Власт мора бити у служби привреде

конференцији Бизнис плус која је данас одржана у Сарајеву присуствовао је и српски члан у Предсједништву БиХ Младен Иванић.

Босна и Херцеговина 20.09.2018 | 15:47
Власт мора бити у служби привреде
Министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић је својим радом и трудом показао да политика може бити у служби привреде и развоја, истакнуто је на конференцији Бизнис плус која је данас одржана у Сарајеву и чији је циљ спајање привреде и представника власти да отворено разговарају о проблемима и начинима како их ријешити.

„Добити извозно тржиште за нашу пилетину је велики успјех. Срећа је да имамо министра Шаровића јер је то човјек који се грчевито бори да направи нешто корисно за привреднике“, истакли су представници компаније МАДИ, а сличне ставове изнијели су и представници других присутних компанија из ФБиХ и РС.

Учествујући у разговору са привредницима, Шаровић је нагласио да главни проблем Босне и Херцеговине нису спољне границе и баријере него управо унутрашње баријере.

„Споро доношење одлука и онемогућавање да идемо у корак са најбољим је кључни проблем нашег система. Док други иду петом брзином, ми смо стално у трећој или четвртој, и то је оно са чим се свакодневно борим и што упорно настојим промијенити,“ истакао је министар.

Саму  конференцију, министар је оцијенио  значајном управо због тога што су привредници и пословни људи у главној улози додајући да “код њих за  разлику од политичара, нема баријера јер знају шта су проблеми и препреке у пословању". „Кључну улогу институција власти видим у томе да буду на услузи привредницима и пословним људима тако што ће доносити одлуке у њихову корист, отклањати баријере и отварати тржишта“, нагласио је Шаровић.

Конференцији Бизнис плу присуствовао је и српски члан у Предсједништву БиХ Младен Иванић.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Суштина је у истини...

20.09.2018 15:56

Зашто је у БиХ споро доношење одлука, као прво. Друго, зашто страни инвеститори заобилазе ове просторе, у смислу отварања радних мјеста, а свјесни су јефтине радне снаге? Кад одговорни политичари, подразумијевају се сви важни и владајући, кључни људи у свим ресорима оба ентитета, одговоре, али "поштено и искрено" на ова два питања, па затим укину све препреке-баријере, јер су им полуге власти у рукама, биће процват... Тада ће доћи до привредног отварања БиХ према Европи и свијету, нећемо више бити најгори, ни дивљи, ни... као досад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

25.09.2018 10:44

Па јесте у служби привреде...хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=ХЛ7СwyАЈЈУЕ

ОДГОВОРИТЕ