Жоц: У репрезентацију су долазили ради “излога”!

НБА не може да забрани. . . ! Жељко Обрадовић, најтрофејнији тренер Европе, причао је у Хрватској о стању у европској кошарци и репрезентацијама уопштено.

Кошарка 24.09.2018 | 15:30
Жоц: У репрезентацију су долазили ради “излога”!
Обрадовић се налази са Фенербахчеом у Задру на евролигашком турниру и у финалу ће од 20.30 играти против московског ЦСКА.

Легендарни тренер причао је пред овај меч о многим темама.

"Увек кажем играчима да треба играти за репрезентацију, да је то највећа част, али само у право време. ФИБА квалификациони прозори у августу и септембру то нису. Није нормално да репрезентације играју без својих најбољих играча, а такви су у то време у НБА лиги и Евролиги, али очито да то некоме није јасно", рекао је Обрадовић, а преноси "Вечерњи.хр". 

Обрадовић истиче да није нормално да европски шампион не игра на Мундобаскету, а то ће се највероватније десити пошто се Словенија налази пред елиминацијом. 

"Кренеш с највећом могућом мотивацијом, направиш списак и онда ти њих петорица кажу да су повређена, а друга петорица измисле неки разлог да не играју. Потом кренеш радити, али крену и повреде. Осим тога, неки су играчи у репрезентацију долазили ради “излога”, а сада више не. Ипак, ниједан од њих не може да ме увери да му репрезентација није донела нешто добро, нешто што у клубу не може добити", каже Обрадовић. 

Тренер Фенербахчеа каже да никада није имао проблем са највећим играчима у тиму. 

"Никад нисам имао проблема с најбољима, онима које ви зовете звездама. То су обично и прави људи. Не постоји на свету тај који те може спречити ако ти желиш, уз услов да ти национални Савез плати осигурање. Твој НБА клуб не може ти забранити, може само предложити, а ти си тај који одлучује. Кључна је и мотивација играча. Иако у репрезентацију долазиш добровољно, то не значи да се можеш понашати у стилу “дошао сам и могу радити што хоћу”. У том случају боље је да не долазиш јер, када носиш грб нечије земље, онда су норме понашања нужне", рекао је Жељко Обрадовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар