158. дерби - Састав Партизана: Која је Батина дилема?

У току припрема за дерби ближи стартној постави био је Саша Здјелар. Али… Четворица дебитаната, Здјелар се враћа, Рикардо сам у шпицу.  Златни орлић требало би да се врати у стартну поставу црно-белих, како би везни ред добио на чврстини.

Фудбал 22.09.2018 | 23:10
158. дерби - Састав Партизана: Која је Батина дилема?
Тренер Партизана Зоран "Бата" Мирковић кроз играчку каријеру одиграо је много "вјечитих" дербија. Али, у недјељу ће, ипак, имати ватрено крштење, јер ће први пут као шеф стручног штаба предводити црно-бијеле против Црвене звезде (19.00, на каналима Арена спорт 4 мјесеца бесплатно на мтс ТВ-у).

Позитивно и расположено дјеловао је Мирковић на конференцији за медије пред дуел са великим противником, иако утакмица у Хумској врло лако може да одреди даљи ток шампионата. 

Тренер "парног ваљка" не може да рачуна на повријеђене Зорана Тошића и Златана Шеховића, док су сви остали спремни за 158. окршај "вјечитих ривала".

Мирковић је на конференцији за медије рекао да има једну дилему око састава тима, а њу, о којој није желио да прича, је вјероватно већ отклонио.

Међу стативама би требало да стоји неприкосновени Владимир Стојковић. Голман Партизана је и против Рада показао да му је форма све боља и са пар одличних интервенција подигао је самопоуздање код својих саиграча.

Испред Стојковића очекују се: Немања Р. Милетић на десном беку, Марк Ваљенте и Светозар Марковић као штопери и Немања Г. Милетић на лијевом беку.

Десни бек црно-бијелих одрадио је суспензију због црвеног картона и вјероватно ће добити шансу прије искусног Мирослава Вулићевића и Габријела Енакеа, који је већ дуже у другом плану.

Интересантан ће бити и везни ред Партизана који ће се супротставити Црвеној звезди. Очекује се да Мирковић са двојицом задњих везних очврсне одбрану, а врх тог дефанзивног бедема, од кога се очекује да кад год је могуће припомогне и нападу, требало би да чине Саша Здјелар и Александар Шћекић. Претпоставља се да ће Милан Смиљанић и Небојша Косовић шансу чекати као резерве.

Још није дефинитивно, али је вјероватно да ће Партизан Звезду напасти са Рикардом Гомешом, а Немања Николић ће овај пут на клупу. 

Иза репрезентативца Зеленортских Острва требало би да игра сада већ стандардна тројка. Марко Јанковић десно, Данило Пантић у средини и Горан Закарић лијево. Такође, могуће се измјене ове тројке по позицијама, јер је Мирковић баш против Рада испробавао Јанковића у средини везног реда, што је у пар ситуација резултирало шансама за Партизан.

Тренер Партизана Зоран Мирковић извешће проверене снаге на терен за окршај са Црвеном звездом у Хумској у 158. вечитом дербију. Као што је било мање-више и очекивано, састав Партизана вероватно ће претрпети само две измене у односу на претходне две првенствене утакмице у којима су црно-бели минималцима освојили бодове против новосадског Пролетера и Рада. Уз то, важно је напоменути, да би у Партизановом саставу требало да се нађу четворица дебитаната у вечитим дербијима.

У стартну поставу се, после одрађена два меча суспензије због црвеног картона на мечу са Бачком, враћа Немања Р. Милетић. Он ће заузети позицију поред десне аут линије где је у досадашњем току сезоне пружао заиста добре партије. Друга промена за коју ће се вероватно определити тренер Мирковић је на позицији другог задњег везног где ће се, уместо Небојше Косовића, наћи Саша Здјелар. На тај начин шеф стручног штаба жели да додатно добије на чврстини на средини терена, а то је сегмент који је поприлично недостајао Партизану у последње време. Овакву варијанту су црно-бели увежбавали на тренингу у петак увече, уз наравно, опаску да увек постоји могућност да се то промени у последњем тренутку.

Остале позиције у тиму, односно играчи који ће их очекивати су мање-више очекиване. На голу ће стајати Владимир Стојковић који је у последње две утакмице у Суперлиги показао да опет подиже форму. Против Пролетера у Новом Саду је одбранио пенал, а у окршају са Радом је скинуо неколико зицера. Штоперски тандем је стандардан, а чиниће га искусни Шпанац Марк Валијенте који ће дебитовати у најважнијој утакмици српског фудбала, односно млади Светозар Марковић. На позицији левог бека биће Немања Г. Милетић.

Други дебитант у вечитим дербијима биће црногорски репрезентативац Александар Шћекић, који ће на позицији задњег везног бити у тандему са Здјеларом. Трио офанзивних везиста требало би да чине Марко Јанковић, Данило Пантић и трећи дебитант, Горан Закарић. Иначе, против Рада је Мирковић мало “тумбао” ову линију, па се Јанковић нашао у средини, одмах иза шпица, али је очекивати да се за вечити дерби врати на место поред десне линије јер је на тој позицији до сада ипак имао најбољи учинак. И за крај, усамљен у нападу Партизана биће високи нападач Рикардо Гомеш, последњи у низу дебитанта у вечитим дербијима.

ПАРТИЗАН: Стојковић – Н. Р. Милетић, Марковић, Ваљенте, Н. Г. Милетић – Здјелар, Шћекић – Јанковић, Пантић, Закарић – Рикардо.

Подсјетимо још једанпут, утакмицу између Партизана и Црвене звезде можете пратити на ТВ Арена Спорт 1 у недељу од 19.00. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

23.09.2018 08:37

Добар састав. Напред црно-бели! До победе!

ОДГОВОРИТЕ