Шта још недостаје овој Звезди?

Лига Европе, Лига Шампиона, шампионска титула, силни рекорди… Навијачи се надају да је дошло време и за тријумф у Хумској (19 часова).

Фудбал 23.09.2018 | 17:15
Шта још недостаје овој Звезди?
Доминација се потврђује у Хумској! За навијаче Црвене звезде, чак и оне склоне еуфорији, 158.вечити дерби (вечерас, 19 часова ТВ Арена) има већи значај од Лиге шампиона. Тим Владана Милојевића, тренера који још није забележио први велики пораз на клупи црвено-белих, може у комшилуку да потврди доминацију и већ у септембру стави шапу на шампионски пехар.

Чињеница је да је јавност убеђена како ће актуелни првак имати лак задатак, али сумњамо да тако резонују момци које ће данас Владан Милојевић извести на терен. Рачунајући претходних 11 година Црвена звезда има само три првенствене победе у Хумској. И тај говор бројки јасно показује да Црвену звезду не очекује пуко одрађивање посла.

Ова Звездина генерација већ има печат најбоље у постбаријевској историји. Сведочанство тог звања потписали су успеси на међународној сцени, пласман у Лигу Европе и Лигу шампиона, али… Неће пресудан фактор у данашњем 158.вечитом дербију бити ни сналажљивост Марина, ни скоцкана одбрана, ни голгетерски њух Ричмонда Боаћија. Црвена звезда ће – ако жели победу – морати да буде гладна успеха. И да у том парамтеру одговори црно-белима.

Управо је порив да се игра до последњег дуела, да се плеше као да сутра не постоји одржао Звезду Владан Милојевића у животу неколико пута… И зато ће тренер који је Делијама донео толико радости у претходних 14 месеци данас бити на посебном испиту. Или још прецизније: његов испит почео је оног тренутка када је завршена утакмица са Наполијем . Просто, Милојевић ће морати да Звезду држи у ратничком тонусу и мотивацији. А то није лако…

“Није ми тешко опет да поновим, нама је првенство приоритет, И ова утакмицама нам је можда и најважнија у сезони. Тако на њу гледамо, тако се и за њу спремамо. Као професионалци морамо да играмо преко границе бола”, поручио је Владан Милојевић.

Милојевић још није осетио пораз у вечитом дербију. Победио је у претходном и практично оверио освајање титуле. Тада је улог био већи, али Црвеној звезди ће ове вечери бити теже. Црвено-бели су тада играли на карту неискуства Светозара Марковића И Армина Ђерлека. Суперталентовани штопер је прошао тај кризни период, млади везиста овог пута неће бити у саставу. Дакле, Милојевић ће морати да напипа нову Ахилову пету вечитог ривала. Није занемарљива чињеница да ће против себе имати човека који осећа матични клуб. Баш као и он.

Али, све је то теорија. Пораз би донекле упрљао досадашњи учинак црвено—белих на два фронта, али би би они и даље били први фаворити за шампионски наслов. Победа би значила да је доминација друго име за Црвену звезду. Уосталом, црвено-бели имају 17 првенствених победа у низу, претходни пут су поражени још у фебруару ове године, имају бодовну предност И фасцинантну гол разлику…

Потребан је још само тријумф у комшилуку…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар