Трагедија у САД: Убијена шпанска голферка!

Селија Баркин Арозамена, једна од најталентованијих играчица голфа у Европи, убијена је на терену у Ајови, где је студирала.

Остали спортови 18.09.2018 | 20:30
Трагедија у САД: Убијена шпанска голферка!
Трагична вест погодила је светски спорт. Шпанска голферка, једна од најталентованијих у Европи,Селија Баркин Арозамена, пронађена је мртва на терену у Ајови.

Тело Селије, која је рођена 1996. у Кантабрији, пронађено је поред голф терена, недалеко од њене торбе.

Полиција је после увиђаја саопштила да је шпанска спортисткиња нападнута пре него што је убијена.

За њену смрт оптужен је Колин Данијел Ричардс, 22-годишњак без сталне адресе становања, који је одмах и ухапшен. Он је оптужен за убиство првог степена, саопштила је полиција.

Селија Баркин Арозамена на студије грађевине на Универзитету у Ајови стигла је пре четири године и ускоро је требало да дипломирала.

Била је једна од најбољих голферки Европе, а ове године освојила је турнир Биг 12 и титулу на појединачном Европском првенству. И у САД је бележила сјајне резултате на турнирима, због чега је проглашена најбољом спортискињом Универзитета Ајова Стејт, а обезбедила је наступ и на УС Опену, једном од највећих голферских турнира.

Она је 2014. године представљала Шпанију на Олимпијским играма младих, а од 2015. до 2018. године била је редовни учесник тимских европских првенстава.

"Селија је имала заразан осмех, ведру личност и сви који смо је познавали били смо благословени. Наша породица дубоко жали због огромног губитка Селије, сјајног студента, спортисте и амбасадора Универзитета Ајова Стејт", изјавио је челник спортског сектора Универзитета у Ајови Џејми Полард.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар