СП ће гласати по властитом избору

„Чланови и симпатизери србачке Социјалистичке партије имају пуну слободу да се о приједлогу кандидата за највише функције – члана Предсједништва Босне и Херцеговине и предсједника Републике Српске на предстојећим општим изборима 7. октобра изјасне по личном избору и властитој савјести“, изјавио је предсједник Општинског одбора и кандидат ове партије за посланика у Народној скупштини Републике Српске Драго Ћирић.

Република Српска 22.09.2018 | 14:16
СП ће гласати по властитом избору
Овакав став заузело је руководство србачких „социјалиста“ из разлога што ова партија није у коалицији са партијама у власти на локалном нивоу – Савезом независних социјалдемократа и Демократским народним савезом.

„Ми смо тражили да уђемо у коалицију на локалном нивоу, као што смо и на републичком, али нас је СНСД-е одбио, највјероватније из разлога што и без наших одборника има скупштинску већину и не жели да са нама дијели `колач` власти“, каже Ћирић.

Он додаје да је предизборна активност подређена директним разговорима са грађанима на терену о програму Социјалистистичке партије и на тај начин придобијању повјерења и гласова за кандидате ове партије на посланичкој листи за Народну скупштину Републике Српске, на којој се налазе и три кандидата из општине Србац.

(БН)