Перун води Србију: У репрезентацији радиш људски!

"Уради данас, да не би жалио сутра", рекао је нови селектор чиме се води у раду.

Остали спортови 21.09.2018 | 22:20
Перун води Србију: У репрезентацији радиш људски!
Ненад Перуничић званично је именован у новог селектора Србије.

Легендарни српски рукометаш, освајач медаља на светском и европском првенству, формално је представљен као нови шеф струке "орлова" у среду, у просторијама Рукометног савеза Србије.

"Желим да се захвалим на огромној подршци коју добијам свакодневно од својих колега и члановима Управног одбора на једногласној одлуци да ме подрже. Први утисак је осећај огромно задовољства, поноса и части, свега онога на који начин гледам на то место и Србију. Велики изазов и одговорност које се не плашим", рекао је нови селектор на промоцији.

"Свестан сам тренутка и оног што ме чека, у животу се никада нисам плашио изазова. Видећемо на крају учинак онога што желим да урадим. Даћу максимум, онако како сам то радио и када сам био играч, и у мојој Црвеној звезди. Тешко је већ дуже време, али узимам врућ кромпир са великим задовољством. Не плашим се оног што ме чека, јер знам да ћу бити свој, да ћу живети за репрезентацију и рукомет, као што сам и до сада живео".

Перуничић је рекао да га изазови никада нису плашили и да нема страх.

"Нисам тремарош, али једна врста треме постоји. Ово је нешто о чему машта и сања сваки тренер који жели нешто озбиљно у својој каријери. Огроман изазов који прихватам пуног срца. Нећу тражити никаква оправдања и алибије, јер сам за своје циљеве спреман да погинем. Све што ме чека прихватаћу на прави, спортски начин".

Селектор је коментарисао и потенцијал екипе која ће у јануару наступити на Светском првенству у Немачкој, у групи са домаћином, Француском, Русијом, Бразилом и Јужном Корејом.

"Момци који су изнели терет квалификација у једном заиста тешком тренутку показали су се на људском плану, приказали један огроман мотив и срчаност, све што је својствено овом поднебљу, један максималан фајт на терену, нешто што нико не може да ти одузме, без обзира ко је противник преко пута. Можда грешим, али са много респекта и поштовања смо улазили на терен са разним противницима".

"Чињеница јесте да су то освајачи медаља, али када изађеш на терен, онда је твоја жеља против његове. Имам обичај да кажем "уради данас да не би жалио сутра за оним што је прошло". То учим моје играче у Звезди који су далеко слабијег квалитета. Био сам критичар, и очекујем критике. То се подразумева. Највише сам критичан био према тим стварима. Одувек сам имао утисак да смо остали недоречени у том мотиву, а најмање сам коментарисао стил игре, начин одбране".

Перуничић је објаснио и како схвата играње у дресу са државним грбом...

"Репрезентација је нешто што радиш људски када дођеш из клуба. Даш себе на један начин, играње за репрезентацију је нешто што не може да се мери са клубом. Играње са друговима, колегама, за своју земљу, то је нешто што не може да се мери ни са чим. Да будемо оно што јесмо, то ми је први циљ. И у наше време смо били слабији од светских и олимпијских шампиона, али смо увек излазили ратнички расположени. Противници су излазили знајући да играју са Србима и да их чека велика борба. То је спорт, тако га признајем"

Председник Скупштине РСС, Владислав Крсмановић, потпредседник УО РСС, Мирко Бутулија и члан УО РСС, Александар Ђорђевић, уручили су селектору Перуничићу дрес са његовим иницијалима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар