СП - Грбић: Французи нам не леже!

Играће најбољу одбојку против нас! Селектор одбојкаша Србије Никола Грбић рекао је да се нада да ће екипа наставити са добрим играма на Светском првенству и да ће победити Француску.

Остали спортови 20.09.2018 | 15:15
СП - Грбић: Французи нам не леже!
Уколико у томе успе, Србија би се примакла пласману у трећу фазу такмичења.

"Сваки бод и свака победа су изузетно важни. Само први из групе иде даље сигурно, као и друге две другопласиране, не меримо се само са нашом групом. Како првенство одмиче противници су све тежи. Имали смо одличне тестове против две јаке репрезентације, добро смо се показали, полако подижемо форму и надам се да ће права игра из последњих пар утакмица да се настави", рекао је Грбић, пренео је Одбојкашки савез.

Одбојкаши Србије играју у петак од 16 часова у Варни против Француске, у првом колу Групе Х на Светском првенству у Италији и Бугарској. Србија је заузела друго место у Групи Ц у првој фази, па ће у другој фази играти у групи са Француском, Аргентином и Пољскому Варни.

"Француска је једна од екипа које нам не леже последњих година на великим званичним утакмицама. Овог лета на припремама смо одиграли изједначена два меча са по 3-2 у сетовима и измењеним саставима. Они сада нису толико убедљиви и не играју толико добро као прошле године и у Лиги нација, али када дође овако важна утакмица очекујем да ће одиграти најбољу одбојку. Победа против њих би нам јако помогла да се приближимо пласману у следећи круг", навео је Грбић.

Из друге фазе такмичење пласман у трећу фазу избориће победници све четири групе, као и две најбоље другопласиране селекције из тих група.

"Аргентинци су познати да играју за понос, немају шансе да прођу, али воле да се надмећу без обзира да ли су успали или не. Од њих очекујем максимални приступ и жељу да нас победе. Али, не треба да гледамо ко је са друге стране мреже, морамо да играмо нашу најбољу одбојку. Отежавајућа околност је што ће се утакмице играти три дана узастопно без дана паузе, за разлику од прве фазе, али то неће бити превелики проблем, баш тако смо се спремали за првенство", додао је Грбић.

Репрезентативац Србије Марко Подрашчанин рекао је да екипу не треба да оптерећује лошији скор са Французима.

"Са њима смо одиграли пријатељске утакмице на припремама, једну смо победили, другу изгубили, али смо били јако близу. То је екипа која дуго игра заједно и осваја много трофеја последњих година. Радује ме што доносимо у Варну 12 бодова и четири победе. Одиграли смо добро први део турнира, види се напредак, из утакмице у утакмицу играмо све боље", навео је он.

Србија ће у другом колу у суботу играти против Аргентине од 16 часова, а у недељу од 19.40 против Пољске.

"То су неугодне екипе, нарочито Пољска, која је са пет победа један од главних фаворита да оде до завршнице у Торино. Треба да гледамо наш део терена, с обзиром да нас је кренуо сервис, надам се да ће тако да остане, играмо све боље. Аргентина игра јако брзу одбојку, имају добре играче, нарочито дизача и коректора. Морамо добро да се спремимо, фаворити смо на папиру али то треба да покажемо на терену", рекао је Подрашчанин.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар