ПЛ БиХ: Радник сања бод(ове) против шампиона!

Бијељинци дочекују Зрињски са жељом да пред својим навијачима остваре повољан резултат.

Фудбал 22.09.2018 | 10:15
ПЛ БиХ: Радник сања бод(ове) против шампиона!
Дерби меч десетог кола Премијер лиге БиХ у Бијељини ће одиграти Радник и Зрињски.

Бијељинци су и ове сезоне показали да се ради о изузетно квалитетном тиму, па у добром расположењу дочекују сусрет са Мостарцима, који су шампионску титулу у Премијер лиги БиХ освајали у три посљедње сезоне.

Тренер Радника Младен Жижовић свјестан је тежине задатка који очекује његове изабранике у суботу, али предстојећи меч дочекује са великом дозом оптимизма.

"Чека нас дуел са троструким узастопним шампионом и сигурно се ради о једној од најквалитетнијих екипа у лиги. Долазе с јасном амбицијом да славе овдје, али се у Бијељини ми више питамо. Покушажемо ријешити меч у своју корист, али у овом тренутку не можемо да пријетимо Зрињском. Они су у налету, јер су у посљедње четири утакмице освојили 10 бодова. Настојаћемпо наметнути свој ритам и у чврстој утакмици доћи до позитивног резултата", нада се Жижовић.

Радник је тренутно шестопласирани тим лиге са 13 бодова, три мање од Зрињског, који је на трећем мјесту.

"Евентуалном побједом дошли бисмо на мјесто испред Зрињског, што би за наш клуб заиста било феноменално. Међутим, видјећемо шта ће донијети та утакмица. Покушаћемо доћи до побједе, а надам се да имамо снаге и квалитета да у томе и успијемо", рекао је Жижовић, који у мечу против "племића" неће моћи рачунати на дуже повријеђеног капитена Бијељинаца Душана Мартиновића.

Жижовић зна одакле пријети највећа опасност.

"Као и сваке године, Зрињски је претендент за титулу. Морамо зауставити њихове најјаче снаге, ту прије свега мислим на офанзивни тројац на челу са Немањом Билбијом, који је прошле године ријешио скоро све утакмице", закључио је стратег семберског премијерлигаша.

Дуел Радника и Зрињског на програму је у суботу, на Градском стадиону у Бијељини, од 16.30 часова.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 10. КОЛО:

Субота:

Крупа - Сарајево (16.30)
Радник - Зрињски
Слобода - ГОШК (19.30)

Недјеља:

Младост - Жељезничар (16.30)
Челик - Тузла сити (19.30)
Широки Бријег - Звијезда 09

ТАБЕЛА: Жељезничар 20, Сарајево 18, Зрињски 16, Широки Бријег 14, Слобода 14, Радник 13, Челик 12, Крупа 11, Младост 9, Тузла сити 7, ГОШК 6, Звијезда 09 4.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар