Мићић: СДС има подршку народа

Лидери СДС су жртвовали своју слободу за Републику Српску, а лидери неких странка би жртвовали Српску за своју слободу, изјавио је за Српскаинфо потпредсједник СДС РС Мићо Мићић, коментаришући прве дане кампање и међусобна препуцавања кандидата.  

Република Српска 21.09.2018 | 07:51
Мићић: СДС има подршку народа
''Чланови СДС налазили су се на црним листама САД због патриотизма, док се чланови СНСД налазе на црним листама због криминала и корупције. Појединци ни не знају колико је тешко Српска створена и колико је скупо плаћена животима људи. Сада глуме националисте, а нису били уз Српску када су јој требали'', јасан је Мићић.

Он је подсјетио да се, захваљујући упорном и системском раду Градске управе Бијељина са њим на челу, Семберија протеклих година убрзано развија, а да пројекти који зависе од републичке власти стагнирају.

''Развој Семберије успорава само изостанак подршке Владе РС. Више од пет година чекали смо њихову сагласност за довођење гаса у Бијељину. Чекамо и сагласност за измјештање аутобуске станице на мјесто некадашње жељезничке станице, да би, у складу са регулационим планом, изградили јавну гаражу у центру Града. Такође, потребно нам је и земљиште за изградњу нове спортске дворане, с обзиром на то да је Бијељина постала препознатљива у региону као Град спорта'', навео је Мићић, додајући и да се о изградњи крака ауто-пута који би требао ићи преко Бијељине прича већ десет година, а да није било локалне иницијативе Бијељина би изостала из трасе ауто-пута Београд-Сарајево.

Он је најавио да ће СДС након побједе имати као приоритет завршетке ових пројеката.

''Тренутна власт има тактику да успава неопредијељене грађане да не изађу на изборе. Ми желимо да сви изађу на изборе и да народ изабере ко ће да га води наредне четири године'', истакао је Мићић, додајући да су промјене неопходне Српској.

Он је подсјетио и да у бијељинском предузећу „Житопромет“ већ неколико дана траје штрајк радника и да то није први случај да привредници који су у спрези са влашћу и политиком пропадају. 

''Имали смо сличан сценарио са компанијом „Бобар“, а сада је у проблему и компанија Слободана Павловића, јер ко настоји да економски опстане преко политике упада у проблеме'', сматра Мићић.

Он је оцијенио да Вукота Говедарица и кандидати СДС и СзП имају јасне програме и подршку народа, с обзиром на то да је основни циљ СДС да се Српска врати народу, односно да се поврати повјерење грађана у институције и власт, подсјећајући на нарушену безбједност и тренутне проблеме у Републици Српској у области економије, здравства, школства и пољопривреде, као и у другим друштвеним областима.

''Српска је презадужена, све чешће се узимају потрошачки кредити. Све је већа незапосленост, са којом расте и одлазак младих. Због лоше политике тренутне власти изостају стране инвестиције, због чега се нарушава цјелокупан друштвени амбијент'', упозорио је Мићић, подсјећајући да је допринос на плате од 52 одсто из 2004. године порастао на данашњих 66 одсто, што је огромно оптерећење за читав привредни систем.

''Српској је неопходан равномјеран развој свих регија, што се може постићи само равомјерним улагањем у све регије'', истакао је Мићић, додајући да ће СДС са Вукотом Говедарицом на челу равномјерно развијати све дијелове Српске.

Извор: СрпскаИнфо

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

деспот

21.09.2018 06:14

Назалост народа је све мање и мање , народ је подрзавао све и сваста јер избора другог није ни имао , ПОСТАВЉА СЕ ПИТАЊЕ ДА ЛИ ИКО УОПСТЕ ПОДРЗАВА ТАЈ НАРОД ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дес

21.09.2018 08:03

Мићо ће пробати добити у БН не ради ових левата што сад воде СДС или СзП, него због себе и оног након избора а то је љута трка за фотељу првог у СДСу.

Name

ПРИЈЕДОР

21.09.2018 06:27

Приједор је некад био испред Бијељине. Сада хоћемо да Буде као Бијељина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

избјеглица

21.09.2018 08:25

Бијељину су унапредиле избеглице, иначе је била касаба (1992. год. око 26 000 становника- полу сеоскога), без канализације (и данас). И данас одише већом касабом!

Name

Ре Избеглица,

21.09.2018 11:33

Шта причаш, ништа ти глупане не разумеш, ти би то могао видет својим очима:у каквим стању су били ти људи :поноћ су требају ствари су биле више него озбиљне :сретан сам што сам био дележан те помочи; људима деци. семберци су много добри људи , ( а за тебе , ти си један Мали бедни мрав.

Name

Нострадамус

21.09.2018 06:32

ДАВОР ДРАГИЦЕВИЦ ИМА ПОДРСКУ НАРОДА. ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

21.09.2018 06:43

Мићо ли Мићо све си у праву, али брате мили теби је предсједник па му реци у очи. Немој да околишаваш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

21.09.2018 08:28

Ова коментар добар...за 10.

Name

Бијељина

21.09.2018 08:32

Не мозе кад га је Додик поставио и други га ,пред народом се ко не могу а они се Лизу 100%

Name

БОБА

21.09.2018 07:23

СВЕ СТЕ У ПРАВУ. МЕНИ СЕ УОПШТЕ НЕ ДОПАДАТЕ.ДУГО СТЕ НА ФУНКЦИЈАМА. МАЛО ОХЛАДИТЕ НЕ МОЈТЕ УЦЈЕЊИВАТИ И БАЛАНСИРАТИ. МОРАТЕ ЉУДИМА ГЛЕДАТИ У ОЧИ.МЕНЕ ЛИЧНО НЕ ЗАНИМАЈУ ЛИСТЕ НА ИЗБОРИМА ГЛАСАЋУ ЗА ПОЈЕДИНЦЕ ЗАТО ШТО СУ НА ЛИСТЕ СТАВИЛИ СВЕ И СВАШТА НЕМА ВЕЛИКОГ ИЗБОРА ПА ДАЈ ШТА ДАШ ЗАТО ПРОПАДАМО.СВЕ ИХ ЛАГАНО ЧИСТИТИ.НА МЛАДИМА СВИЈЕТ ОСТАЈЕ АЛИ ОД ОВИХ ТЕШКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дорд

21.09.2018 10:13

Мој Мицко ти си Додиков само глумис

Name

Подршка СДСу

21.09.2018 07:24

У преосталих мјесец дана изборне кампање, сви требамо бити достојанствени и сачувати мир без обзира на то ко ће узети глас више. Ја нпр. размишљам о покретању овог посла у Бијељини хттпс://www.мојстан.орг/блог/216-домацини-пронасли-нацин-да-зараде-оброман-новац-издају-станове-за-1-000-зиве-у-тудем-за-150-еур

ОДГОВОРИТЕ
Name

српско сарајево

21.09.2018 07:37

Лидери СДС су жртвовали своју слободу за Републику Српску, а лидери неких странка би жртвовали Српску за своју слободу. Мићо одлично речено.Брзо смо као народ заборавили људе који су осуђени од Хашког трибунала или Суда БиХ јер су учествовали у стварању Републике Српске а сви су они били чланови СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБОЈ

21.09.2018 07:43

Браво Мицицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

21.09.2018 10:20

О ком народу прича овај човјек? Чију подршку има, чије повјерење има? Овај човјек хода Семберијом и прича о части? Да зна шта је част давно би био у пензији и грицкао оно што је "зарадио", јер ако имаш и "ч" од части знаш кад је доста. Али јок, опет обуцимо "ново и лепо скројено одело" кренимо по шаторима, сеоским домовима културе који су изграђени послије "великог рата" а ми данас немамо пара ни да их окречимо, па причај и обећавај без устезања. А што не би причао, па то се до сад исплатило, зар не? А о нашем "пјевачу" о њему не морам ни писати, он и његова екипа се већ прославила у наступима под шатором.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Мицо

21.09.2018 13:42

Ти долазис на цело СДС-а када Говедарица изгуби изборе. Такав цовјек из народа треба са Милетом да направите несто за Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ