Џикић: Чекао сам овај моменат 25 година...

Тренер Будућности замолио да званична конференција АБА лиге потраје још мало. За леп гест добио аплауз новинара.  Џикић: Ненаде Трајковићу, хвала ти за све! Александар Џикић је пред АБА Супер Куп који сутра почиње у Лакташима говорио о амбицијама Будућности, тренутном стању у екипи, распореду, понудио "идеју" челницима лиге и потом се посебно обратио тренеру Игокее.

Кошарка 19.09.2018 | 21:20
Џикић: Чекао сам овај моменат 25 година...
Нова сезона АБА лиге само што није почела, а осам учесника првог ранга регионалног такмичења окупило се ове недеље у Лакташима, где ће од четвртка бити одржан Суперкуп.

Најавна конференција поводом прва два меча (Морнар - Партизан и Игокеа - Будућност) довела је на исто место тренере та четири тима и завршена је спонтаним аплаузом.

Тренер Будућности Александар Џикић седео је крај тренера Игокее Ненада Трајковића и пред крај скупа замолио је да конференција потраје још неколико тренутака.

"Ја се извињавам, могу да приватизујем само десет секунди?", замолио је Џикић водитеље ТВ Арена спорт, Едина Авдића и Ненада Костића.

"Чекам ово 25 година... Ненаде Трајковићу хвала ти за све што си урадио за мене 1993. и 1999. године и променио мој живот на много боље", рекао је тренер Будућности и добио аплауз, а Трајковић му је захвалио за лепе речи пољупцем.

Њих двојица сарађивали су деведесетих у Партизану, где је Џикић од 1991. до 1994. био тренер младих категорија, а 1999. године је постао члан стручног штаба првог тима - управо у време када је Трајковић био шеф струке црно-белих.

АБА Супер Куп почиње сутра утакмицом између Морнара и Партизана у 18 часова, а потом ће од 20.30 снаге одмјерити Будућност и Игокеа.

Шампион АБА лиге у нову сезону улази са доста измијењеним ростером, када је ријеч о "странцима" пошто је "домаћа" окосница и даље у клубу.

Будућност, као и остали тимови, и даље није у врхунцу форме.

"Били смо преполовљени, не десетковани, али уиграни нисмо. Послије Лакташа ћемо бити први пут заједно, није баш да смо имали имена на мајицама, али то је тако шта да радимо. Нисмо завршили са прављењем тима и овдје ћемо покушати да видимо шта нам прво недостаје. Генерално наша идеја је да одавде одемо здрави. Наравно, када смо већ ту трудићемо се да играмо што боље, али свако има свој интерес. Не треба очекивати много, нови смо, не само ми већ и остали, а идеја Купа је доста захтјевна", рекао је тренер Александар Џикић.

Џикић истиче да ће његов тим имативеома тежак распоред, поготово у октобру и децембру.

"Имамо 30 утакмица у Евролиги и АБА лигу која је све али не лагана. Биће тешко, али тако је како је. Нече бити тимова против којих ћеш моћи да штиклираш побједу прије почетка. Тимови који играју једну утакмицу седмично ће бити у предности. Подвлачим Игокеу као врло непријатног противника. Олимпија је направила одличну екипу, као и Цедевита и наравно Звезда. Биће врло занимљиво".

Тренер шампиона АБА лиге је дао и своје мишљење о календару такмичења.

"Можда би боље било да сезона почиње послије првог ФИБА прозора, како би тимови који играју у Европи могли да представљају лигу у много бољем свјетлу. Причам као идеју, да се можда финале АБА лиге игра на крају сезоне јер је то реално много јача лига од националних. Можда би људи који воде лигу о томе требали да размишљају, јер би то нама олакшало посао", рекао је Џикић и додао да је ово његов став, а не клупски став Будућности".

Извор: мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар