Шок! Тодоровић покидао предње укрштене лигаменте!

Ударац за Србију: Тодоровић пропушта целу сезону! Српски кошаркаш из редова Мурсије Дејан Тодоровић доживео је најтежу спортску повреду због чега ће ван терена бити девет месеци. Српски репрезентативац већ оперисан!

Кошарка 18.09.2018 | 14:30
Шок! Тодоровић покидао предње укрштене лигаменте!
Велики пех за Србију.

Српски репрезентативац Дејан Тодоровић мораће на дугу паузу, после најтеже спортске повреде коју је доживео у припремној утакмици Мурсије против Хувентуда.

Он је приликом доскока покидао предње укрштене лигаменте левог колена, а након што је оток спласнуо, обављена је хирурушка интервенција.

Тодоровића очекује дуга пауза и највероватније ће пропустити целу сезону. Очекује се да ће ван терена бити девет месеци.

Тодоровић је наступао за репрезентацију Србије у свим "прозорима" квалификација за Светско првенство изузев на мечу са Аустријом и на последњим дуелима у септембру, против Грчке и Естоније.

Те утакмице пропустио је у договору са селектором Александром Ђорђевићем, који је рачунао на њега за следећа два окупљања националног тима.

Српски кошаркаш најбољу партију за Србију пружио је на мечу против Грузије у Тбилисију, када је постигао 24 поена, уз пет скокова и шест асистенција, и остварио индекс корисности 34. У просеку је наступајући за "орлове" остваривао 12 поена по мечу.

Тодоровић је тако постао други репрезентативац Србије који је доживео тешку повреду лигамената колена и на којег селектор неће моћи да рачуна до краја квалификација за Светско првенство у Кини 2019. године, после Милана Мачвана, који се повредио почетком септембра, такође на припремном мечу Бајерна.

Србија је занемела после нове тешке повреде Милана Мачвана. Само две недеље пошто се вратио тренинзима капитену кошаркашке репрезентације Србије поново су страдали предњи укрштени лигаменти колена, због чега је цео тим кошаркашке репрезентације остао у великом шоку. Нажалост, само неколико дана после великог пеха искусног крилног центра српски национални тим погодила је нова тешка повреда. Овог пута исти проблем задесио је и Дејана Тодоровића...

Наговестио је селектор Србије Александар Ђорђевић још на конференцији за медије после тријумфа над Естонијом да ствари не изгледају добро, а преглед магнетном резонанцом потврдио је најцрње слутње -Тодоровић је постао жртва најтеже повреде модерног спорта. Специјалистички преглед магнетном резонанцом разрешио је све дилеме... Чим је оток на левом колену спласнуо, утврђено је да су страдали лигаменти и да је сезона за њега готово сигурно завршена. 

Он је већ у понедељак оперисан и сада му предстоји пауза од око девет месеци. 

Дејан Тодоровић се повредио у припремном мечу против Хувентуда у суботу. Све се догодило после лошег доскока, када је колено само клецнуло. Тодоровић се одмах ухватио за лево колено и већ тада било је јасно да му прети оно најгоре... Постојала је минимална шанса да је повреда мање штете, али су доктори рекли своје.

Дејан Тодоровић је у квалификацијама за Мундобаскет био међу најбољим играчима Србије и бележио је близу 12 поена у просеку. Није се одазвао на септембарске припреме са државним тимом јер Мурсија није желела да га пусти до 10. септембра, па је у стручном штабу Србије одлучено да Тодоровић настави припреме за нову сезону. Било је планирано да буде једна од водећих фигура тима у последња два репрезентативна окупљања током квалификација.

Брзо опоравак, Дејане!

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар