Загорац и Маринковић: У Лакташима као код куће!

Партизан је у четвртфиналном мечу АБА Супер Купа савладао Морнар из Бара, а подршка Гробара из Републике Српске ни овај пут није изостала.

Кошарка 21.09.2018 | 09:15
Загорац и Маринковић: У Лакташима као код куће!
Ненад Чанак је на уводној конференцији за медије истакао да је његова екипа у Лакташе дошла након "трауматичне турнеје по Шпанији" током које је углавном бележила поразе, неке чак и врло великим разликама.

Ипак, "црно-бијели" су против Морнара ношени великом подршком публике првенствено показали велику жељу за побједом коју су на крају и остварили.

Међу најзапаженијим актерима у редовима Партизана је био Вања Маринковић који је постигао 16 поена, али имао и солидну ролу у одбрани.

"Ово нам доста значи, јер смо имали негативан скор до сада и ова представа против увијек незгодне екипе Морнара нас је доста подигла. Чека нас полуфинале у суботу и ако поновимо овакав приступ не видим зашто не бисмо играли у финалу. Због тога смо и ту", рекао је за МОНДО Вања Маринковић и потом се осврнуо на атмосферу у Лакташима.

"Овдје је увијек била огромна подршка за Партизан и ово нам је значило доста. Као да смо играли у својој хали", додао је Маринковић.

Раде Загорац није имао велико шутерско вече, постигао је девет поена, али је сјајну ол-раунд представу заокружио са шест скокова, исто толико асистенција и четири украдене лопте.

Одлични крилни кошаркаш је након меча истакао да се од Партизана увијек очекују велике ствари и потом прокоментарисао "трауматичну шпанску турнеју".

"Та иницијална реакција је била мало панична, међу навијачима и око клуба, али све је то дио једног процеса и екипа ће временом изгледати доста боље. Задовољни смо што смо након дужег времена одиграли меч у којем је публика била на нашој страни и спремни ћемо дочекати финале", рекао је Раде Загорац.

Загорац додаје да је у тиму јако позитивна атмосфера која ће сигурно помоћи тиму када током сезоне дође тежак период.

"Екипа је амбиоциозно направљена са неким језгром младих играча и мени је посебно драго због тога. Сада је све на нама да радом и упорношћу то све вратимо и вратимо Партизан тамо гдје припада", истакао је Загорац

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар