Чанак: Стварамо тим, а није сјајна ситуација!

"Недостају нам два важна играча, двојица досад нису играла у Европи, али имамо потенцијал", рекао је тренер црно-белих пред почетак АБА Суперкупа. Говорио и о потрази за високим играчем: "Ако се појави - реаговаћемо".

Кошарка 19.09.2018 | 21:50
Чанак: Стварамо тим, а није сјајна ситуација!
После припрема у Београду и у Шпанији, кошаркаши Партизана у некомплетном саставу су допутовали у Лакташе, где ће од четвртка учествовати на турниру АБА Суперкуп.

Утакмицом против Морнара у 18 часова (пренос на ТВ Арена спорт), црно-бели и Барани "отвориће" то припремно такмичење, на које је београдски тим допутовао без двојице важних играча.

Ненад Чанак говорио је о томе на конференцији за новинаре у среду.

"Партизан долази у Лакташе после резултатски трауматичне турнеје по Шпанији. Нећемо бити комплетни у Лакташима, лишени смо помоћи капитена Величковића, Банџа Си је одсутан, Гегић се појавио јуче на тренингу после обавеза у репрезентацији и имамо још неких ситних малих проблема са повредама. Видећемо на дан меча каква ће бити кадровска ситуација", изјавио је он.

Говорећи о свом тиму и тренутној ситуацији, Чанак је рекао да се Партизан и даље формира.

"Што се тиче Партизана, екипа смо у стварању, са два странца који немају искуство играња у Европи, лишени најискуснијих играча који су требали да буду ту, да помогну најмлађима. Величковић и Си нису ту цели припремни период, тако да у овом тренутку ситуација није сјајна, али екипа сигурно има потенцијал и уверен сам да ће како време буде одмицало играти све боље и боље".

Упитан за амбиције на Суперкупу, тренер црно-белих рекао је да Партизанов дрес и грб "обавезују да се иде на победу",

"Није то питање жеље и мотива, сутра ће сигурно и једна и друга екипа ићи да тријумфује. Морнар је дужник Партизана, победили су у последња три дуела. Прошлогодишњи дуел у Београду одредио је судбину и пласман Партизана у АБА лиги, тако да и сутра очекујемо квалитетну и неизвесну утакмицу".

У сезони 18/19, црно-бели ће учествовати у Еврокупу, а Чанак је говорио о амбицијама екипе на свим фронтовима.

"Партизан је Партизан и има обавезу да у домаћим такмичењима буде конкурентан у борби за трофеје. У АБА лиги је први циљ ући међу четири, а у Еврокупу је циљ да будемо конкурентни у свакој утакмици. Што се тиче распореда, гледајући АБА лигу и Еврокуп, од седам утакмица гостујемо у пет. Тешка гостовања у Загребу против Цедевите, у Бару против Морнара, везано са гостовањима Тренту и Валенсији и умногоме ће првих месец дана одредити наше шансе за даљи пласман".

Чанку је у Лакташима за крај постављено и конкретно питање - да ли је Партизан дефинитивно склопио тим за нову сезону?

"Што се тиче појачања, ту су два играча са колеџа и без искуства у Европи. Сматрамо да су играчи који имају квалитет да донесу Партизану оно што тражи у АБА лиги и Еврокупу. Како време буде одмицало уверени смо да ће се показати да смо у праву. Ремете нас повреде Величковића и Сија и ако се на тржишту појави играч на високим позицијама - реаговаћемо", објаснио је Чанак.

Четвртфинале АБА Суперкупа (преноси на ТВ Арена спорт)

у четвртак

Морнар - Партизан 18.00
Будућност - Игокеа 20.30

у петак

Цедевита - Задар 18.00
Црвена звезда мтс - Олимпија 20.30

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар