У Ред Булу очекују казну за Ферстапена у Сочију!

Возач Ред Була Макс Ферстапен највероватније ће трку Формуле 1 за Велику награду Русије почети са зачеља.

Остали спортови 20.09.2018 | 12:30
У Ред Булу очекују казну за Ферстапена у Сочију!
Разлог је тај што ће на његовом болиду бити замењен мотор, после бројних проблема у прошлој трци у Сингапуру.

Ферстапен је у недељу освојио друго место у Сингапуру, али ће за наредну трку вратити старији мотор, због чега ће бити кажњен, па у екипи не очекују од њега добар резултат у Сочију, 30. септембра.

"Сочи ће бити трка коју ћемо брзо заборавити. Мислим да ћемо тамо највероватније почети са зачеља. Али, после тога нас чекају добре трке", рекао је директор Ред Була Кристијан Хорнер, пренео је Скај. 

Он је истакао трку у Мексику, на којој је Ферстапен победио прошле године. До краја шампионата остало је још шест трка. 

Током трке у Сингапуру Ферстапен се пожалио на проблеме са мотором, али је успео иза себе да остави Себастијана Фетела из Ферарија, након што је избио испред њега по изласку из бокса. Пре тога, његов болид се готово зауставио у боксу. 

"Мислим да смо остварили најбољи резултат уз проблеме које смо имали са мотором. Био сам срећан када је 'сејфти кар' изашао пошто сам се скоро зауставио на стази, чак ни одлазак у бокс није прошао добро. Не знам која стаза ће испасти добра. Можда у Мексику. Много губимо на равном и не очекујем да ће бити као прошле године, али никад се не зна", рекао је Ферстапен. 

Он је прошле године у Сочију заузео пето место, али је трка тада вожена у априлу, а сада је на програму крајем септембра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар