Ћале, дај ја мало да играм?!

Обамејанов тата селектор Габона без дана тренерског искуства! Радиће у тандему са Данијелом Кузином… А ни он није тренер?!

Фудбал 22.09.2018 | 10:00
Ћале, дај ја мало да играм?!
Хозе Антонио Камачо је отишао, Фудбалски савез Габона је вагао и на крају извагао. Селекторску функцију у тој афричкој земљи убудуће ће обављати двојица бивших репрезентативаца Данијел Кузен и Пјер Франсоа Обамејан, иначе отац највеће звезде Габона Пјер Емерика Обамејана.

А ни та родбинска веза није најчуднија у свему томе. Ту част има чињеница да ни Обамејан сениор ниКузен нису тренери?! Барем не на иоле озбиљнијем нивоу. Чак нису били ни помоћници кад смо већ код тога. Кузен, некадашњи фудбалер клубова попут Ланса, Глазгов Ренџерса и Хала, одиграо је 56 утакмица за национални тим, а потом је био и тим менаџер. Обамејан је био капитен селекције која је играла на Купу нација 1994. Али тренери нису, па ипак су у земљи са обале Атлантског океана, бар је тако званично образложење, проценили да је због ургентности ситуације најбоље да за селекторски тандем именују људе са веома добрим познавањем фудбала у Габону и окружења у којем он живи?!

Кузен и Обамејан ће имати подједнака овлашћења што у Африци и није тако редак случај. На делу ћемо их видети средином октобра када их чекају две утакмице против Јужног Судана.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар