева, већи број покушаја у оквир гола, а на крају је Ван Перси морао да вади кестење из ватре.

Фајенорд после овог дуела има скор од четири победе, ремија и једног пораза што га држи на трећем месту на табели са 13 освојених бодова. Толико има и Ајакс, а ПСВ је на 18. 

Утрехт се налази у доњем делу табеле са два пораза на последње две утакмице.

ХОЛАНДИЈА 1 - 6. КОЛО

Петак
Хераклес - Де Графшап 4:0 (1:0)
/Вет 27аг, Петерсон 58, Кувас 81, Верме 90+2/

Субота
Фортуна Ситард - Виљем ИИ 4:4 (2:2)
/Дамерс 14, Новаковић 40, 53, Родригез 77 - Ел Месуди 27аг, Сол 34, Авдијај 46, Кроули 72/

Ексцелзиор - Херенвен 3:3 (2:0)
/Месуд 12, 51, Бруинс 42 - Бултхујс 49, Торсби 59, Хорнкамп 90+2/

ВВВ Венло - Бреда 3:0 (2:0)
/Опоку 22, Сушић 38пен, Грот 55/

Витесе - Ден Хаг 1:1 (1:0)
/Матавж 18 - Ел Хајати 65/

Недеља

Фајенорд - Утрехт 1:0 (0:0)
/Ван Перси 87/

Гронинген - АЗ Алкмар  1:3 (1:1)
/Шабо 25 - Идриси 27, Мидсђо 76, Махер 90/

Емен - Цволе 0:1 (0:1)
/Декер 30/

ПСВ - Ајакс  3:0 (3:0)
/Переиро 21, Де Јонг 24, Лозано 35/

После шест кола, табела Ередивизије изгледа овако:

ПСВ 18, Ајакс 13, Фејнорд 13, Хераклес 13, АЗ 11, Венло 11, Витесе 9, Виљем ИИ 8, Ден Хаг 7, Емен 7, Фортуна Ситард 6, Херенвен 6, Ексцелсиор 6, Цволе 6, Утрехт 5, Де Графшап 4, Бреда 3, Гронинген 3.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар