Иванић: Додик је све нервознији!

"Додик је нешто нервозан, не знам зашто, али вјероватно не стоји добро као што је очекивао, нема вјероватно тих 200 хиљада предности, које је говорио да ће имати. Његова очита концепција је да мене увуче у свој примитивни дио вођења кампање", казао је српски члан у Предсједништву БиХ Младен Иванић, гостујући у централној информативној емисији Дневник БН ТВ.

Република Српска 23.09.2018 | 20:04
Иванић: Додик је све нервознији!
Коментаришући скоро свакодневне оптужбе Додика на његов рачун, Иванић је рекао да нема потребе да се брани, јер је суштина потпуно обрнута и Додик је тај који треба да одговори на питања која су била супротна интересу Републике Српске.

"А то су: - Ко је продао најсветије документе о грађи јасеновачких жртава ако није он? Ко се залаже за трећи ентитет и начињање Републике Српске, ако не он. Ко је једини од српских политичара рекао да нам не треба Косово и одрекао се Срба на Косову ако није он. Ко је угасио платни промет са Србијом и избацио динар са простора Републике Српске ако није он. Ко је увео блокаду Србији током бомбардовања НАТО-а ако није он..., казао је Иванић, додајући да је много ствари на које он (Додик) треба да одговори.

"Оно што сам радио у Сарајеву наставићу да радим, а то је да на другачији начин браним интересе Републике Српске и са поносом могу рећи да за ове четири године ни једна надлежност није дигнута на ниво БиХ, а да је остварено неколико политичких побједа, а најважније сматрамо одбацивање тужбе против Србије и то је мој резултат, а не Додиков", казао је Иванић.

Каже да Додик пуно прича, а ништа не ради.

"За разлику од њега ја не причам али пуно тога урадим и нисам толико дрзак да отварам теме на којима не стојим добро, а он очито на овим кључним темама од интереса за српски народ не стоји добро", казао је Иванић.



Упитан да ли ће избори бити регуларни с обзиром на тешке ријечи које падају, Иванић је одговорио да ће све учинити да избори буду регуларни.

"Ми ћемо са наше стране учинити све да буду регуларни, али мислимо да је власт уплашена и да власт у ствари покушава да произведе инциденте, па да онда то прикаже као неку наранџасту револуцију што покушавају да ураде. Власт никако да схвати да је народ против ње, да се народ буни, зато ја позивам све људе да изађу на изборе", казао је Иванић и додао да су све досадашње изборе губили они који су остајали код куће, јер су давали шансу владајућима да њима манипулишу, да у њихово име убацују листиће и да их злоупотребљавају.

"Масовни излазак на изборе је најбоља одбрана против манипулације и ја молим да изађу на изборе и није битно за кога гласају, него ми те изборе онда претварамо у неку врсту референдума која политика је добра а која није. Дубоко сам увјерен да неће бити манипулације ако народ сарађује и да ће се све моћи исконтролисати. Ако људи остану код куће то одговара владајућој структури која ће урадити све да нешто негативно направи. Ми смо се спремили и на први покушај нерегуларности ми ћемо јасно интервенисати у току изборног дана. Али најбоља одбрана против злоупотребе је излазак", казао је Иванић.

Осврћући се на посјету шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова Сарајеву и Бањалуци, Иванић је оцијенио изузетно значајном посјетом.

"То је министар иностраних послова који је нека врста дипломатске легенде, то је човјек огромног личног ауторитета. Ја сам са њим сарађивао три године колико сам био министар иностраних послова БиХ. Јако је значајна његова посјета. Унио је неку дозу блискости коју смо он и ја имали и тај његов поклон је симболичан, а мени значајан јер показује ту врсту блискости", казао је Иванић, наглашавајући да је најважнија његова дипломатска лекција у наступу и ријечима које је рекао и у Бањалуци и у Сарајеву.

"Толико је избалансиран приступ БиХ кад је рекао да је Русија чврст гарант Дејтонског споразума, да је то њена обавеза да гарантују неку врсту цјеловитости БиХ, али да је изразито против демонизације РС, напада на Српску. То је потврда подршке нормалној политици и толико дистанцирање од покушаја његове злоупотребе у политичке сврхе које је Додик покушао", казао је Иванић, наводећи да је Додик покушао Лаврова да искористи за своју промоцију и да је добио такву лекцију да је то, како каже, невјероватно.

"А суштина и јесте да је Република Српска Дејтоном ријешила своја кључна питања статуса. Нама је главни циљ очувати себе економијом, а не великим ријечима од којих нема ништа.
Е ту је разлика изумеђу Додика и мене. Ја сам да економијом стабилизујемо Републику Српску, а он је за крупне ријечи од којих на крају нема ништа", ријечи су Иванића којим је закључио своје гостовање у Дневнику 2 БН ТВ.

БН ТВ

Коментари / 85

Оставите коментар
Name

Перо

23.09.2018 18:07

Готов је лактаски грамзиви и бахати лопов. Вријеме је за нове људе неукаљане и окренуте развоју а не јефтиној прици и демагогију.СВИЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

опаа

23.09.2018 19:03

Зато је знаци он нервозан јер је добио лекцију од господина Лаврова. Сад је љут и на британце и ДИРЕКТНО ЗАПРИЈЕТИО ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ: "Претјерали са својим мијешањем у БиХ, ОДМАХ да повуку својих 40 ОБАВЈЕШТАЈАЦА, ИНАЧЕ..."

Name

Госпова

23.09.2018 20:32

Ма лако би он за те ране, него је зверка осетила да је велика хајка кренура, стизе ФБА, санкције.. Обруч се стеже, ораха пуни џепови. Ста ли ће овај народ после толико добра? Да гласамо па опет по старом. Вама је и побједа и пораз награда, а нама не. Њемацка отвара слободан приступ тржишту рада. Да ли сте скупа свјесни да сте генерација политицара која је и којаеће раселити нацију?

Name

Делија

23.09.2018 20:41

Опозија да би имала неке шансе морала је створити привид да су им митинзи бољи барем за 50% од сваког СНСДовог, нешто попут онога што су покушавали прије 4 год. Овако на ионако јадну ситуацију долази и никад лошије посјећени митинзи опзиције. Очигледно је народ апсолутно окренуо леђа.

Name

Миро

23.09.2018 20:45

Господин у правом смислу ријечи, господин Иванић је један од ријетких поштених, зрелих и културних политичара који вриједе у РС. Сви моји укућани и велики круг породица са којима се дружимо даће глас за њега. Од срца му желим побједу која ће бити поштена а не купљена народним новцем.

Name

Ре делија

23.09.2018 21:04

Ти о митинзима. Дај неку ријеч о поштењу, дезертерству или дрскости вјадајуће гарнитуре. А то што тебе фасцинира маса која се окупља на митинзима уз пјесму "Не може нам нико ношта" коју изводи предсједник СНСД-а уз кореографију теслићке наставнице говори о теби то да имаш особине човјека који је исти као они. Молим драгог Бога да се у октобру изгубе из наших живота.

Name

Дадо

23.09.2018 21:41

Уууу то сам заборавио за платни промет. Тацно тако је било. Унистио је све српске фирме које су радиле вецином са Србијом, а помогао фирмама које су радиле са Хрватском. Па цовјеце он је Хрват сто посто. У рату сједио у Хрватској, па сеф одборника у БЛ му био у зенгама И призна цовјек И Јос ово све остало. Па ми смо луд народ кад он Јос влада.

Name

Ре ДЕЛИЈА

24.09.2018 04:32

Ако ниси био на митингу опозиције не коментариси,а ако јеси,реци гдје није био пјсјецен и не измисљај.СВИце!!!

Name

Ре Делија

24.09.2018 06:50

Нормалним градјанима не требају митинзи да би схватили ста не ваља. Митинзи су скупови лазних обецања и бацање прасине у оци.

Name

БЛ

24.09.2018 07:00

Лавров је свјетска велицина и сви га постују и Босњаци и Срби и Цро. Али,сад је Лавров овом Босанском торњаку сукнуо до балцака тако да се никад опоравити неце.Лицно госп.Лавров му је морао то реци да немозе он цијепати Босну и русити РС.Види молим те,толико мрзње према Босњацима,невјероватно,који цине половину становниства БиХ.И како он оцекује несто добро ако нисмо са њима у добрим односима,ваља њима снама а нама сњима,друге нам нема,коме непасе идите гдје вам пасе и гдје вам је боље.Ваља нама у Босни зивјети,друге нам нема.

Name

БОЛЕСНИ УМОВИ

24.09.2018 07:20

Додик је све безобразнији и опаснији,спреман на све А његова лупетања да це он ако додзе у предсједниство БИХ радити бљувотине незнајуци да је он само један од тројице а то није српска па разваљуј

Name

075

24.09.2018 07:38

Милораде, претјерао си стварно, имаш ли имало образа и стида... хттп://депо.ба/цланак/180342/додик-вриједа-зене-а-зељка-цвијановиц-се-смјеска-она-је-веци-мускарац-од-говедарице-он-је-бас-она-зенска-ствар

Name

блиц

24.09.2018 08:43

Ми желимо да живимо као комшије, нормално без трзавица и мржње!

Name

Хе хе хе

23.09.2018 18:08

Мало га насјеко Дјајиц никог није било на отварању болнице па је попио критике хе хе хе а и Фемци це нај.... хе хе хе а повецање плате ...хе хе хе докторима мало морген јербо нико није досо да се поклони рудоњи и аронку хе хе хе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе хе хе

24.09.2018 05:09

А Дјајко Аронко лијепо рекао да је он веци и од Додика, да није њега не би ни клиницког било уопсте... то је хехехе требало чути и фацу му запаљену видјети

Name

А кошарка

24.09.2018 05:22

Мислио је Рудоња преко кошаркашког турнира у Лакташима привући народ али када прођу избори и његов приватни клуб Игокеа ће бити предмет испитивања начин и канали финансирања. Утакмице му обезбеђује агенција Бонд иначе власника Срете Аничића једног од Додикових параудбашких струкфура

Name

За Кошарку

24.09.2018 10:12

Додик није могао да дозволи да дођу навијачи Црвене Звезде јер је код њих омражен као неко ко је новац буџетских обвезника осим у своју Игокеу сипао и у Партизан.Други проблем би му био да крену у скандирање против Бисерке као УСТАШКЕ УНУКЕ.У дворани су били пробрани чланови СНСД да се неталаса и зато је дворана била полупразна.Искуство каже да је за свако гостовање Црвене Звезде дворана била пуна,а сада је била празна трибина иза коша гдје би требао да буде коп навијача Црвене Звезде.

Name

Фрки

23.09.2018 18:09

Нервозан,хода за Вама побједницима. Побиједицете сами себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.09.2018 18:58

А зар није?. Док даје изјаве клати се лијево десно, циједи кроз зубе да га ништа не можеш разумијети, напада новинаре, Из очију му се види нетрпељивост према сваком ко мисли друкчије.

Name

Роки

24.09.2018 06:24

Сад вас Додикови плаћеника има да добијете коалиција комплет 35%, а следеће изборе до 10%. Тек ће народ видјет ко сте кад све изађе на видело. Дал и за 20% лоповлука се зна. Остало је скривено од јавности.

Name

мј.

24.09.2018 14:21

Цовјек уопсте није нервозан.Неку веце у Бијељини напротив био бас весо .А ти Роки само сањај о процентима.

Name

ауди

23.09.2018 18:13

Пренијело Лакија !

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

23.09.2018 18:19

БРАВО ГОСПОДИНЕ ИВАНИЦУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛАГОЈЕ

23.09.2018 19:40

Једини истински интелектуалац и мудар човјек а ово друго су сеоске баје и снаше!

Name

Млади

23.09.2018 18:19

БРАВО ДРАГИ ПРОФЕСОРЕ. СВИ НА ИЗБОРЕ ЗА МЛАДЕНА И ВУКОТУ ДА НАМ СВАНЕ И ДА СКИНЕМО СА ВРАТА ОВУ СПОДОБУ ДОДИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харе

23.09.2018 18:20

Ста год је Дудук обецо слаго је ал крезуби Озренац то не види

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сасарс

23.09.2018 18:22

Није додик крив, ми смо говна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мене

23.09.2018 19:22

Не рацунај.

Name

Лабуд

23.09.2018 18:31

Готов је миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

23.09.2018 19:05

Миле је био савзеник са Америма, сад је са Русима, био је савезник са Тадићем, данас је са Вучићем. Мала је ова Република за толиког капиталца.

Name

Збиља

23.09.2018 19:25

За тако кратко вријеме толико политицких турболенција.

Name

један мандат од четири године

23.09.2018 18:41

Само нови закон и увести један мандат на четири године. Послије тога други кандидат и све тако. Што да нам неко буде вјечни директор,министар, предсједник, посланик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВИ ЗНАЈУ

23.09.2018 18:47

ДА ИЗБОРИ НЕЋЕ БИТИ РЕГУЛАРНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГО

23.09.2018 19:43

Покушаће сигурно красти позиција али ако опозиција неможе бити тога дана мобилна и подуплати контролу онда и нетребају засједати на власт!

Name

ГОЈКО

23.09.2018 19:45

И ПРОШЛИ ПУТ СУ ПОКРАЛИ ТАМАН ТОКИКО КОЛИКО СУ КАО ПОБИЈЕДИЛИ А ШТА ЈЕ И КУПОВИНА ПАПАКА ВЕЋ ДУПЛА ЈРАЂА! Оно је био глас унуке усташког сатника сто посто!

Name

САВО

23.09.2018 19:48

Ако смо толико мутави па им дозволимо да ПОНОВО ПОКРАДУ онда и не заслужујемо промјену лоповске власти!

Name

Дервента

23.09.2018 18:52

Господин Лавров је оцитао буквицу милокраду званом рудоња! Он је рекао да Русија цврсто подрзава дејтонски споразум,сто одмах знаци да нема никаквих трецих ентитета нити прекрајања граница! Русија покусава нормализовати своје односе са исламским свијетом(Турска,Иран) а у ту прицу се не уклапа рудоња који је досао на власт на НАТО тенковима и који води неки свој рат са политицарима из Федерације! Русија је свјесна да смо ми далеко од ње и да се налазимо у зони интереса НАТО и ЕУ тако и да Русији одговара смиривање ситуације на Балкану а не заостравање! СНСД је злоцинацка организација!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАЦА

23.09.2018 19:51

Он добија раније изборе на одцијепљењу а гдје је сад референдум људи,јесмо ли толико глупи и смотани па тако брзо заборавили лажи и преваре!НАПРИЈЕД ИВАНИЋ ЈЕДИНИ ПРАВИ ДРЖАВНИК!

Name

ре Дервента

24.09.2018 02:57

Род’ла мати ‘вако паметног! Аналит’чар мајкин!

Name

Студент

23.09.2018 19:01

У Србији сам на факултету, у јеку испитних рокова, али идем 7. октобра у Републику Српску, да гласам и позивам све остале студенте да уколико су у могућности учине исто, и помогну да се збаци црвена секта са власти и дођу нови људи на чело нашег народа. 7. октобра СвиЋе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

23.09.2018 19:22

Браво!

Name

За студент

23.09.2018 20:13

И ти за гуслара!

Name

Бг Магистар

23.09.2018 21:37

@РЕ - Па за кога ће гласати, није нико луд да гласа умјесто за Србина гуслара за УСТАШКУ УНУКУ.Нико није луд да гласа за сеоског бају,ратног профитера,дезертера,шизофреника Додика, када има могућност да гласа за госпидина,универзитетског професора,угледног у Свијету Младена Иванића.СВИЋЕ

Name

РЕ ЗА СТУДЕНТ ,

24.09.2018 01:16

Гусле су биле и остале Српска традиција, сатник Пејо никада!

Name

Вријем за промјене!

24.09.2018 05:39

Боље су гусле и цасица сљиве него сверцовани ронхил и цигара испод спод руке..

Name

'ре студент

24.09.2018 05:54

Свака цаст, имамо здраву омладину која зна ста сувправе Вриједности. Паметни млади људи виде да су ови упропастили Насу Републику Српску. СВИЦЕ Драга омладино. Бирајте своју будуцност.

Name

@За студент

24.09.2018 15:17

Боље за гуслара и поштоваоца српске традиције и народних обичаја, него за шаторског вашарског пјевача из Мрчеваца.

Name

јелена

23.09.2018 19:01

Нервозан Баја а и унучица нешто ублиједила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре јелена

24.09.2018 05:25

Је ли мислиш на усташку унучицу Жељку Цвијановић

Name

Сам себе

24.09.2018 07:15

Сто волим ове сто сами себи одговарају на коментаре

Name

Лукац

23.09.2018 19:08

Госн' пресједнице' ово јос мало сто се возас хеликоптером возас се. Мислим да си овај пут попусио,не само ти и Бисерка, и она наравно.Она бар зна како се то ради,па бих ти могла то и показати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво прецедник!

23.09.2018 19:49

Лукац и Тегелтија су симболи РС демократије и демократског капацитета. Цисто незнање и неморал!

Name

Wалтер

23.09.2018 19:54

Има предсједник трактор како му и прилици. Земља трази ревносне људе као он и свакодневну обраду према временској прогнози. За политику пак треба визија, мудрост и племенитост.

Name

Ре Лукац

24.09.2018 05:09

А сто да не нас прецедник ако изгуби трактор и земља ори мили... Ореееее Милеее Лактаску пруууугууууу, оооореееее Мииииилллееееее... Ал опет ако ми дадне 50 -ку оде њему глааа!

Name

Рус

23.09.2018 19:29

Господин Лавров је дошао да упозори дода да је пуштен низ воду и да му не падне на памет да направи неку ГЛУПОСТ , наравно што је планирао ако изгуби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре рус

24.09.2018 02:56

Ето бас је због тога долазио.

Name

Знање

24.09.2018 04:10

Ето ти био са њима

Name

боки

23.09.2018 19:30

сваке изборе је готов и зоветега свакако исваста писете,а он сваке изборе добија

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАНЕ

23.09.2018 19:49

Не дибија већ краде и купујје ПАПКЕ РЕТАРДУ!!

Name

Николо

24.09.2018 07:19

Финис сантифицат медиа

Name

МИРКО

23.09.2018 19:38

Био бих и ти нервозан да се разоткриваш пред изборе! Мене је лично успио једном преварити да гласам за њега али никад више баја!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

23.09.2018 19:44

Па ста је то цудно. Па цовек има налаз свог лекара да је психицки поремецен

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИНКО

23.09.2018 19:55

ВИДИ СЕ А НАРОЧИТО У ПОСЛИЈЕДЊЕ ВРИЈЕМЕ!

Name

САМАРАН

23.09.2018 20:01

РУДОЊА ЈЕ ГОТОВ...ФОЦА ИЛИ КУЛА,ЊЕГОВ ИЗБОР.

Name

М

23.09.2018 20:14

ДОСТА ЈЕ ПЉАЧКАО ОВАЈ НАРОД, ТРЕБА И ОН ДА МАЛО ЖИВИ У МУКАМА, КОЛИКО ЈЕ ЗАСЛУЖИО, ВИДЈЕТ ЋЕМО КОЛИКО ЋЕ ИЗДРЖАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

искрен

23.09.2018 21:34

Твоји андјели доносе безгресност ха ха ха ха.

Name

Ђорђе

23.09.2018 20:50

Они живе у параноји и сада када су "главни" а замисли када прође њихово. Ничија није до зоре горјела, па неће и његова. До Ослобођења. Слобода народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

легија

23.09.2018 21:00

На митингу СНСД у Гацку Додик јавно каже да ће свакога који ради на термоелектрани а гласа за Вукоту он лично истјерати са посла.Замислите то.Какав човјек.Позивам БН да пусти прилог да сви виде тај безобразлик

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре легија

24.09.2018 06:12

Нека истјера његове инжињере са купљеним дипломама.Пола их ретардирани али црвена чланска карта па могу да раде шта хоће.

Name

ЗИРЕ

24.09.2018 06:23

ТО ЈЕ И ФАШИЗАМ И СВЕ НАЈЦРЊЕ А ОД ТОБОЖЊЕГ ПРЕДСЈЕДНИКА! Фуј ШЉАМ

Name

за Вукоту

24.09.2018 09:30

Зашто БН не пренесе ове пријетње радницима и што ћути синдикат.Срамота

Name

Бобо

23.09.2018 21:19

Лекција Додику и порука Србији да се према изборима у БиХ понаса исто.Тако да у скорије време оцекујте и Дацица у БИХ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бале Баки

23.09.2018 22:11

Ма нервозан је јер је досо куци а син му Игор цитиро реплику из Тесне козе (цале ако је ико за јубилеј заслузио руску цуку онда си то ти...)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташи

23.09.2018 23:53

Људи Додик побједјује 100% и има да разбуца цијелу опозицију и мора се признати да непостоји прави против Кандидат који би могао да угрози Додика и који би донио Републици Српској стабилност и нешто више што народ чини сигурнијим. НИСАМ ЧЛАН НИ ЈЕДНЕ ПОЛИТИЧКЕ ПАРТИЈЕ НИТИ ЋУ БИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниси

24.09.2018 06:36

Ти као ниси члан, а радиш као бот.Ајде немој да се правиш невјешт.Твоја секта пада и пропада зато је Миле нервозан,узима на РТРС сате монолога гдје се само офира и показује шизофренију.Нема аргумента да оспори чињеницу да је његова лична кандидаткиња за председника Српске је УСТАШКА УНУКА.Нервозан је јер је свјестан да губи од Младена Иванића.

Name

Лаки

24.09.2018 03:58

ЛАКИ ЈЕ МАЛО НЕРВОЗАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хали

24.09.2018 04:24

ЛАКИ ЈЕ НЕСТО НЕРВОЗАН!!! ХАХАХА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тик так

24.09.2018 06:16

Неће ли отићи додио је и богу И народу од њега само корист партијски послушници и лицемјери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Греска

24.09.2018 06:16

Е мој Иваницу, могао си глатко да будес предсједник Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Звонце

24.09.2018 06:19

Мора бити нервозан јер је осјетио смјену власти. Од 7.октобра Додик доле Вукота горе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Још једна болештина и будалаштина ГиО Уреднице СРНЕ Т.П.

24.09.2018 06:22

Када ће се ово више дисити, хапси олош Докикову. Више не важи псоквка лажеш ко пас, него лажеш ко Додикова СРНА, на челу са Т.П. Ево доказа,романитчарско, шовинситиче будалаштине у режији Т.П. и малог Перице Бјељинског он пише а Т.П. прноси, али зајеб, нико не прености, ха ха ха . БиХ - Србија - безбједност "СЛОБОДНА РЕПУБЛИКА": БРИТАНСКИ ОБАВЈЕШТАЈЦИ ПОЈАЧАВАЈУ НАПАДЕ НА ДОДИКА И ВУЧИЋА БЕОГРАД, 23. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Британске обавјештајне службе, чији су агенти формирали логистички и оперативни центар у Сарајеву, у наредном периоду интензивираће нападе на руководство Републике Српске, предвођено Милорадом Додиком, и власт у Србији, чији је персонални симбол предсједник Александар Вучић, сазнаје портал "Слободна Република" из извора блиског безбједносним структурама Републике Србије. "Стварни циљ дјеловања британских обавјештајаца који су у БиХ стигли као 'извиђачка јединица' у саставу ЕУФОР-а, ради спречавања наводног мијешања Русије у изборни процес у БиХ, јесте дестабилизација простора на којима живи српски народ и слабљење позиције Републике Српске у оквиру БиХ, те Републике Србије у преговорима око статуса Косова и Метохије", наводи се у тексту. Исти извор додаје да "кроз медијско и оперативно компромитовање двојице лидера који уживају највећи углед у српском корпусу, Британци пружају директну подршку кандидатима коалиције окупљене у Савез за побједу, уочи октобарских избора у БиХ". "Она је посебно наглашена према Младену Иванићу за чије име се још од првих послијератних година вежу контакти са одређеним структурама из Лондона, гдје тренутно живе поједини чланови његове породице. Поред Иванића, преко друштвених мрежа и медија које контролишу, Британци нескривено подржавају и остале кандидате из блока чији су представници у протекле четири године на нивоу БиХ доказали да су спремни да политику српских непријатеља прихвате као своју", истиче се у тексту који је објавио портал "Слободна Република". "Први задатак власти, која би се формирала по вољи британских обавјештајаца и дијела међународне заједнице, био би међународно признање Косова од БиХ", тврди извор овог портала. Он додаје да је "први корак у том правцу покушао да начини министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак који је на недавно одржани састанак шефова дипломатија земаља чланица Процеса за сарадњу у југоисточној Европи позвао министра иностраних послова самопроглашеног Косова Беџета Пацолија у Бањалуку". "У томе га је спријечио предсједник Републике Српске Милорад Додик, који се жестоко супроставио доласку Пацолија, због чега је министар самопроглашеног Косова био присиљен да откаже Црнатков позив", наводи се у тексту. "Предвиђена је и конференција за новинаре у Београду, на којој је планирано да високи званичници Савеза за побједу симболично отпочну ударе на Републику Српску из Србије, како је предвиђено планом британских обавјештајаца. Њима ће се наредних дана придружити неколико невладиних организација из Београда са којима су британски агенти из логистичког центра у Сарајеву успоставили комуникацију. Челници тих организација имају задатак да износе ставове да је Република Српска геноцидна творевина и да Република Србија треба да безусловно признава Косово", наглашава се у тексту који је објавио портал "Слободна Република". /крај/тп Правда за Давида, Побједа Вукоте, Ослободјење СРНЕ, Слобода српском народу у Републицим Српкој. Уредница СРНЕ Т.П. преноси, а Иванић 7.октобра побједу односи, Напред Младене, Вукота, Александра..... Додик не може побиједти , ни у Срни, да се глас....ха ха ха .

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ БОЛЕСНИК И БУДАЛА

24.09.2018 16:04

Од чега си ти и шта радиш у свом јадном животу болештино и будалаштино ка ти је до оволиког лупања и куцања параноичних варијанти!

Name

Коцкица

24.09.2018 06:53

И ја сам нервозна кад играм Човјече не љути се, а губим. Он већ дуго игра монопол, али смијеши му се банктот или затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економија, Економија и Економија

24.09.2018 07:24

Мислим да требамо посветити економији, ели то је само професорски термин. Ја бих прије рекао предузетништво. Мислим да сви заједно морамо много тога научити о предузетничком менаџменту што се јако скромно учи на факултетима. Дакле на који начин се снаћи као предузетник новог доба. Такође многе домаће стартуп пројекте треба подржати. Један примјер је регионални портал за издавање и продају станова хттпс://www.мојстан.орг Све ово говори да код нас постоји домаћа памет али је треба препознати и подржати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кикс

24.09.2018 08:23

Ма јој да је Миле уопсте икад био предсјед је срамота велика..

ОДГОВОРИТЕ