Најава - ЛШ: Фабрике голова!

Уз дужно поштовање осталим дуелима, окршај Редса и Парижана представља дерби првог кола Лиге шампиона, јер не само да су оба тима остварила максималан учинак у досадашњем току националних првенстава, већ су уложила „тоне“ новца у јачање играчког кадра.

Фудбал 18.09.2018 | 16:30
Најава - ЛШ:  Фабрике голова!
Ливерпул и Пари Сен Жермен – фабрике голова. Одмах на старту нове кампање најеминентнијег континенталног клупског такмичења на програму је дуел од кога „иде вода на уста“. Када на Енфилд буду стигли Свеци, а Томас Тухел буде стиснуо руку Јиргену Клопу, старом знанцу, отпочеће беспоштедна борба на гол више. Другачије Ливерпул и ПСЖ не умеју... Уз дужно поштовање осталим дуелима, окршај Редса и Парижана представља дерби првог кола Лиге шампиона, јер не само да су оба тима остварила максималан учинак у досадашњем току националних првенстава, већ су уложила „тоне“ новца у јачање играчког кадра и у свако такмичење улазе с највишим амбицијама.

Ливерпул је толико немилосрдан у Премијер лиги, да је остварио најбољи старт сезоне од 1992. када је основана Премијер лига. Редом су падали Вест Хем, Кристал Палас, Брајтон и Лестер, а последњи је у суботу немоћан био Тотенхем. Црвени су као гости славили са 2:1 на Вемблију и остварили победу која им пумпа самопоуздање пред наставак изазова на свим фронтовима. Клопов тим ове сезоне тријумфује сигурно и стрпљиво, за шта је умногоме заслужна дефанзивна линија. После пет рунди у шампионату, Редси су примили само два гола, што је тренутно најбољи резултат. Сада долази до изражаја ангажовање голмана Алисона, потом трансфер Ван Дајка минуле зиме, али се и исплатила вера у Робертсона, Арнолда и Гомеза. Да не помињемо значајан допринос Набија Кеите, који је већ на старту показао да вреди сваки милион евра уложен у његову куповину. Салах и Мане заузеће своје место у навали, али се за Клопову главобољу побринуо Роберто Фирмино, који је против Тотенхема повредио око и извесно неће бити у првих 11.

Баш као и чета са Енфилда, и ПСЖ шамара све ривале у националном првенству. Мада, то је очекивано с обзиром на то да је убедљиво најквалитетнији у Француској и да нема правог изазивача у трци за шампионску титулу. Каен, Генган, Анже, Ним и овог викенда Сент Етјен представљали су загревање за озбиљније ривале које Свеце чекају у мисији која их највише интересује, европску круну. Нејмар и Мбапе се враћају у тим пошто их је Тухел чувао за меч у Ливерпулу, а имена попут Каванија, Ди Марије, Дракслера, Вератија, Тијага Силве, Рабијоа, Буфона, Маркињоса, Данија Алвеса и осталих довољан су показатељ да тим са Парка принчева има штофа за најсјајније одело и трон.

Биће ово тек трећи званични окршај Ливерпула и Пари Сен Жермена. Последњи пут снаге су одмерили 1997. године у оквиру полуфинала Купа победника купова. Најпре су Редси славили са 2:0, али су Свеци прошли у финале после 3:0 у реваншу и касније били поражени од Барселоне у борби за пехар. С обзиром на нападачке могућности оба тима, овде треба очекивати гомилу голова...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар