Шта може Милојевић да промијени у дербију?

Кафу је одморан, Ебесилио чека. . .  Можда је и Душан Јованчић заслужио место стартера као награду.

Фудбал 21.09.2018 | 20:00
Шта може Милојевић да промијени у дербију?
Партизан је за нас важнија утакмица од Наполија. Морамо да се спремимо квалитетно, да се спустимо на земљу и заборавимо шта је било“.

Овим речима је капитен Црвене звезде Вујадин Савић најавио 158.вечити дерби. Колико год Лига шампиона била слатка навијачи клуба са Маракане тражиће тријумф у Хумској, као потврду доминације у домаћим оквирима.

Јасно је да Владан Милојевић неће ротирати као што то обично ради после великих европских битака. Међутим, сигурно је да тренер црвено-белих има довољно ресурса да састави комбинацију која би могле да игра на победу.

Три дана уочи 158.вечитог дербија јасно је да одбрана неће претрпети промене. Наравно, у случају да Борјан и чланови дефанзивне четворке буду здрави.

Сигуран је и Ненад Крстичић. Код осталих стоји велики знак питања. Бивши капитен Војводине Душан Јованчићнаметнуо се квалитетном ролом против Наполија. Можда и заслужио награду за врло добар утисак који је оставио у досадашњем делу сезоне. Његово појављивање значило би нешто офанзивнију варијанту, без Бранка Јовичића. Такође, у конкуренцији је и Горан Чаушић.

Много избора Милојевић има у офанзивном делу везног реда. И сигурни смо да у овом тренутку није расчистио кога ће послати на терен у Хумској. Бразилац Кафу није био у протоколу против Наполија. Могуће је да је Милојевић тим чином желео да му подигне ниво мотивације. Јасно је да је некадашњи члан Лудогореца одморан и да је спреман да заузме место на крилној позицији. Сада је све на Милојевићу.

Поред њега шансу чека и Лоренцо Ебесилио. Фигурира као озбиљан кандидат за место стратера, мада јеМилојевић у оваквим мечевима углавном највише веровао Ел Фарду Бену. Црвено-бели морају да воде и рачуна о броју странаца. Јасно је да Кафу, Ебесилио, Марин, Ел Фарду Бен и Боаћи не могу истовремено да буду у протоколу.

Бивши репрезентативац Немачке је одиграо два везана меча после дуге паузе. Вероватно је у фази умора, колико и Ричмонд Боаћи... Могуће је да ће неко од њих двојице прескочити најважнији дуел у домаћем фудбалу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар