Пандуревићева на форуму у Русији

Предсједница Клуба посланика Српске демократске странке у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ (ПСБиХ) Александра Пандуревић, на позив предсједнице Савјета Федерације Федералне Скупштине Руске Федерације Валентине Матвијенко, учествоваће на другом Еуроазијском форуму жена који ће се, на тему „Жене за одрживи развој у глобалном свијету“, 20. и 21. септембра ове године одржати у Санкт – Петербургу.

Република Српска 19.09.2018 | 11:54
Пандуревићева на форуму у Русији
Програм другог Еуроазијског форума жена, који се одржава под покровитељством Савјета Федерације Федералне Скупштине Руске Федерације и Међупарламентарне скупштине држава – учесница Заједнице Независних Држава, биће у складу са одредбама Декларације под називом „Преуређење нашег свијета: агенда у области одрживог развоја у раздобљу до 2030. године“, која је усвојена резолуцијом Главне скупштине Уједињених народа 25. рујна 2015. године.

Током форума планирано је да се разговара о улози жена у политици, развоју дигиталне економије, о еколошкој сигурности, јачању међународне сарадње и промовисању добротворних и хуманитарних пројеката.

Током форума ће бити одржан и низ панела на којима ће, поред жена парламентарки и представница извршних тијела власти, учествовати и представници Организације Уједињених народа за индустријски развој (УНИДО), Организације Уједињених народа за образовање, науку и културу (УНЕСЦО), Свјетске банке и Свјетске здравствене организације.

Валентина Матвијенко, предсједница Савјета Федерације Федералне Скупштине Руске Федерације, је у априлу ове године посјетила Републику Српску.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

???

19.09.2018 11:48

Има тамо вотке у изобиљу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

19.09.2018 14:31

Држите је даље од флаше!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго Зворник

19.09.2018 15:12

РУСИ ЗВАЛИ АЛЕКСАНДРУ ПОДРСКА СДС- У. ТАКО ЈЕ БРАЦО РУСИ. СВИЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народу народно

19.09.2018 15:14

Хвала СДС-у сто је послао Александру у Русију да предствља Србе и Русима на позиву јер не дај ти бозе да је отисла Марковићева или Бисерка Путин би одма прекинуо све односе са Републиком Српском јер је рекао док је њега нема параде поноса.

ОДГОВОРИТЕ