ПЛ: Арсенал користио шансе, Евертон не! ''Нула'' Челсија!

Први кикс Челсија, Ливерпул усамљен на врху Премијер лиге.  Фудбалери Вест Хема и Челсија одиграли су нерешено без голова (0:0) у првој недељној утакмици шестог кола Премијер лиге. Тандем Лаказет - Обамејанг за три минута решио узбудљив и динамичан меч на "Емирејтсу".

Фудбал 23.09.2018 | 20:15
ПЛ: Арсенал користио шансе, Евертон не! ''Нула'' Челсија!
Четврта победа Арсенала и други узастопни пораз Евертона, након обећавајућег почетка сезоне и четири меча без пораза "карамела".

Александр Лаказет у 56. минуту је затресао мрежу ефектним ударцем од стативу са петнаестак метара, а три минута касније коначан резултат је поставио Пјер Емерик Обамејанг, након контре у којој су учествовали још Месут Озил и Арон Ремзи - 2:0 (0:0)!

Оба тима су при резултату 0:0 имала много шанси, Евертон чак више од Арсенала, почев од очајне реакције Калверт Луина, када је већ у првом минуту избио сам пред Петра Чеха.

Искусни голман "тобџија" је и тада и у свим наредним критичним ситуацијама интервенисао као у најбољим данима, па се мирне душе може рећи да је управо он био најзапаженији актер последње премијерлигашке утакмице за овај викенд.

Ако Арсенал у следећем колу - опет као домаћин - савлада и Вотфорд, могао би да се пробије међу прва четири на табели, а то би новом менаџеру Унаију Емерију донело високу оцену за прва два месеца рада на позицији коју је преко 20 година заузимао Арсен Венгер.

Челси узалуд "давио" Вест Хем! Први пут ове сезоне Челси није дао гол, а Вест Хем га није примио...

Вест Хем је први клуб који је од почетка сезоне успео да одоли екипи са "Стамфорд Бриџа" која је остварила свих пет победа, па је једино Ливерпул максималан на Острву.

Екипа Мауриција Сарија имала је контролу током већег дела сусрета, али и не баш велики број прилика (једну од ретких није реализовао Алваро Мората), док су "Чекићари" пропустили неколико изгледних.

У првом полувремену непрецизан је био Мајкл Антонио, у другом је Јармоленко пропустио невероватну шансу, а на другој стативе је велики промашај забележио Вилијан у самом финишу.

"Плавци" су остали на трећој позицији са 16 бодова, колико има и другопласирани Манчестер сити, док је Вест Хем место изнад зоне испадња са само четири.

После пет победа - реми!

Фудбалери Челсија први пут ове сезоне нису славили у Премијер лиги пошто је Вест Хем пред својим навијачима издржао њихову "окупацију" пред голом Фабијанског, током које можда и нису створили велики број шанси.

Узевши у обзир да су лопту у свом поседу држали 72% времена, морали су боље, па после 90 минута у којима су два тима имала по две велике прилике:

ВЕСТ ХЕМ - ЧЕЛСИ 0:0

Већ на старту дуела "плавци" су задали карактеристичан темпо који гаје под Маурицијом Саријем, међутим наишли су на веома чврсту одбрану "чекићара" који су уз помоћ крилних играча (Андерсон и Јармоленко) бранили бокове и тако остављали више простора својим бековима да покривају играче који утрчавају у простор из другог плана.

Тај план је потпуно "упалио" јер Вест Хем није примио гол први пут ове сезоне, а можда се може рећи да је имао и озбиљније шансе од Челсија - упркос слабијој статистици у свим сегментима.

Након контроле Челсија у првих пола сата меча током којих смо видели тек који шут из даљине - Антонио је два пута истрчао контру; једном шутирао лоше, а други пут у Кепино колено.

Мучио се Еден Азар с агресивном игром домаћина, често губио лопте, а чини се и самопоуздање пошто је у 66. минуту изашао пред Фабијанског и уместо да га обиђе - лоше је додао Морати. Шпанац, који је ушао с клупе, само минут касније имао је бољу прилику после центаршута с десне стране, али наставио је серију промашаја - овог пута погодивши Пољака у главу.

Мењали су се на боковима Вилијан и Азар, али смо и даље повремено видели Вест Хем на противничкој половини, а најближи голу били су у 76. када је Јармоленко главом шутирао поред гола.

С пет метара!

До краја меча публика је видела солирања Вилијана и не много више...

Челси је тако "изгубио замах" после првог наступа у Европи, а видећемо како ће се снаћи наредне недеље када два пута играју с Ливерпулом - у Лига купу и Премијер лиги.

РЕЗУЛТАТИ 6. КОЛА:

Вест Хем - Челси 0:0

Арсенал - Евертон 2:0 (0:0)
/Лаказет 56, Обамејанг 59/

одиграно у суботу:

Фулам - Вотфорд 1:1 (0:1)
/Митровић 78' - Греј 2'/

Барнли - Борнмут 4:0 (2:0)
/Видра 39, Ленон 41, Барнс 84, 88/

Кардиф - Манчестер сити 0:5 (0:3)
/Агуеро 32, Б. Силва 35, Гундоган 44, Махрез 67, 89/

Кристал Палас - Њукасл 0:0

Лестер - Хадерсфилд 3:1 (1:1)
/Ихеначо 19, Медисон 66, Варди 75 - Јоргенсен 5/

Ливерпул - Саутемптон 3:0 (3:0)
/Хоет 10аг, Матип 21, Салах 45+3/

Манчестер јунајтед - Вулверхемптон 1:1 (1:0)
/Фред 18 - Мутињо 53/

Брајтон - Тотенхем 1:2 (0:1)
/Нокер 90+3 - Кејн 42п, Ламела 76/

ТАБЕЛА: Ливерпул 18, Манчестер сити 16, Челси 16, Вотфорд 13, Тотенхем 12, Арсенал 12, Манчестер јунајтед 10, Борнмут 10, Лестер 9, Вулвс 9, Кристал Палас 7, Евертон 6, Брајтон 5, Саутемптон 5, Фулам 5, Барнли 4, Вест Хем 4, Њукасл 2, Кардиф 2, Хадерсфилд 2.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар