СЛС: Напредак сигуран, узбудљиво у Земуну!

Раднички опет други, "мали Милоје" срушио Вождовац.  Нишлије преокретом у Сурдулици стигле до шесте победе у актуелном шампионату, док је Војводина тријумфовала први пут откако је на њену клупу сео Драган Окука. Фудбалери Напретка победили су Динамо из Врања на свом терену са 3:0, у деветом колу Супер лиге.  Напредак "диже" форму, "Рецко" бесан на судије! Расположени су стрелци били у поподневном термину ове суботе. . .

Фудбал 23.09.2018 | 08:15
СЛС: Напредак сигуран, узбудљиво у Земуну!
Стрелци у Крушевцу су били Никола Ескић у 18, Ибрахима Ндаје из пенала у 25. и Алекса Вукановић у 64. минуту.

Напредак је шести на табели са 13 бодова, док Динамо има три и убедљиво је последњи.

Земун и Бачка играли су нерешено 2:2. 

Земун је водио на свом стадиону голом Славка Лукића у 14. минуту, али су преокренули Срдјан Грабеж у 62. и Немања Младеновић у 68. 

Бачка ипак није успела да сачува водјство, па је Земун преко Стевана Луковића у 74. минуту дошао до бода. 

Земун заузима девето место са девет бодова, колико има и Бачка која је на 11. позицији.

Четири гола на Брду, па још седам у два меча поподневног суботњег програма!

Ако се по јутру дан познаје, ово ће бити веома ефикасно коло Суперлиге...

Напредак је уписао други везани тријумф и савладао Динамо из Врања, док смо гол више видели у Горњој Вароши где су домаћи Земун и ОФК Бачка одиграли веома занимљив меч пун преокрета који је на крају завршен 2:2.

Тим из Крушевца је против Врањанаца већ у 25. минуту имао два гола "вишка" после голова Ескића и Ндиајеа, да би у 64. Вукановић потврдио тријумф.

Нарочито бурно у "под Багдалом" било је у 25. минуту када је арбитар Живковић показао на "белу тачку" након што је Ндиаје пао у казненом простору, да би после тога "Рецко" Антић незадовољан том одлуком повукао на кратко екипу са терена...

Говорио је "срам те било арбитру", али меч је убрзо настављен.

Земун је пред својом публиком повео у 14. минуту преко Лукића и чинило се да ће уписати и трећу узастопну победу, али је тим Дејана Челара за само пет минута - од 63. до 68. минута - направио преокрет головима Грабежа и Младеновића.

Познато је да Бачкопаланчани ретко када славе ван "Ваве" - заправо имају само три од уласка у Суперлигу - па је Луковић у 74. донео изједначење и бод Земунцима.

Раднички опет други, "мали Милоје" срушио Вождовац! Нишлије преокретом у Сурдулици стигле до шесте победе у актуелном шампионату, док је Војводина тријумфовала први пут откако је на њену клупу сео Драган Окука.

Раднички је головима младог репрезентативца Лазара Ранђеловића (на слици) и "резервисте" Александра Станисављевића стигао до победе над Радником у Сурдулици - 1:2.

Тим Ненада Лалатовића направио је преокрет у последњих двадесетак минута и пред недељни "вечити" дерби потиснуо Партизан са другог места на табели.

Освајањем 20 од могућих 27 бодова, Нишлије су оствариле најбољи старт сезоне у својој историји!

Младост је у Лучанима савладала Пролетер, голом прекаљеног Јанка Тумбасевића, па је одржала корак са Чукаричким и учврстила се у "Топ 5" тимова Суперлиге.

Рад је преко Његоша Петровића пет минута пре краја обезбедио минималну победу над Мачвом, док се Војводини против Вождовца "отворило" када је везни играч гостију Милош Павловић већ у 31. минуту добио други жути картон.

Бројчано надмоћнији састав Драгана Окуке, који је победом дебитовао на стадиону "Карађорђе", повео је 2:0 погоцима 20-годишњег Немање Милојевића, а у финишу је "тачку на и" ставио Никола Срећковић, донедавно члан Вождовца.

Сину тренера Црвене звезде Владана Милојевића ово су била прва два гола у дресу Војводине након летошњег трансфера из Чукаричког.

РЕЗУЛТАТИ 9. КОЛА:

Напредак - Динамо Врање 3:0 (2:0)
/Ескић 18, Н'Диаје 25, Вукановић 64/

Земун - ОФК Бачка 2:2 (1:0)
/Лукић 14, Луковић 74 - Грабеж 62, Младеновић 68/

Младост Лучани - Пролетер Нови Сад 1:0 (0:0)
/Тумбасевић 72/

Рад - Мачва 1:0 (0:0)
/85/

Радник - Раднички Ниш 1:2 (1:0)
/Миловановић 45+3 - Ранђеловић 71, Станисављевић 83/

Војводина - Вождовац 3:0 (2:0)
/Милојевић 42, 51, Срећковић 89/

одиграно у петак:

Чукарички - Спартак 3:1 (1:0)
/Тедић 13, Мудрински 78, Кајевић 83 - Шимура 52/

недеља:

Партизан - Црвена звезда 19.00 (ТВ Арена спорт 1)

ТАБЕЛА: Звезда (-2) 21, Раднички 20, Партизан (-1) 19, Чукарички 18, Младост 18, Напредак (-1) 13, Рад 13, Војводина 12, Мачва 10, Земун 9, Бачка 9, Пролетер 8, Вождовац 8, Радник 7, Спартак 7, Динамо 3.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар