Перуничић спреман за изазов: Шта је нама лако?

Нови селектор рукометне репрезентације Србије спреман да започне тежак посао и преузме одговорност.

Остали спортови 20.09.2018 | 22:15
Перуничић спреман за изазов: Шта је нама лако?
Ненад Перуничић сада ће морати да оправда надимак Терминатор, који је добио док је играо у Шпанији, јер се ухватио тешког посла.

Именован је за новог селектора рукометне репрезентације Србије.

Перуничић је рекао да су преговори око клупе Србије трајали готово три године, пре него што га је Рукометни савез и званично именовао за селектора.

"Част, понос, одговорност и изазов, то је оно што осећам у овом тренутку. Сада је дошао тренутак, желео сам то", поручио је у разговору за "Спортски журнал" Перуничић.

Он је додао да је свестан да га чека тежак посао, али да је спреман за нови посао.

"А, шта је нама лако, већ дужи низ година? Свестан сам да је то наша реалност и тим пре је за мене изазов, а шта год да се догоди спреман сам да преузмем пуну одговорност", додао је бивши репрезентативац који ће Србију предводити у јануару на Светском првенству у Данској и Немачкој у групи са селекцијама Француске, Немачке, Русије, Бразила и Кореје.

Он ће званично на клупи први пут седети крајем октобра у квалификацијама за Европско првенство 2020. године, када су на програму мечеви са Белгијом у Зрењанину и гостовање Швајцарцима.

"Имам наравно већ идеје како ће то све да изгледа, а будући да је Љубомир Обрадовић, кога изузетно ценим, постављен за координатора свих селекција, нећу се либити да питам за савет", навео је Перуничић, који ће упркос прихватању селекторске позиције остати тренер Црвене звезде, коју води од 2011. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар