Милојевић: Нема калкулација!

Играчи морају да буду као специјалци! Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да улога фаворита у "вечитом" дербију не постоји.

Фудбал 23.09.2018 | 10:15
Милојевић: Нема калкулација!
Милојевић је навео да његови фудбалери морају да се понашају као "специјалци" јер нема простора за психички и физички замор.

"Верујте ми, на оваквим утакмицама нема фаворита, то се показало у прошлости, показаће се и у будућности. Немате ни предност домаћег терена. Сама реч дерби сасвим довољно говори. Да ли је неко фаворит или није, да ли је у бољој форми или не, калкулације... То не пије воду. Утакмица ће имати непредвидив ток", рекао је Милојевић на конференцији за новинаре. 

Звезда ће у недељу од 19.00 играти против Партизана у гостима у деветом колу Супер лиге Србије. 

"Сви добро знамо и толико смо пута причали о оваквим догађајима. Дерби је сасвим посебна утакмица, без обзира на то што доноси три бода, као и свака првенствена, које је приоритет. Има посебан значај, можда је и најважнија. Тако је гледамо и тако ћемо се спремати", казао је Милојевић. 

Навео је да не жели да истрошеност буде алиби. 

"Морамо да будемо навикнути на све то. Утакмица са Наполијем је завршена и најбитнији је Партизан. Веома нам је битна наредна утакмица, најбитнија у сезони. Нема простора да буде психичког и физичког замора. Морају да игноришу бол, као специјалци. Има много утакмица, али смо се одморили, видећемо колико", додао је. 

Када је реч о кадровској ситуацији, Звезда има проблема са повредом Николе Стојиљковића, чији је наступ упитан. 

"Кадровска ситуација је сасвим океј, немамо неких проблема. Имам пар дилема око састава. Увек имам дилеме. Много фактора узимам у обзир и видећемо у ком ћемо саставу изаћи", рекао је тренер Звезде. 

Он ће у првенству моћи да користи само четири странца у протоколу, од шест колико их укупно има у тиму. 

"Видећемо за које ћемо се определити. Прописи су прописи, на моју жалост. На Кипру, на пример, сви странци имају право да седе на клупи, сви да су карантину, да смо заједно. Волео бих да то може да буде овде, али правила су правила. Неки играч који није био у постави или у 18, можда ће бити стартер, можда неће. То је моја одлука. Неки пут можда и не играју најбољи, то је једноставно тако. Драго ми је да моји играчи то схватају. Имам мноого добрих играча", казао је Милојевић. 

Он је додао да не размишља о статистици и о томе што још нема пораз од Партизана и истакао је да то ништа не значи и не даје предност јер је свака утакмица за себе. 

Упитан да ли може да каже нешто више од Партизановом стилу игре и шта је приметио, Милојевић је одговорио: "Не могу да вам кажем ништа".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар