158. дерби - Састав Звезде: Умор забрањена ријеч!

По најавама уочи 158. "вјечитог дербија", може се наслутити да ће Владан Милојевић у Хумској извести најјачи тим, без обзира на недавни дуел против Наполија.

Фудбал 22.09.2018 | 23:20
158. дерби - Састав Звезде: Умор забрањена ријеч!
За разлику од већине претходних утакмица послије наступа на европској сцени, када је комбиновао тим, Владан Милојевић у недјељу, упркос недавном дуелу са Наполијем у 1. колу Лиге шампиона (0:0), неће калкулисати. 

Црвена звезда ће наступити у најјачем саставу, а разлог је јасан - 158. "вјечити дерби" против Партизана у гостима, који од 19 часова можете гледати на ТВ Арена спорт (4 мјесеца бесплатно на мтс ТВ-у).

Највећа дилема овај пут су странци, јер их црвено-бијели у својим редовима имају шесторицу (Борјан, Стојковић и Дегенек поред страних имају и српске пасоше), а прописима Суперлиге у протоколу је дозвољено да се нађу четворица.

Нема сумње да ће штопер Рашид Сумаила отпасти, јер и у досадашњем току сезоне није много играо, као и да ће Ричмонд Боаћи добити предност на позицији центарфора у односу на поново повријеђеног Николу Стојиљковића, док је око везиста највећа недоумица.

Да ли ће Милојевић за ову утакмицу "прецртати" Ебисилија, Кафуа или Марина?

Готово је сигурно да ће се, без обзира на то што је посљедњи стигао и одиграо тек двије утакмице у Звездином дресу, Марко Марин наћи у стартној постави јер је против Наполија подсјетио зашто је наступао за Њемачку на Свјетском првенству 2010. године (са којом је освојио бронзу). Претходно је у свом дебију против Радника из Сурдулице уписао две асистенције и гол, тако да би његово изостављање за овако важну утакмицу било луксуз.

Што се тиче Ебисилија и Кафуа, утисак је да се њих двојица нису најбоље снашли у новој средини одмах по доласку, али далеко од тога да се могу назвати "промашајима". Времена за доказивање има још доста, а дуел са црно-бијелима биће одлична прилика за оног који добије Милојевићево повјерење (наравно, ако га добије).

Пошто је у централном дијелу везног реда прилична гужва када је у питању играчки кадар Црвене звезде, може се очекивати да првенство овај пут добије Кафу, док би Ебисилио био тај поменути вишак усљед ограниченог броја странаца.

Вијест која се могла чути током суботе је и да ће Горан Чаушић, фудбалер који је највише претрчао у дуелу Звезде и Наполија (нешто више од 12 километара), добити предност у односу на Бранка Јовичића. То би значило да Милојевић жели бржу игру свог тима у фази напада.

Јасно су и Звездин тренер и играчи поручили да је, без обзира на сву драж играња у Лиги шампиона, и ове сезоне приоритет титула у Суперлиги и да желе побједу против Партизана у гостима. 

У досадашњих седам утакмица домаћег првенства били су успјешни, а максималан учинак покушаће да задрже и послије 158. "вјечитог дербија".

Стартна постава црвено-бијелих коју очекујемо у недјељу од 19 часова је: Борјан - Стојковић, Савић, Дегенек, Родић - Крстичић, Чаушић - Кафу, Бен, Марин - Боаћи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Саша

22.09.2018 21:44

Умор је забрањена ријеч, а онда одједном младићи до тад здрави као дрен падају као љесе на терену.

ОДГОВОРИТЕ