Роџер је био, Новак је актуелни предсједник Савеза!

Разговараће о политици! Тони Годсик, менаџер Роџера Федерера, рекао је да би Лејвер куп могао да буде права прилика да Швајцарац са Новаком Ђоковићем разговара о озбиљним темама.

Тенис 21.09.2018 | 16:15
Роџер је био, Новак је актуелни предсједник Савеза!
Лејвер куп је неформално екипно такмичење у тенису које је прошле године заједно са Родом Лејвером покренуо Федерер, а након уводног издања у Прагу, ове сезоне игра се у Чикагу.

На инаугуралном издању славио је "Тим Европе" предвођен Швајцарцем и Рафаелом Надалом, Ђоковића тада није било, али је сада добио прилику да замени Шпанца. 

"Никада раније нису имали изговор да буду у истом тиму. Није било разлога, нити платформе за тако нешто. Део су сјајног ривалства, али мислим да ће им бити лепо да за промену буду са исте стране мреже", рекао је Годсик. 

Оно што је интересантно јесте да ће бити времена да се разговара о побољшању услова на АТП туру – прошле године на Вимблдону покренута је "хајка" на Ђоковића након састанка играча и разговора о расподели новца, па ће са Федерером у Чикагу покушати додатно да се унапреди ситуација. 

"Роџер је бивши први човек Савеза играча, а Новак је актуелни председник. Ти момци ће провести пет дана заједно и верујем да ће, између осталог, разговарати и о политици. Новаку сада има велику одговорност, али обојица се радују овом искуству". 

Годстик је истакао и колико најбољи тенисери света имају другачији приступ историји овог спорта од оних млађих. 

"За Роџера је инспиришуће да разговара са легендама, не каже то ради реда. Знате, некада сам изненађен када разговарам са млађим играчима. Када је Стефан Едберг био у тиму, некада бисмо их после спаринга питали да ли га знају и да ли га се сећају. Неки од њих нису имали појма", закључио је Роџеров агент.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар