Томић: Боље је да се побиједи, него да се изгуби!

Тренер Црвене звезде нашалио се пред дуел са Петрол Олимпијом у Суперкупу, али можда и послао конкретну поруку својој екипи.

Кошарка 20.09.2018 | 18:45
Томић: Боље је да се побиједи, него да се изгуби!
Друго издање АБА Суперкупа биће отворено данашњим дуелима између Партизана и Морнара, као и Игокее и Будућности, а дан касније на терен ће Цедевита и Задар, односно Црвена звезда и Петрол Олимпија.

Своја очекивања пред почетак овог такмичења, које је увод у нову сезону АБА лиге дали су тренери Црвене звезде, Олимпије, Цедевите и Задра.

Црвена звезда и ове године биће један од највећих фаворита за освајање титуле на Јадрану, иако је у односу на прошлу годину значајно промијенила "ростер", али и тренера.

Милан Томић имаће задатак да поведе црвено-беле, међу којима су повратници Маик Цирбес и Душан Ристић, те неколико нових странаца попут Џоа Регланда и Билија Берона у борбу за трофеје, а први испит имаће у петак против Петрол Олимпије.

Тренер Црвене звезде задовољан је досадашњим током припрема клуба са Малог Калемегдана.

"Припреме су прошле у најбољем реду, имали смо два повређена играча, Давидовца и Ненадић, Цирбес је био са са репрезентацјом, Фаје је имао проблема са леђима., То се дешава током припрема. Битно је да имамо добру екипу и да остали играчи могу да попуне места оних повређених. Сви нови играчи су се одлично уклопили, имамо добру атомсферу и све иде по плану", рекао је Томић.

Званични деби на клупи Црвене звезде он ће имати у Лакташима, у АБА Суперкупу. .

"Ми крећемо са првом званичном утакмицом, а ићи ћемо корак по корак. Нико не потписује уговор са победом и са освајањем трофеја. Кошарка је спорт где играју две екипе. Надам се да ће навијачи имати прилику да виде лепе и јаке утакмице и да оду задовољни кући"

На питање каква су конкретно очекивања од четвртфинала АБА Суперкупа против Петрол Олимпије, Томић је дао занимљив одговор, који би се можда могао протумачити и као поруке његовим играчима:

"И у Олимпијакосу после неких већих победа у Евролиги смо се шалили и говорили смо 'Много је боље да се победи него да се изгуби'. Тако је и сада".

Он није желео да повлачи паралелу између грчке лиге и АБА лиге, за које многи тврде да су сличне јер се игра доста физички, са доста контакта.

"Кошарка је контакт игра, одбојка није. Мислим да генерално у свим лигама не можемо да оценимо да ли је то више или мање контакта".

У ростеру Црвене звезде ове сезоне су млади Бориша Симанић и Алекса Раданов, који су "повучени" из екипе ФМП-а. На питање да ли они заслужују место у овој екипи црвено-бијелих Томић је одговорио потврдно, али и додао да не треба очекивати да они одмах буду носиоци екипе.

"Да не заслужују не би ни били ту. Симанић и Раданов су показали да могу да буду у Звезди и моја одлука је да буду. Не очекујем да одскоче и постану носиоци игре, али сигурно је да ће до јануара да напредују. Они слушају искусне играче и наравно мене, јер прво треба да слушају тренера, сваког дана напредују и од њих очекујем успешну сезону", поручио је Томић..

Такмичарски дан у петак ће од 18.00 отворити Цедевита и Задар, а од 20.30 играће Црвена звезда и Петрол Олимпија.

Све мечеве АБА Суперкупа, као и утакмице предстојеће сезоне АБА лиге можете пратити на каналима ТВ Арена спорт.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар