Малкочевић због болести напустио клупу "змајића"!

"Био сам на љекарској контроли и ситуација није добра. Предлажу ми другу операцију, а одлуку ћу донијети у кругу породице", изјавио је досадашњи селектор У-17 репрезентације БиХ Сакиб Малкочевић.

Фудбал 23.09.2018 | 13:15
Малкочевић због болести напустио клупу "змајића"!
Саопштио је ово Сакиб Малкочевић након што је на Одјелу гастроентерологије УКЦ Тузла обавио контролни преглед, годину након тешке операције дебелог цријева.

Данас је донио одлуку која је шокирала јавност - одступио је с дужности селектора, казавши како не жели да његов лични проблем има утицаја на припреме кадетске репрезентације БиХ, којој идућег мјесеца предстоје квалификације за Европско првенство 2019. у Ирској.

Посљедњи пут Малкочевић је У-17 репрезентацију водио 11. и 13. септембра у пријатељским сусретима са Србијом, у Бановићима и Сребренику, а јуче је Савезу предао листу с 20 играча који ће од 10. до 16. октобра играти у квалификацијама групе 2 против Украјине, Исланда и Гибралтара.

Тачно прије годину дана, Малкочевићу је одстрањен тумор дебелог цријева. Све контроле након тога, показале су да је све у реду и Малкочевић се вратио на посао. У међувремену пропустио је европско првенство у Енглеској, у мају ове године.

"Посљедња контрола показала је да се стање није драстично промијенило, али да се на снимку види да поново 'има нешто'. Сугерисана ми је друга операција. Очекујем резултате урађених претрага, биће обављен снимак магнетском резонанцом и послије ћу, заједно с породицом, одлучити шта и како даље", изјавио је Малкочевић за Фену.

Јуче је предсједнику ФС БиХ Елведину Бегићу, генералном секретару Јасмину Баковићу и директору Елмиру Пилаву, саопштио одлуку о томе да не може даље водити репрезентацију.

"Није у реду да због неког здравственог прегледа испашта репрезентација. Имају моји сарадници који ће наставити гдје смо стали, а по резултатима се види да знају свој посао. Драго ми је да сам у минулих седам година оправдао повјерење које ми је указано и да у раду немам ни мрље. Захвалан сам свима, а посебно Ивици Осиму, те бившем директору Денијалу Пирићу, који су ми вјеровали и били су уз мене", каже Малкочевић.

Захвалио се и људима из Слободе који су га такође подржавали и имали су разумијевања за његове репрезентативне обавезе. Уз Слободу ће остали и даље, у мјери у којој му буде дозвољавало здравствено стање.

"Мада ситуација није алармантна, желим се посветити здрављу и својој породици. Наставићу радити свој посао у Слободи. Наравно, поносан сам на све што смо урадили у У-17 репрезентацији до сада. Својим сарадницима желим пуно успјеха у квалификацијама и да се шести пут пласирамо у елиту европског кадетског фудбала", закључио је Малкочевић.

Подсјећања ради, БиХ је до сада пет пута изборила елитни круг квалификација, а три пута се пласирала на првенство Европе.

Сваки пут је "кормилар" био Малкочевић и по томе је најуспјешнији бх. селектор.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар