Бајернова реакција: Потписао Дерик Вилијамс!

Други пик на Драфту из 2011. године стиже у Минхен.  Замена за Мачвана је 2. пик са НБА драфта.  Бајерн је пронашао решење на позицији крилног центра.

Кошарка 21.09.2018 | 10:30
Бајернова реакција: Потписао Дерик Вилијамс!
Шокирала је све у кошаркашкој репрезентацији Србије, али и стручном штабу минхенског Бајерна тешка повреда Милана Мачвана, због чега је немачки шампион био приморан да у седмицама пре почетка сезоне реагује и доведе адекватну замену за српског капитена. Она, у одређеном облику, стиже у лику Дерика Вилијамса.

Други пик на НБА драфту из 2011. године долази у Минхен као играч који може да одговори изазовима на позицијама крила и крилног центра.

Вилијамс је последњи ангажман имао у Лос Анђелес Лејкерима, где је одиграо две утакмице, а пре тога је био у Кини где је у дресу Тјанжан Голд Лајонса бележио преко 20 поена у просеку.

Дерик Вилијамс иза себе има велико НБА искуство током времена проведеног у Минесоти, Сакраменту, Њујорку, Мајамију и Клиивленду. За шест сезона скупио је 436 утакмица, у којима је уписивао готово девет поена и четири скока. Својевремено је важио за огромног талента универзитета Аризона, а испред њега је на драфту 2011. године био само Кајри Ирвинг. Иза себе је, занимљиво оставио играче попут Каваја Ленарда, Џимија Батлера, Ајзее Томаса, Николе Миротића, Тристана Томпсона, Енеса Кантера, Јана Веселија, Јонаса Валанчијунаса, Николе Вучевића... Ипак, никада није достигао висине које су му предвиђане. 

Још једна тешка повреда колена Милана Мачвана била је знак да Бајерн крене у хитну потрагу за новим играчем на позицији крилног центра.

Према писању специјализованог портала "Еурохоопс", та потрага је дефинитивно завршена.

Екипу Дејана Радоњића ће пред почетак евролигашке сезоне појачати Американац Дерик Вилијамс (27 година, 203 центиметара), који је 2011. био изабран као висок други "пик" на НБА драфту, одмах после Кајрија Ирвинга, а пре Енеса Кантера, Тристана Томпсона, Јонаса Валанчунаса, Јана Веселог, Каваија Ленарда, Николе Вучевића...

Вилијамс игра на позицији крила и крилног центра, а у НБА лигу је ишао као Минесотин избор, мада је после две године прешао у Њујорк, па у Мајами и Кливленд, где се није дуго задржао, као ни у Лејкерсима, чији је члан прошле сезоне био само десет дана.

У међувремену, кошаркаш који је одиграо 428 утакмица у НБА лиги (8,9 поена по мечу, уз 4 скока) боравио је прошле зиме и у Кини и наступио на 15 утакмица за Тијанђин.

У екипи Бајерна Вилијамсу ће саиграчи бити чланови српске "колоније" - Милан Мачван, Стефан Јовић, Владимир Лучић, а можда и Немања Дангубић, који је током припрема радио са Радоњићевим тимом.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар