Јокић: Богдан је старији, освојио је све са Жељком...

. . . а мене пита за савет! Српски кошаркаш и играч Денвер Нагетса Никола Јокић у интервјуу за "Спортклуб" открио је да има занимљив однос са другим српским играчима у НБА лиги.

Кошарка 24.09.2018 | 22:45
Јокић: Богдан је старији, освојио је све са Жељком...
Јокић је најмлађи си од свих српских играча у НБА, али си и најискуснији и са највећом улогом...

"Да, то ми је било смешно кад сам причао са Богданом, он тражи савете од мене. Ја му кажем: ‘Играо си код најбољег тренера у Европи, освајао све, како ја сад теби да дам нешто?’ Чудан је осећај. Богдан ме је баш питао за међусезону, а ја сам му само рекао да не стаје, да не сме да стане са радом", рекао је Јокић у интервјуу за "Спортклуб". 

Момак из Сомбора је пропустио неколико репрезентативних окупљања, није био део екипе на Евробаскету, а и по потписивању новог, максималног уговора са Нагетсима, нису се створили услови да заигра у квалификацијама за Светско првенство. Због тога је наишао на осуду навијача, али и неких медија. 

"Мислим да су медији нешто што није добро у спорту… У ствари, медији су и добра и лоша страна спорта, барем по мом мишљењу. Кошаркаши треба да се показују на терену, медији иду уз то… Ја играм кошарку да бих играо кошарку, волим је, а не да бих причао са медијима. Нема везе, мислим да јавност може да промени човека, као постајеш популаран, славан… За мене је то небитно". 

Открио је и како је провео лето између две сезоне. 

"Са пријатељима и породицом, опуштено. Коњи су увек ту, играо сам и одбојку на песку, волим спортску активност сваке врсте. Да будем искрен, мислим чак да овог лета више тренирам – више трчим, јачи су тренинзи. Циљ ми је да играм више кроз контакт, била је много груба игра последњих осам-девет утакмица када смо се борили за плеј-оф и покушавам да ми то постане нормална ствар", навео је Јокић за "Спортклуб" и додао да би волео да што дуже остане у Денверу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар