ПДП подржава креативце у РС

Умјесто на неке од промоција, престављања и догађаја одлучили смо дио средстава за кампању утрошити у подршку нашим креативцма, онима који из ничега стварају, који улажу вријеме и средства у промоцију домаћег и који раде за опште добро.

Република Српска 21.09.2018 | 16:56
ПДП подржава креативце у РС
Центар за посјетиоце Пецка је прави примјер обнове, заслужује сваку похвалу и ово није наша посљедња активност ове врсте, поручили су из Партије демократског прогреса чији су кандидати за Народну скупштину Републике Српске и парламент БиХ посјетили Центар за посјетиоце „Пецка“ надомак Мркоњић града.



Село Пецка је изњедрило многе учене људе. Међу њима је и академик Милан Васић, оснивач и први декан филозофског факултета у Бањалуци. Зграда садашњег Центра за посјетиоце „Пецка“ изграђена је 1931. године, у вријеме бана Милосављевића, и до 1985. била је основна школа.

Зграда је 2015. године захваљујући ентузијазму и визију обновљена и постала Центар за посјетиоце.

Партија демократског прогреса је задњих година широм отворила врата свима који својим идејама, знањем, жељом хоће да допринесу нашој држави, уз паролу „Није битна чланска карта, битна је обнова Српске“. С тим у складу, спремни су подржати сваку креативну идеју, како је истакла Мирјана Стојановић.



„Центар за посјетиоце 'Пецка' показује да креативност, иновативност и предузетништво постоје и да морамо да подржимо. Ово је примјер како се са мало новца, а са много идеја енергије може направити посао, како за себе, тако и помоћи својој заједници“.

Посјета Центру за посјетиоце Пецка била је прилика да гости из ПДП-а пробају и купе домаће специјалитете, који су сви прављени од састојака који су узгојени у селу. Пецка је позната по узгоју гљива, али и прелијепим предјелима које је могуће обилазити бициклом.

Партија демократског прогреса је својим Програмом обнове Републике Српске предвидјела низ мјера из области пољопривреде, између осталих повећање подстицаја за развој пољопривреде, подстицање производње и цертификације органске и традиционалне хране, обнови села, те мјере из области туризма од којих су неке од кључних развој сеоског и авантуристичког туризма.



„У Пецку смо дошли да подржимо једну изврсну идеју, идеју младих људи који су успјели својом креативношћу да оживе један стари објекат и дају му један сасвим други значај. Овај објекат показује колико је битна идеја, воља и љубав према људима“, рекла је др Мирјана Гњатић, кандидаткиња ПДП-а за НСРС.

Након обиласка Пецке, кандидати ПДП-а су послетили и родну кућу Петра Кочића у Стричићима на Мањачи. Као партија конзервативне оријентације, велики значај придају традиционалним вриједностима, историјском и културном наслијеђу. У том смислу, како предвиђа ПДП-ов Програм обнове, потребно је и стручно и квалитетно истраживати и вредновати културно-историјско насљеђе као значајан туристички потенцијал, а постојећа антропогена туристичка добра приближити туристима кроз туристичке сајмове у иностранству, саопштено је из ПДП-а.

БН ТВ