Почиње Суперкуп АБА лиге!

Увертира пред регионално такмичење. . .  Такмичење у регионалној кошарци се враћа и у наредних неколико дана осам екипа бориће се за трофеј Суперкупа АБА лиге.

Кошарка 20.09.2018 | 14:30
Почиње Суперкуп АБА лиге!
На турниру у Лакташима ће осим домаћина Игокее наступити седам најбољих тимова из прошле сезоне – Будућност, Црвена звезда, Морнар Бар, Цедевита, Партизан, Задар и Олимпија.

Суперкуп ће отворити Партизан, који данас отвара турнир четвртфиналним дуелом са Морнаром (18.00), док ће Црвена звезда поход ка трофеју започети дуелом са Олимпијом (20.30).

Београдски "вечити" ривали не могу да се сретну пре финала, а уколико прескоче четвртфиналне препреке у суботњим полуфиналима играће против бољих из мечева Будућност - Игокеа (Партизан), односно Цедевита - Задар (Звезда). 

"Када се изађе на терен, свакако се иде на победу, нема питања жеље и мотива. Морнар нам је дужник, победили су нас у последња три дуела. Очекујем квалитетну и неизвесну утакмицу", казао је тренер Партизана Ненад Чанак. 

Он је навео да Суперкуп АБА лиге долази после "трауматичне турнеје по Шпанији" и биће без Банџе Сија и капитена Новице Величковића. 

"Има још неких ситних проблема са повредама. На дан утакмице ћемо видети каква ће бити ситуација", додао је тренер Партизана. 

За разлику од њих, "црвено-бели" су комплетни и требало би током дана да стигну у Лакташе. 

Трофеј Суперкупа АБА лиге брани загребачка Цедевита, која је у прошлогодишњем финалу победила Будућност, каснијег освајача регионалног такмичења.

Суперкуп АБА лиге:

четвртфинале – четвртак:

18.00 Партизан – Морнар (1)
20.30 Будућност – Игокеа (2)

петак:

18.00 Цедевита – Задар (3)
20.30 Црвена звезда – Олимпија (4)

полуфинале – субота:

18.00 победници (1) и (2)
20.30 победници (3) и (4)

недеља:

21.00 финале

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар