Ковачевић: Можемо до финала као Хрвати!

Фали нам само срећа! „Срећни смо због Звезде у Лиги шампиона, али нам је и жао због Партизана и Спартака“, подвлачи спортски директор ФСС-а.

Фудбал 20.09.2018 | 22:00
Ковачевић: Можемо до финала као Хрвати!
Остао је Дарко Ковачевић у лепом сећању Шпанцима. С разлогом, и даље се памти његова вицешампионска титула с Реал Сосиједадом из сезоне 2002/03, што је био повод за новинаре Аса да напараве велики интервју са новим спортским директором Фудбалског савеза Србије.

Прочешљали су многе теме, присетили се и славних дана у Примери, али је највећи акценат ипак био на темама везаним за наш фудбал. За почетак, Дарко подвлачи да је срећан у Београду на новој функцији.

"Нови сам спортски директор Србије, што је велика част за мене. После осам година у Олимпијакосу било је време за нови изазов, а када вас ваша земља зове, не можете да јој кажете не. Наша репрезентација има пуно талента, али нам недостаје срећа за велике успехе", истиче у старту Ковачевић. 

Може ли Србија као Хрватска до неког великог финала?

"Не знам да ли на европском или светском првенству, али то ће се сигурно десити јер имамо велики квалитет. Као и Хрватска. Они имају Ракитића и Модрића, ми имамо Матића и Тадића. Такође, ту су и Колоров, Милинковић Савић, Дмитровић... Али, стварно нам фали срећа."

Занимљив је и поглед Ковачевића на историјски успех Црвене звезде и пласман у Лигу шампиона.

"Српски фудбал константно расте и све делује јако добро за сада. Задовољни смо што је Црвена звезда ушла у европску елиту, али истовремено остаје и жал и што Партизан и Спартак из Суботице нису могли до Лиге Европе. Што се тиче Звезде, мислим да ни Ливерпул, ни Наполи, ни ПСЖ не могу да рачунају на сигурне бодове на Маракани. Видели сте синоћ утакмицу, није лако када 50.000 људи урла с трибина против вас."

Сергеј је током лета био близу Реала и Јувентуса, бар према наводима из Италије.

"Он је још клинац, има 21 годину, игра стандардно за Лацио, али многи га већ сада доводе у везу с великанима. То му сигурно импонује и доста значи јер показује да се ради о фудбалеру светске класе. Најважније је да се сконцентрише на фудбал и не размишља о другим стварима. Само о терену, да покаже сваке године да је све бољи. Делује ми да је озбиљан момак и надам се да ће следећег лета отићи у већи клуб, што би било добро и за српски фудбал."

Шпанци Сергеја сматрају српским Зиданом, али Ковачевић на то сумњичаво врти главом:

"Уфффф... Зидан је далеко највећи фудбалер с којим сам играо, по мени најбољи у историји. Ни Кристијано ни Меси нису бољи од Зизуа. Што се тиче Сергеја, ради се о фудбалеру са импресивном физичком снагом који може да се прилагоди свакој лиги. Бил ода се реади о шпанији, Енглеској или Италији. Не знам где ће наставити каријеру, али бих волео да сви српски фудбалери, па и Сергеј играју у највећим клубовима света попут барсе, Реала или Јувентуиса", закључио је Дарко Ковачевић.

Извор: моззартспорт

Фото: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар