Прича: Ретро дерби - Владан против Батице...

Освежавамо сећање на први и једини међусобни дуел актуелних тренера Звезде и Партизана. . .

Фудбал 23.09.2018 | 15:15
Прича: Ретро дерби - Владан против Батице...
На црвено-белој страни Топчидерског брда уздају се у снагу свог тима пред 158. окршај против вечитог ривала. Има чак и оних неутралних љубитеља фудбала који кажу да не памте већу разлику у квалитету два тима пред један дерби. Има истине у томе... Међу црно-белима влада потајни оптимизам. Парни ваљак не гази, али побеђује. Зоран Мирковић донео је неопходан мир на свим нивоима у клубу тако што је успео да веже пет победа у шампионату. Па ко је онда главни адут Партизана? Зоран Батица Мирковић, разуме се. 

Владан Милојевић већ се етаблирао као један од најзаслужнијих људи за препород Црвене звезде. Батица Мирковић лако би могао да купи сличан статус уколико би добио дерби. Милојевић против Мирковића - битка која би лако могла да реши 158. окршај вечитих ривала. 

Као тренери нису имали прилике да се надмећу у досадашњој каријери. Зато смо мало загребали по архиви и пронашли дерби у коме су Милојевић и Мирковић били на супротстављеним странама као играчи. Они старији вероватно се сећају те утакмице - 10. март 1996. године. Тог пролећа Батица Мирковић одрађивао је последњих шест месеци уговора пре него што ће отићи у Калчо, док је Милојевићу тај дуел био један од 13 званичних које је одиграо у дресу Црвене звезде. Мирковић десни бек, Милојевић на штоперској позицији крај Радмановића. Нису имали директне дуеле, дакле, али актуелни тренер црно-белих радовао се победи. Било је 3:2 за Партизан головима Пажина, Нађа и Чакара. За Звезду су погађали Крупниковић и Пантелић. 



Недуго затим Зоран Мирковић потписао је за Аталанту, преко које ће доћи до дреса Јувентуса. Владан Милојевић је после Звезде играо за атински Аполон, а онда и за Панатинаикос. 

Какав учинак имају њих двојица у дербијима? Не рачунајући млађе категорије, наравно. Милојевић је после тог пораза 1996. као играч водио три утакмице против Партизана као тренер црвено-белих. Учинак - два ремија и победа. Мирковићу је ово тренерски деби. Као играч чак 18 пута носио је црно-бели дрес у српског фудбалској светковини. Учинак - четири победе, пет пораза, девет ремија. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар