А сад нешто другачије: Ноле и Федерер у истом тиму!

У Чикагу ће од петка до недеље бити одигран егзибициони турнир Лејвер куп, који ће окупити велики број тениских звезда, укључујући и први пут Новака Ђоковића

Тенис 20.09.2018 | 20:30
А сад нешто другачије: Ноле и Федерер у истом тиму!
После великог тријумфа у Њујорку, на УС Опену, Новак Ђоковић вратио се у САД.

Српски ас учествоваће на Лејвер купу, егзибиционом турниру, који се ове године одржава у Чикагу.

Новак ће играти за тим Европе, у којем ће још наступати и Роџер Федерер, Александар Зверев, Григор Димитров, Давид Гофан, Кајл Едмунд и као замена Жереми Шарди.

У тиму света наступаће Кевин Андерсон, Џон Изнер, Френсис Тиафо, Дијего Шварцман, Џек Сок, Ник Кирјос, а за замену је изабран Николас Џери.

Тим Европе са клупе ће предводити Бјерн Борг уз асистенцију Томаса Енквиста, док ће капитен тима света бити Џон Мекинро, а његов помоћник Патрик Мекинро.

Новаку Ђоковићу ово ће бити први наступ на Лејвер купу, који носи име по легендарном тенисеру Роду Лејверу, а који је премијерно одржан прошле године у Прагу.

"Лејвер куп има тимски дух и то је оно што нам недостаје током сезоне на турнирима и зато је сјајно видети овакав формат такмичења и учествовати. Радујем се што ћу бити део овог догађаја и стећи сјајно искуство", поручио је Ђоковић пре почетак.

Рафаел Надал ове године отказао је наступ због проблема са коленом, а на премијерном Лејвер купу у Прагу био је у центру пажње због наступа у дублу са Роџером Федерером.

Ове године сви са нестрпљењем очекују наступ у паровима Федерера и Ђоковића.

"Надам се да ћемо играти у дублу, иако се највише радујем што нећу морати да играм против њега. Када не можеш да га победиш, придружи му се", уз осмех је поручио Федерер, један од организатора Лејвер купа.

"Сада ћемо играти у истом тиму и то је све помало чудно. Прошле године било је необично да седим поред терена и гледам Рафу или Тима из другачијег угла. Размишљаш о томе да ли играју боље од тебе и навијаш за њих. И ове године биће исто са Новаком. Навијаћу да момак из мог тима победи ривала. Биће забавно и не могу да дочекам, не само мечеве, него и да заједно проведемо време", рекао је Федерер.

Тим Европе такмичиће се против тима света три дана, током којих ће бити одиграно девет сингл, и три дубл меча. Систем бодовања направљен је тако да сваки следећи дан носи више бодова. Победа првог дана доноси један бод, другог два, а трећег три - и екипа која прва дође до 13 поена биће победник турнира.

Претходне године у Прагу, Европљани су славили 15:9.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар