СП - Одбојкаши Србије: Нема страха ни од кога!

Репрезентативци Србије као другопласирани у групи настављају такмичење на СП у Варни. "Момци су оставили срце на терену против Русије", поручио селектор Никола Грбић.

Остали спортови 19.09.2018 | 11:30
СП - Одбојкаши Србије: Нема страха ни од кога!
Одбојкаши Србије остварили су веома важну и велику победу над селекцијом Русије, резултатом 3:2 (25:21, 24:26, 25:17, 22:25, 15:12), и као другопласирани тим своје групе прошли у другу фазу Светског првенства.

Изабраници селектора Николе Грбића оставили су „срце на терену“.

"Речи су сувишне. Каква је то била енергија, борба, веровање... Момци су урадили све и више него добро, били су максимално агресивни, играли су без страха. Оставили су срце на терену и свака им част. Тренирам фантастичне момке, показали смо да можемо да се носимо са најбољим екипама на свету", рекао је Грбић у Барију.

Селектор је додао да је направљен прави подвиг.

"Русија је један од претендената за освајање медаље. Нисам очекивао да ће изгубити две утакмице у групи, али то говори колико је наша група била јака".

Србија са скором 4-1 сели се из Италије у Варну у Бугарску, где ће наставити такмичење.

"Веровали смо и знали да можемо да играмо. Пренели смо много бодова и сада треба ову енергију да пренесемо у наредне утакмице и домогнемо се завршног турнира који је коначни циљ. Више не постоје фаворити и уз овакав приступ не треба да страхујемо ни од кога", рекао је српски одбојкаш Александар Атанасијевић.

Србија ће наступати у групи Х са селекцијама Пољске (скор 5-0), Француске (3-2) и Аргентине (2-3), и играће мечеве од петка до недеље.

"Ставом смо показали да ће Русији бити доста тешко. Они су се ту стварно запитали. Играли смо фантастично, пре свега у одбрани и на сервису. Енергија и пожртвовање нас краси. Препознали смо сложност и наставили у том ритму. Пресрећни смо, али треба да будемо опрезни", рекао је Лисинац.

Пласман у трећу рунду такмичења избориће победници и два најбоља другопласирана тима из четири новоформиране групе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар