Модерне зграде не лијече људе

Свечано отварање новоизграђеног блока УКЦ РС предсједник Републике Српске и СНСД Милорад Додик искористио је за политичку промоцију у изборној кампањи. Дрско и провокативно, како он то зна, потпуно заборављајући на одговорност СНСД за катастрофално стање у у коме се годинама налази здравство Српске.

Република Српска 22.09.2018 | 19:45
Модерне зграде не лијече људе
Своје обраћање Додик је искористио да истакне све оно што је он урадио, а што његови неистомишљеници и политички ривали нису. Рекао је да га стално оптужују како све ради у политичке сврхе, па и ово отварање новог блока Клиничког центра. А онда је и сам потврдио оно што му се ставља на терет.

„Имали су прилику и ништа нису урадили. Ништа нису урадили. Били су одавде из Бањалуке и ништа нису урадили. Морали смо ми да дођемо и да то урадимо. А онда нам сада говоре како злоупотребљавамо за изборну кампању. Да, злоупотребљавамо за изборну кампању. Дођите и ви па ово отворите. Имате ли иједан објекат који сте ви направили.“ , рекао је предсједник РС.

Поздрављамо отварање новог блока Клиничког центра РС и спремни смо да, како на једном од СНСД-ових предизборних билборда пише „станемо под један кров“, али позивамо предсједника РС да претходно одговори на неколико кључних питања, категорично одговарају из опозиције.

- Ко је, колико пута ишао у Беч? Шта је тамо договарао? Које су измјене на пројекту урађене? Ко је дозволио да се прихвати алтернативна понуда пластичне столарије умјесто алуминијумске? Ко је дозволио да се стави стиропорска фасада умјесто камене вуне и ко је извршио све те измјене и за који рачун? Да су одговорили на та питања, ми би били са њима данас тамо горе. Сам је предсједник рекао да је уочио тај проблем Клиничког центра 1998 године. Колико је прошло од тада, дакле сви смо могли урадити више по том питању“, каже бивши министар здравља РС Слободан Станић.

Одговори на питања мораће се дати, јасан је Станић.

„Ја ево сада поручујем одговорним лицима, не знам ко су она, јер ће се утврдити ко су она послије 7. октобра, ићи ће под један кров, а тај кров се налази на излазу из Бањалуке према Приједору. И под тим кровом нека објасне сва та питања.“ , поручује Станић.

Отварању новог блока, присуствовао је и бивши директор Фонда здравственог осигурања Републике Српске Драгутин Илић. Иако му је позив уручен као једном од директора за чије вријеме је почела изградња објекта, није му био омогућен приступ бини.

Драгутин Илић каже да је најважније питање које се овдје поставља, да ли се ради о јавном или личном мотиву, јер је отварање претворено у политички скуп.

„Могу да кажем да је по мени мотив лични интерес људи који воде ту врсту инвестиција. Јер видите улази се само у велике и крупне пројекте који се нажалост финансирају само из кредита, зато што су ту највеће провизије. Ја као дугогодишњи директор у здравству могу да кажем да не лијече људе кревети модерни, зграде и опрема већ љекари и здравствени радници, а у кадрове се улаже најмање.“, рекао је бивши директор Фонда здравственог осигурања РС Драгутин Илић.

Бивши министар здравља Слободан Станић каже да до сада није плаћен ниједан фенинг за Централни блок и сјеверно крило УКЦ РС, јер је грејс период седам година, што значи да отплата кредита почиње наредне године.

Није плаћено ни јужно крило јер је предвиђени грејс период за њега 10 година. Болница у Источном Сарајеву почиње се плаћати у новембру, по завршетку радова.

Кредити од 55 милиона за јужно крило, 174 милиона за Централни блок и 54 милиона за болницу у Источном Сарајеву значе да је Република Српска дужна да врати више од 280 милиона марака. Обавезе Клиничког центра у овом тренутку су 320 милиона марака.

Да ли је то довољно разлога за славље и политичку промоцију СНСД-а?



Да Додику не иде све по плану потврђује и његов однос према новинарима на које се поново окомио.

Како је то изгледало погледајте:



БН ТВ

Коментари / 80

Оставите коментар
Name

Ролидук

22.09.2018 17:49

Имали иста да вам одговара у РС. стварно то ни неразумије стасе свама десава за кога ви радите за РС сигурно не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правопис

22.09.2018 18:24

Шта се нама свиђа? Нама се свиђа да се ради поштено,а не са махинацијама и да нема крађе.Ако је у пројекту стаклена вуна нека се и угради као изолација,а не стиропор.Смета нам што се поједини властодршци уграђују и тако наносе штету РС.Смета нам овај двојац,диктатор Додик и УСТАШКА УНУКА Бисерка-Жељка.

Name

Гардиста

22.09.2018 19:16

Знас ста смета-смета то сто се сваки пут спомиње ста су ови прије урадили,ста смо ми,ста је опозиција,ста је власт,итд...цему то?Па та просла власт је исто било грозна као и ова,али та власт је радила период послије рата,у малтене тоталној изолацији.А ови сад нису овај пројекат исфинансирали из добити,него из кредита и задузења.Па то мозе свако,и ја,и ти,и сви ми...Доста је,вријеме је за промјене,па како нам буде!!!

Name

Ре Правопис

22.09.2018 19:51

Избор ЕПС-а умјесто вуне и пвц у замјену за алу столарију је у једну руку и оправдан.Тиме није направљена значајна уштеда на квалитету и трајности а економска уштеда је прилично велика ако се узме у обзир величина објекта.Да ли се неко уградио у ту цјеновну разлику ,то се још увијек не зна.Дакле класична демагогија ,предизборне приче.

Name

Горан

22.09.2018 20:07

Сада ће багра разноразне феле да навали да лаје на власт, њима ни алах не може помоћи.

Name

Браво баја

22.09.2018 20:24

Браво баја,направио си болницу.. сад увези докторе посто си све насе паметне растјерао тј.натјерао да сами оду одавде...јесу били паметни али су били у "заблуди" па за њих није било мјеста. Зато це да нас лијеце везароси, није битно сто нису бас неки доктори. Али тебе боли уво ти цес свакако да се лијецис вани код струњацка, ниси ти сиротиња, ти си само од народа наоравио сиротињу.

Name

Дадо

22.09.2018 20:32

Едукујте ви људе који раде. Вецина их не зна руковати апаратима.

Name

Ре Правопис

23.09.2018 01:49

Правописни , процитај текст који си написао и постиди се мало. Замисли да неко твоје дијете оптузује за оно сто сто му је дједа радио . Биједо од цовјека ! Стоко неписмена !

Name

Бојан

23.09.2018 04:37

А ста це им одговарати.. погледај им све и једну вијест. Све се своди на исто, лопови, криминалци, секташи.. Видимо се 07.10. Опет да вас поразимо, и опет убједљиво.

Name

Ја

23.09.2018 05:17

Фонд здравства у дубиози, здраватво вец одавно на кољенима, љекари страјкују, одлазе, а он се хвали , и својим вец видјен бахатим понасањем некоме дрзи лекцију!!! То сто сте ви урадили то мозе свако, задузио си Српску, и направио несто у коме се неце имати ко љецити, ако ти и твоја секта останете недај бозе јос цетири године!!! Хвали се оним сто си урадио са мало или нимало задузења, са срествима којим располазе фонд ,а кредите мозе дизати свако ,и хвалити се као ти несто остварио !!! Та прица је за полу писмене људе ,и којима се ти нетребас удворавати ,они су свакако твоји, а ми це мо размислити својом главом, гдје смо посље 12 год твоје владавине!!!

Name

децко

23.09.2018 05:45

Горане, ја мислим да је једино теби потребна помоц... иди се лијеци!

Name

ре Браво Баја

23.09.2018 06:51

Праве љекаре су растјерали психопате и медицинске незналице као сто су Богданиц, Стевандиц, Горан Талиц и други никоговици.

Name

Баја

23.09.2018 07:02

Додик није Република српска,оње лопужа која се накрала пара и за то ће морати да одговара.Он је сада један од најбогатијих срба и ти коњу који га подржаваш требаш да знаш да је то укро од свог народа уа кога се кобајаги здушно бори

Name

Мк

23.09.2018 07:20

А КО ЋЕ ДА ВАМ РАДИ ИДИОТИ СУМАНУТИ СВИ СУ ОТИШЛИ НА ЗАПАД ТО ШТО ВАМ ЈЕ ОСТАЛО ВАШЕГ НИЖЕ РАНГИРАНОГ ПРОБИСВЈЕТА НЕЗНА ТАЈ АПАРАТ УПАЛИТИ.БИЦЕ ВАС ЛИЈЕПО ГЛЕДАТИ КАКО СЕ ДАВИТЕ У ВЛАСТИТИМ ГОВНОМА.

Name

Ре Ролидук

23.09.2018 07:56

Ста,требамо се дивити отварањима 15 дана до избора нецему за сто су узели кредит.Унистили су фонд разно-разни вјебиветри који имаји наопремљеније приватне здравствене установе у региону.И од тог кредита су опет пола пара стрпали у дзеп,набавили су дупло јефтинију опрему него сто је пројектвана,од градјевинске до медицинске.Ти се диви том,ја нецу и не могу,здрав разум ми не дозвољава,да је правде добили би дугогодисњу робију бар њих 50 на овом пројекту.

Name

Кара Дјордје

22.09.2018 17:54

Задужи и шишај народ боље не заслужују ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

22.09.2018 18:37

Ово нигдје у свјету нема да један пресједник,овако дрско одговсра на питања!

Name

Михајло

22.09.2018 18:42

Ова власт це овај народ одвести у провалију из које неце моци изаци, народе мој упамет се.

Name

ре

22.09.2018 18:46

еј СВИЦЕ зора...

Name

Дадо

22.09.2018 22:24

На овом пресу казе предсједник објављујете 50-так људи на тргу, а мој скуп на Палама не. Па зна ли он засто су људи на тргу? Мислим да је стварно забрињавајуце бити дио друштва у коме први цовјек овако збори.

Name

РЕРЕРЕ

23.09.2018 02:00

Знате ли ви да је Америка најзадузенија на свијету стоко незадовољна ако су се задузили вратицемо временом , је ли неко од вас био некада на вец сада бивсој хирургији , зар нам оваква болница није била потребна вец прије 30-40 година . А ти васи са којима це нам сванути , наведите ми један кокосињац који су направили током своје политицке каријере у РС . Сва среца па од васе зоре нема ниста !

Name

Дадо

23.09.2018 13:13

За Ререре, ови који це доци сад на власт нису ни могли направити много јер је дотицни на крилима страних слузби на власти скоро 20-година. За то вријеме су многе власти направиле препород. Па комунисти су рукама И лопатама направили висе за 20 година него ова власт са силним кредитима и механизацијом. Унистили су наса покољења ненамјенским тросењем, а ти имас Јос храбрости да вриједјас. Изадји мајсторе мало вани па види ста су људи направили за мало времена. Не морас далеко. Спусти се на аутопут од Плоца до Опатије па цес видјети. Такодје види за колико пара су то направили. Боље се поклопи усима и цути јер немас ниједног аргумента осим да си на листи за изборе неке од владајуцих.

Name

Оки

22.09.2018 18:17

Миле легенда..Немогу му ниста..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

22.09.2018 19:09

Миле легендо само ти гради а ови нека критикују то је ипак јефтиније и лакше. То вам је као кад домаћин ради на њиви и код куће а лијени укућани седе у хладовини и критикују како би они боље и другачије а прст немогу да истуре из хладовине. Тако и ова наша опозиција. КЦ шта је то ништа неваља АП и то неваља шта це нам, Болница у ИСарајеву е то може свако направити лако се задузити а они би живот дали да се доцепају власти и празних каса РС. Е немозе се на власт само критиком а ништа не радити. У општинама где су на власти ништа не урадисе да народ види могули иста да им понуде.

Name

Бубана

22.09.2018 19:34

Потписујем. Она ствар је неподерива, уф, уф..

Name

Ре

22.09.2018 19:41

Замисли легенде и обрачуна са новинарком! Уствари он увијек напада новинарке, изгледа да има проблем са женама и немоћан је вјероватно кад остане насамо са њима па своју немоћ лијечи на овај начин!!!

Name

Зоки Пријатељу

22.09.2018 20:14

Па не прави то Миле од својих пара,то су твоје,моје ,паре свих нас а нај горе од свега сто то нису насе зарадјене паре,на срецу ММФ је ту да ускоци,мрске паре са запада,ста цес.

Name

Ја

22.09.2018 18:19

Добро цовјек казе..Такав калибар смарати са локалним стварима,Па мсм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лабуд

22.09.2018 18:21

Види жељкице у........ крај милета.још мало па ће бити бивши политичари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

22.09.2018 18:22

Баш чудно.Све пред изборе!Не интересује ме.Него,КО ЈЕ УБИО ДАВИДА???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фебо

22.09.2018 19:08

И кад сазнаш шта онда ?

Name

Ре

22.09.2018 19:59

Знамо ко је убио, ко је организовао и ко је прикривао . Питање је када ће се ухапсити сви они?

Name

Ре Правда

22.09.2018 20:15

ДРОГА...Дрога је убила давида

Name

РРЕРЕ

23.09.2018 02:18

Ко је убио Јелену М. , ко је пуцао на Бека , ма ко убија по Србији и Београду , ко убија по Црној Гори , Хрватској , Сведцкој , Европи , Америци и цијелом свијету а 36% слуцајева у просјеку ријесено , а ви се закацили за једног клинца који је до 21 годину успио да потроси зивот , питајте му оца ко га је убио . Убио га је он зато сто га није васпитао и водио бригу о њему кад је требало , погледајте какве само изјаве Давор даје и поруке саље па це вам бити јасно да се све то теско могло другације заврсити , сада покусава да лијеци своје фрустрације и малтретира све градјане РС , закаснио си јунаце требо си уз сина бити свих ових 21 година . Зао ми је Давида , није могао да бира родитеље , нека му је лака земља !

Name

децко

22.09.2018 18:27

Овај се са свима свадја.... висе није вазно да ли је то К3, БН, ФТВ.... Полудио је скроз, јер не мозе све медије ставити под контролу као своју СНСДтв (ПТПЦ)

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

22.09.2018 18:54

Ста це, брани се.

Name

Јован

22.09.2018 19:02

Све сто си набројао су троваци народа,а не медији.

Name

децко

23.09.2018 05:34

Нису троваци, него критицки информису јавност о пропустима власти! Ако су мало и претенциозни, нема везе, јер обрнуту страну прице увијек мозес наци на СНСДтв! Погледам све и знам ко је у праву! Нема то везе с медијима у данасње вријеме, ми отров пијемо од 1992. све вријеме у малим дозама како се не би опоравили и прогледали! Ти ниси свјестан.... али и ти имас тај отров у себи!

Name

Марко

22.09.2018 18:31

Нек објасни само господин који је до јуче возио распалог реноа, а сада бмw одакле ??? Препознаће се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мјењао

22.09.2018 19:33

Старо за ново.

Name

Ре

22.09.2018 20:00

У уређеним државама пореска служба би то требала да испита.

Name

Ништа лакше

23.09.2018 05:56

Лако је то објаснити. Саберу се приходи, одузму расходи, узме се разлика и купи БМW. Морало би нешто и да остане да се залије, против урока.

Name

Истинито

22.09.2018 18:32

Народу је важно да се има гдје лијечити и излијечити, а то што се политичари препуцавају и оптужују једни друге мање је битно, нарочито за обољеле особе којих је сваким даном све више и више.Довољно је, било који радни дан погледати Јужно крило (Поликлиника) па видјети да су ходници и чекаонице у овом дијелу УКЦ Бања Лука пуни као шибица , а вјерујем да је тако и у осталим болницама у Српској.Данашњим комлетирањем УКЦ цијела Српска је добила савремену здравствену установу за добробит народа што заслужује највеће похвале, без обзира чија је то заслуга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИЧ

22.09.2018 19:05

КО ЋЕ ЛИЈЕЧИТИ ЉУДЕ? ОТОШЛИ СУ ДОКТОРИ ОВЕ КАНТЕ НАУСТИЛИ ОРДИНАЦИЈЕ И У ПОЛИТИКУ. ВАНИ ГЛАДАЦ УНУТРА ЈАДАЦ. КОЛИКО ИМА ДИПЛОМА ИЗ ЛИШТИЦЕ. И ТЕЛЕ БЛЕЈИ У ШАРЕНА ВРАТА, А САНИТЕТСКИ ХЕЛИКОПТЕР ВОЗА ЦЕЦУ И ВЕЉКА.

Name

лаз

22.09.2018 19:05

Па ти не знас,у питању је алтрнативна медицина.

Name

Прњавор

22.09.2018 19:20

Свака ти част Србине.

Name

Ре

22.09.2018 19:57

Добила је нова задужења. Да ли ти је познато у каквим условима раде медицинари, нпр доносе сапун и тоалет папир од куће? Да ли вам је познато да мајке преко Фб траже ампуле за хемотх своје дјеце? Да ли вам је познато да се дјеца лијече новцем од СМС порука?Да ли вам је познато да се тамо ради интервентна кардиологија а немају кардиохир, у случају компликација пацијент се вози за Тузлу( ако преживи)? Зашто би ова зграда направила помак, када је све око нас труло?

Name

@Лаж

22.09.2018 19:59

Јебали те ходници и чекаонице, нове зграде и "савремене" установе, НЕМА СТРУЧНОГ КАДРА ДА ЛИЈЕЧИ НАРОД!!!

Name

Рс

22.09.2018 19:08

Хахаха какав дебилизам... Поготово овај стевандиц ретардирани и његов јунеци осмјех

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миддле Аге

22.09.2018 19:13

"Оде Миле у свој "крај" туцат камен за нарастај, а Бисерка мукло муце овде поток, овде рај."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уу

22.09.2018 19:15

Миле је краљ само напријед до нове побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линуx

22.09.2018 19:22

Било би довољно пара за рад здравствених установа и повећање плата здравствених радника кад би се: 1.спријечила корупција кроз уграђивање министра и директора болница у сваки тендер за изградњу или реновирање здравствених установа 2.спријечило партијско запошљавање непотребног немедицинског особља на измишљена радна мјеста у здравственим установама 3.спријечило Шкрбићево извлачење пара из здравственог фонда кроз дијализне центре 4.спријечило извлачење пара из здравственог фонда кроз дилове са фармацеутским компснијама за набавку и стављање на листе појединих лијекова 5.спријечило извлачење пара од стране корумпираних љекара кроз истовремени рад у државним и приватним установама Умјесто испразног такмичења у србовању и брањења РС од измишљеног непријатеља, Савез за побједу нека конкетно одговори шта ће урадити за рјешавање ових питања. Дакле, не само уопштено говорити него конкретно како, шта и у којим роковима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

росуље

22.09.2018 22:46

Ајде кооооначнооо, хвала ти да видим да има неко нормалан!!! Хвала. И тако у свим областима.

Name

стара гарда

22.09.2018 19:32

И онда вас горе доцека преквалификована посластицарка Сања .....иц која је једва основну заврсила ,бјезите ноге спасавајте главу дје ова да ми даје терапију одприлике моје искуство јуцер на УКЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хуман

22.09.2018 19:51

Једина изјава која даје предност људима а не зидовима је др Илића. Власт тако не мисли, зато ће им зграде остати празне .

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

22.09.2018 19:56

Еј, активирала се и делегација покрајине Војводине! Значи, почели су да обилазе српска места по тренутно палој Р.С.Крајини. ...Паре се остављају, радићемо пројекте крајишке Србе, добијаће и граћевинску помоћ.... Војводина ће помагати српској деци... ... ...А Република Српска нек наставља да јача, тј.нек наставе да јој јачају институције. ...И Србија је увек ту, гледа на вас, и помагаће све више! ...За јаку Српску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрр мрр

22.09.2018 19:56

Нисам присталица никад био ни једне странке нити би икад био нисам никад гласао нити цу гласати јер немам за кога све сами преваранти и фотељаси.Милокрада не могу оцима да видим али стварно кад се погледа много висе народа то јест овцица је окупио него опозиција.Мислим да опозиција има мале сансе да побједи на изборима волио бих да гријесим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗХ

22.09.2018 21:18

Ма немају никакве шансе. На прошлим локалним изборима потоп. Јако лош избор кандидата за функцију предсједника.Неслагања унутар странака које су у коалицији.Политика која се заснива само на критикама и обећањима без јасних идеја.Непотизам и корупција у општинама које води садашња опозиција најбољи је показатељ томе свему ,а покушавају себе да представе као пуку супротност у односу на ове владајуће ,а уствари сви су иста банда.Поражавајућа је чињеница да ми на овим изборима за функцију предсједника РС немамо адекватне кандидате.Ко год да буде предсједник од понуђених,биће "дно-дна".Једину корист могу да ухвате ови политички ухљеби који су активни ових дана,а за нас обичну рају ,ово је туга.

Name

Драгас

23.09.2018 05:15

Опозиција по свему судећи и не жели да побиједи.Ја нисам политички опредијељен јер ни у једнима не видим ништа што би било привлачно.Као прво нико нема програм,конкретан програм у коме се каже направит ћемо толико километара аутопута,довест толико инвеститора,запослит толико радника у реалном сектору,побољшати услове рада,...Не нико нема конкретан програм,они враћају Српску народу и то им је програм.Они се боре за своју гузи.у.И у тој борби најбоље ти је да будеш управо опозиција јер је систем тако накарадан да ништа конкретно не радиш а добро зарађујеш.Сви они се као боре за народ и добро су се скућили.Примјера ради господин Мехтић каже нећемо се смирити док не скинемо Додика с грбаче народа.А он на чијој је он грбачи?Ето то њему дође као програм.Господа Шаровић,Чавић и Бореновић иду чак у Србију да би њих обавијестили како овдје није ружичасто како то Додик представља и то им је програм и још нешто треба ли бити толико сенилан па се не сјетити да су били предсједници СР и шта су урадили а нарочито овај Чавић.И да не дужим програм развоја БиХ диктира међународна заједјуца са ММФ и у свему томе најмање се пита народ и још ако га раздвојите на двије завађене стране као што наши политичари раде онда је народ јадан.

Name

Злоцха

23.09.2018 07:00

Окупио је само ове сто раде у јавном сектору, они морају долазити на његова "окупљања" инаце им слиједи отказ. Они такодје гласају за њега и то је оних 20% због којих он побједјује. На залост због таквих попут тебе који не гласају ми и јесмо у оваквој ситуацији. Нисам ни ја ни за ког од политицара, али дам свој глас из цисте одмазде

Name

Робин худ

23.09.2018 07:16

Окупио је ухљебе са будзета по наредјењу, морају доци али неце морати у кабини њега заокрузити. Ако не буде наредјено да сликају листиц са лицном картом као сто се вец суска.

Name

ре Злоцха

23.09.2018 11:37

Гласало бих ја да имам за кога али свој глас недам ономе са ким се не слазем па кад би било јос 10 пута горе од заврсетка рата све исте странке све исти људи.Нигдје младог и паметног цовјека неке нове странке која не велица национализам гдје се не слика по црквама и са поповима и не ломе хљебови за такву могу дати свој глас.Ово остало све је исто сви исто раде само битна фотеља и мисле да це србовањем успјети младог цовјека извести из куце да гласа то се грдно варају да це успјети.Ко хоце да гласа нека изволи, ја немам за кога ионако ко год додје на власт нема добра овде.

Name

Владо

22.09.2018 21:43

Милокрад је једну ствар у праву! Ста су његови претходници и политицки опоненти направили? Иза њега ипак остаје зграда Владе РС, болнице, аутопутеви... Мозе ли неко да ми одговори?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само коментар без икакве везе са политиком за СДС ил СНСД

22.09.2018 23:14

На Неурологији тзв.новоотвореног здравственог "најмодернијег"центра у региону,немају лек Цлопидогрел,који слузи да спреци стварање тромба и пацијент који је дозивио моздани удар,породици се казе да би требало да га купе јер нису сигурни да це имати довољне колицине за 15-ак дана,колико се просјецно лези на одјелу после дозивљениог мозданог удара.И недостаје јос неких лекова,који су рецени да би требало узети,а овај је наведен као најоцигледнији примјер апсурдности у овом "Потемкиновом" селу,а владајуци се хвале ли хвале,улозено 83 милиона евра,а не спомињу да је весерај приватизован пре пар година,тј.улозено160 милиона ал ето,није се пре имало новца,па весерај приватизован за 500 000км,и приде уговор са клиницким центром да се пере вес за цитав клиницки центар.Апсурд,јос кад се само повезе да лете хеликоптерима,сат лета коста колико неких 60 кутија горе споменутог лека ,а једна кутија је за мјесец дана,сто це реци за 2-3 возње од пар цасова(5-10 цасова лета)се мозе узети лека за годину дана за неких 600-1200 пацијената сто мислим да не буде висе током једне године.СМС бројеви за лецење обољелих и даље,имамо и фонд за лецење теско обољеле дјеце,све апсурд до апсурда,

ОДГОВОРИТЕ
Name

јак 3

23.09.2018 00:34

Не љеци зграда људе,него ДОКТОРИ кои су нај сколованија заједница у Републаци Србској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесте насли саговорника само таквог

23.09.2018 05:05

За који дан се отвара нова болница у Касиндолу. Из те болнице смо сваки дан имали примједбе како запослених тако и градјана Истоцног Сарајева да су врло лоси услови за рад у тој болници. На томе је градјена прица како ниста не ваља. Па се питам ста цемо сада када се за пар дана отвори и та болница. Хоцете ли и тада реци као и за болницу на Паприковцу да "нове зграде не лијеце људе". Јасно је да вама није било зао сто су били неуредни објекти па сте зато критиковали, јер би ви критиковали и да запослени имају плате по пар хиљада марака. Мрзите зато сто це народ препознати ко се брине о здравству и да це поново изабрати Милорада Додика и Зељку Цвијановиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

23.09.2018 08:59

Се неко брине о здравству...тренутно трећина здравствених радника није здравствено осигурана!!! За половину у просјеку за задњих 7 година није уплачен ни фенинг за ПИО

Name

Бања Лука

23.09.2018 05:50

Драги моји грађани Рудоња свога ово води у Загреб на лијечење а не на клинички центар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин.

23.09.2018 06:22

Цлан сам партије из власти на нивоу РС. Гласацу за листу своје партије за НСРС, али сто се тице кандидата за предсједника РС и Цлана Предсједниства БИХ вјероватно гласам за Вукоту и Иваница. Овог Стевандица кад видим раме уз раме са Додиком, са странком која мозе стати у један аутобус и који пљује по дојуцерасњим колегама и странци која му је дала мандат. Конкретно цлан сам ДНС. СНСД константно гуси и ДНС и Приједор. Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

23.09.2018 06:36

Прво, цовјек је оцигледно импотентан или зеномрзац.Друго, лијеце љекари а не стакло, мермер или фасада. Зграда је заврсена 1980. Сад су урадјене корекције постојеце зграде на терет будзета РС, тј свих нас са грејс периодом до 10 година. Ко јамио,јамио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта смета

23.09.2018 06:51

Па смета ми све.Мито корупција. Криминал стечај фалит затваеање школа одлазак омладине пропаст купљене дипломе страначко запоашљавање красја бахатост никакве плате пензије.Шта то има да се човјеку свидја стална поскупљења лажи држава отцепљење референдум .шта па ништа.то што је примитивизам крканлук по градовима села празна или то што завијаш испод шатора на мањачи.То што Давор тражи правду за брутално убијено дјете веч мјесецима што полиција дила доп врши опстеукције што нико није сигуран што смо задњи у свему у ЕУ Балкану Свјету.пореде нас са Афричким пкеменима.Што смо због тебе и ми стобом на црној листи шро си синчићу дао као 3милиона да небуде наркоман. Черјици отворио у сред Боске АггапеА тјераш људе са сергијама који стоје испред пијаце продају гаче чарапе толет папир.Марш дмраду багро. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

23.09.2018 06:52

Мене лицно заболи она ствар и за ову болницу и за крузне токове и за хеликоптере, и за сва ова предизборна срања. Како се сад јавно не либите признати да је овај болницки објекат злоупотребљен у васе предизборне сврхе, тако исто сте урадили на хиљаде и хиљаде других злоупотреба, само их нисте јавно признали. Бас је оно хињски да се дитис нецим за ста ниси марке дао. Мене лицно интересује само једна ствар и зелим одговор на то питање: КО ЈЕ УБИО ДАВИДА ДРАГИЦЕВИЦА? ПО ЦИЈЕМ НАРЕДЈЕЊУ И ЗАСТО? Одговори Милораде. Давор зна, али он није плацен да такве ствари износи у јавност. Тузиластво и МУП јесу, али неце. Неког свог стите оцигледно. Према томе, искористи своја уставна овластења, растјерај ту багру, похапси, и изадји на трг пред породицу Драгицевиц и лзвини им се јавно за све греске, пропусте, рузне ријеци којима је врх мупа покусао да криминализује покојног Давида. И за своје рузне ријеци треба да им се извинис. И објелодани имена свих убица, сауцесника, помагаца, наруцилаца. Само таквим цином цес показати да си цовјек који је на страни ПРАВДЕ И ИСТИНЕ за све људе на овом свијету, и имацес мој глас док сам зив. Неморас висе ниједну болницу ни крузни ток ниста правити. Изадји и објелодани истину јавности и похапси праве убице Давида Драгицевица и потписацу ти свој глас бјанко док год се будес кандидовао за било ста. Ја мислим да је то од мене фер и постено. Тек кад добијем одговоре на ова питања ја могу да покусам да се фокусирам на несто друго од друствене вазности јер ова питања су највазнија питања за мој биолоски опстанак на овој територији. Уколико пак не добијемо одговоре на ова питања, ја се трајно исељавам из ове земље јер у њој не постоји ПРАВДА за обицан свијет. Знаци могу да те пред стотину камера у центру града отму киднапују гепекују, затоце, малтретирају, силују, пребијају, муце, задаве, баце у говна, и ником ниста??????? Јел то земља у којој ми треба да радјамо и одгајамо насу дјецу Милораде Додику?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

23.09.2018 07:06

Негативна кампања је класичан аутогол. Народу брзо досади прича оних који се само нешто буне и стално мраче, ма колико ти били у праву. Менаџери кампање би то требали да знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

23.09.2018 07:21

Било је очигледно да је Министру Лончару непријатно због лупетања лакташког лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

23.09.2018 07:26

Стевандић толико вири из шупка лакташком лопову да је и на бину морао са њим изаћи,а да не причам о полтронском (благо телећем осмјеху)...

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.М.

23.09.2018 07:50

Сарајевски срби су давно требали имати ту болницу а ти си те паре потрошио и уложио у Лакташе од тога се не можеш опрати. Лоповчине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

23.09.2018 08:14

Дали вама иста ваља. Дали сте ви иста урадили. Ако вам не одговара установа немојте је обилазити гледати и коментарисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

23.09.2018 10:19

Па како висе имате образа прицати како сте ви саградили,урадили ....кад цемо ми ,народ врацати кредите које сте ви надизали И задузили нас наредних ,сто година... Ма носите се висе,немозе вас народ гледати,срамоте једне! Образ ђон! Неспособњаковици,дизезете кредите,па лако је дици кредит,а будзет оставити да подмирите васе вртоглаве плате И бог зна ста јос,у главном за васе потребе. Свануце И нама,а вама це помрацити! Али нецете отици док свако од па цак И бивси министри не врате оно сто сте украли од овог напаценог нарида,ми се боримо за кору хљеба да својој дјеци обезбједимо док васа се бахато расипају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

23.09.2018 10:25

Господине Станицу,зив И здрав био И да додјес на власт иза 7.октобра.Нас будуци министре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Звонце

25.09.2018 09:55

Дзаба нама зграде и опрема кад нам сво особље оде на запад. Овде ни најсколованији људи немају перспективу и сви способни људи напустају дрзаву. ЗАЛОСНОО

ОДГОВОРИТЕ