Видео: Рекорд Ведрана Самца и званично поништен!

Рекорд српског бацача копља Ведрана Самца од 85,60 метара поништен је након заседања Управног одбора Атлетског клуба "Срем".

Остали спортови 21.09.2018 | 13:30
Видео: Рекорд Ведрана Самца и званично поништен!
Како пише Спортски журнал, у саопштењу се наводи да су судије померањем копља компромитовале резултат атлетичара и на тај начин нанеле штету атлетици.

Спорни хитац је бачен крајем августа на Митингу пријатељства у Сремској Митровици. Последица је да ће на снази остати важећи резултат 83,34 метра Сеада Крџалића из 1987. године.

"Након снимка, који се појавио у јавности, на коме се види да судија мери хитац бацача копља, Ведрана Самца, на Митингу пријатељства у Сремској Митровици, супротно од позитивних атлетских правила, компромитујући на тај начин читаво такмичење и самог атлетичара, заседао Управни одбор Атлетског клуба 'Срем' из Сремске Митровице. Уважавамо чињеницу да су непријатне околности, изазване лошим радом судија, компромитовале овај резултат нашег атлетичара који је вредан пажње, а могу нанети штете и читавој атлетици у Србији, па смо одлучили да донесемо овакву одлуку. Уверени смо да ће Ведран Самац показати да може да оствари одличан резултат, који неће бити компромитован оваквим непријатним ситуацијама, са жељом да се овакви немили инциденти више не догађају у атлетици", пише у саопштењу клуба, а преноси Журнал.

Самац се после свега огласио путем свог фејсбук профила када се запитао да ли је снимак на ком се види како судија тражи другу рупу и помера копље аутентичан.

"Све ово што се тренутно дешава у мојој професионалној каријери представља један веома тежак период за мене јер се ставља мрља на све оно што сам до сада остварио и желео да остварим. Овај снимак који се повезује за моје име не знам да ли је аутентичан, да ли је из серије у којој сам оборио државни рекорд (у шта сам више него сигуран због форме у којој се налазим). Али наглашавам – верујем у државу Србију, државне институције и Атлетски Савез Србије да ће испитати случај и донети праведну одлуку. Захваљујем се на подршци свим људима који су уз мене", писао је тада Самац.



Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Судије

21.09.2018 13:33

То су краљеви... Ха ха ха...

ОДГОВОРИТЕ