Анћелоти трећи пут гост Звезде: Памтим маглу 1988.

Славни италијански тренер довео је Наполи у Београд и сетио се дана када је у дресу Милана играо једну од већих утакмица на истом стадиону. "Такође, памтим и 2006. годину".  Кулибали: На "Маракани" ће бити врло тешко, али не плашимо се.  Фудбалер Наполија Калиду Кулибали рекао је да ће њему и саиграчима на "Маракани" бити веома тешко да дођу до победе.

Фудбал 17.09.2018 | 20:30
Анћелоти трећи пут гост Звезде: Памтим маглу 1988.
Карло Анћелоти је поново у Београду. Био је као играч Милана 1988, па као тренер "росонера" 2006. Оба пута против Црвене звезде, као што ће бити и у уторак од 21.00, али сада ће седети на клупи Наполија.

У утакмици првог кола Лиге шампиона!

"Сећам се врло добро магле 1988, била је то изузетна утакмица, а на нашу срећу добро је прошло. Звезда је имала фантастичне играче и лако је то могло да буде финале. Сећам се и поништеног гола, а и даље не знам зашто. И 2006. смо победили, надам се да ћемо и сутра бити успешни, налазимо се у тешкој групи и сваки бод је битан", истакао је трофејни италијански тренер пред бројним представницима медија.

Карло Анћелоти је током каријере три пута освојио Лигу шампиона, па је новинаре интересовало може ли до таквог подвига и са екипом Наполија.

"Само сам са Реалом имао осећај да можемо до краја, са Миланом је било другачије јер смо играли квалификације. Сутра крећемо у нову причу, немамо много искуства, па ћемо видети шта ће бити", није желео искусни стратег да даје велика обећања.

Уочи доласка у Београд, Анћелоти је Звезду назвао "фасцинантним аутсајдером". Објаснио је и због чега.

"Сви су сложни у оцени да је ово најтежа група. Сви знају каква је атмосфера у Београду, а Звезда је убедљива у свом првенству".

На констатацију да многи већ виде ПСЖ и Ливерпул као прва два тима у Групи Ц, тренер Наполија је рекао:

"Врло је битно добро почети у Лиги шампиона, то је најјаче такмичење, а видећемо како ће бити на крају".

За крај, Анћелоти је рекао да нема посебну поруку за своје играче пред сутрашњу утакмицу.

"Битно је да играмо нашу игру, да се не уплаше атмосфере. Добра је ствар и што је председник (Аурелио Де Лаурентис) ту, уз екипу".

Кулибали: На "Маракани" ће бити врло тешко, али не плашимо се. Фудбалер Наполија Калиду Кулибали рекао је да ће њему и саиграчима на "Маракани" бити веома тешко да дођу до победе.

Звезда и Наполи играју у првом колу Лиге шампиона у Београду у уторак од 21.00.

Кулибали је један од најбитнијих дефанзиваца Наполија, екипе која се уз ПСЖ и Ливерпул бори за место у шеснаестини финала Лиге шампиона, али не треба отписивати ни црвено-беле.

"Ми ћемо дати све од нас, ПСЖ и лпул су можда фаворити, али не треба занемарити и остале. Ми ћемо пробати да прођемо групу што прошле године нисмо урадили. Врло важна утакмица, знамо како је у Лиги шампиона, како ће нам бити после... Слушамо тренера и у ЛШ ће сигурно бити другачије него у Серији А. На 'Маракани' ће бити врло тешко", рекао је Кулибали.

Наполи прошле сезоне није успео да прође групну фазу, а у томе их је зауставио украјински Шахтјор.

"Можда је тренер Сари имао проблем, сада је све ново. Хоћемо да испоштујемо наше играче и навијаче као и наше хероје".

Он и саиграчи се не плаше атмосфере "Делија", јер сличну атмосферу често имају и на свом стадиону.

"Мене ништа не плаши, знамо како је Звезди са њиховим навијачима, али имамо и ми наше и знамо како је играти пред таквом атмосфером", закључио је Кулибали.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар