Прочитајте детаље убиства у Палама

Ненад Божић (45) из Пала напао је оца Вељка на спавању и убио га са више убода ножем у њиховој кући у Палама, а након тога је окрвављен, са ножем у рукама, изашао на улицу испред куће.

Република Српска 18.09.2018 | 13:22
Прочитајте детаље убиства у Палама
Убиство се догодило јуче у Улици Трифка Грабежа 27 у Палама. Комшије су видјеле Ненада крвавог и обученог само у доњи веш, како са ножем у руци хода улицом, те су одмах обавијестили полицију.

На лицу мјеста веома брзо је стигла полиција и привела Ненада.

Мјештани Пала причају да су Вељко и његов син били добре комшије и да ништа није указивало да се може десити оваква породична трагедија.

– Ненад је био добар, нормалан момак. Једно вријеме је возио камион, али због здравља је напустио тај посао и почео радити за једну пекару и комбијем превозити пециво. Није изгледао као неко ко може починити овако стравичан злочин – испричао је један од комшија за Српскаинфо.

Он је појаснио да је Ненаду прошле године умрла мајка, а да је у рату изгубио брата близанца и то је све утицало на њега.

Мотив убиства није познат, постојале су разне спекулације око тога, али из полиције и тужилаштва се нису оглашавали.

Извор Српскаинфо близак истрази испричао је да је Вељко, након што га је син избо ножем, успио да устане из кревета и сиђе са спрата куће до улазних врата, гдје је нађено његово тијело.

– Још нисмо сигурни да ли га је Ненад ту задњи пут убо ножем, или је једноставно Вељко искрварио на прагу куће. То ће се утврдити током истраге, као и то да ли је Ненад имао психичких проблема – појаснио је наш саговорник. 

Он је прецизирао да је Вељко имао више убода по леђима и грудном кошу.

Један од комшија, који није желио да му спомињемо име, рекао је да је чуо неку галаму са улице, али да прво није обраћао пажњу. Убрзо је, каже, примјетио полицијске ротације, те када је изашао сазнао је да је Ненад убио оца.

Ненад и Вељко Божић су живјели сами у породичној кући у Палама.

– Ненад није ожењен и њих двојица су били сами у тој кући. Често се могла чути свађа из куће између њих двојице и било је нас страх због тога. Међутим, нисмо могли очекивати да је Ненад у стању да убије оца – истакао је овај комшија.

Он је додао да Ненад има и сестру која има своју породицу и одавно не живи у родитељској кући.

Мјештани овог насеља у Палама кажу да им није познат мотив убиства, те додају да сумњају да је Ненад био психички болесник, те да се убиство догодило у моменту неурачунљивости.

Увиђај

Како незванично сазнајемо, дежурни тужилац, који је руководио увиђајем, наредио је да се обаве сва потребна вјештачења како би се утврдило шта се тачно дешавало у кући породице Божић.

Извор: СрпскаИнфо

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Xyз

18.09.2018 12:26

Цовјек је дугогодисњи психицки болесник,једно вријеме није зивио са оцем,зато сто нису били у добрим односима.Годинама је пријетио да це убити оца.Није адекватно лијецен,ко сноси кривицу за то,постао је убица,а није то заслузио ,нису му хтјели помоци и смјестити у установу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РедБулл

18.09.2018 19:22

Овде је закон крив и сви они који му нису хтјели помоци д институција до комплетне владе кој није усвојила закон за ове јадне људе који имају психицке проблеме. Имам комсију који је исто психицки отисо он се зив нецује нити г ко дира нити он ког дира .Сам зиви ако му ко да да једе и појест це а неби затразио нема бога кад би умро од глади. Сам са собом сједи и прица и смије се.Цијели комсилук је покусао да га гдје приме на лијецење али неце казу ако није агресиван немоземо му ниста једино да сам казе да хоце да се лијеци. Покусавали смо са њим прицати и спасити га али није било вајде казе па нисам ја луд никог недирам. Али ипак се боје мјестани јер код таквих особа су дјелици секунде у питању и да направи несто лосе и другима а и себи.

Name

Бл

18.09.2018 15:15

Нема помоци људина којим треба.По годибама сигурно је био и у рату .Психицке последице из рата.Дрзаво гдје си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм

18.09.2018 18:23

А да је дрзава каква треба да буде, да њене институције воде бригу о свему а да не води бригу само један човјек који се све пита, а који немозе стићи на милион мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Берта

19.09.2018 12:22

Страсно!!! Прије неколико дана у бихацкој крајини син искасапио мајку,сад син убио оца...уффф докле висе овакве ствари да се десавају. Драги народе ако видите да је вас цлан породице психицки болестан покусајте му помоц,мада је у оваквој дрзави то јако теско. Казу комсије умрла мајка,брат погинуо,неее није то разлог,ја сам остала рано без мајке,имала злу мацеху,послије изгубила брата,просла рат и то у мјесаном браку,и остала здрава. Једноставно неки људи се роде болесни,други имају склоност алкохолу или дроги и онда та њихова болест се убрза и погорса. Имам брата који има породицу није агресиван према њима,али никад се незна,ја сам га лицно 2 пута смјестила на неуропсихијатрију и било је резултата,али назалост окрузење и друство су такви да људи около знају за његову болест а тјерају га на цасицу алкохола и онда настају проблеми,а оног момента кад их болница отпусти висе се нико не брине за те људе нити ко додје да види каква је ситуација са болесником нити га позивају на контроле. Залосно. Ако имате неког у фамилији ко је психицки болесник немојте то сакриват него пробајте помоц тим људима. Сцхизофренија је јако теска болест,доктори је називају раком дусе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док

20.09.2018 06:15

Српска нема програм да помогне људима који имају психо соматске поремецаје то је проблем друство ,дрзава Република су криви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

20.09.2018 11:46

је крив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

20.09.2018 22:43

Мора да је радованов комсија

ОДГОВОРИТЕ