Босић: Вучић држи до своје ријечи и вјерујем да се неће мијешати у изборе

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић рекао је да вјерује да предсједник Србије Александар Вучић неће доћи у Републику Српску два дана прије избора.

Република Српска 17.09.2018 | 17:54
Босић: Вучић држи до своје ријечи и вјерујем да се неће мијешати у изборе
"Предсједник Србије држи до своје ријечи и он је у више наврата до сада рекао јавно да се неће мијешати у изборни процес у БиХ односно у Републици Српској", рекао је Босић, гостујући у програму телевизије Н1.

Босић је подсјетио да је Вучић то рекао и током посљедњег сусрета када су били заједно да се неће мијешати у изборе овдје.

На питање новинара шта ако се то деси, Босић је рекао да ће то бити протумачено као подршка Милораду Додику.

"Вјерујем да до тога неће доћи, јер предсједник Србије држи до своје ријечи", казао је Босић.

Посјету Вучића Источном Сарајеву најавио је предсједник РС Милорад Додик за 5. октобар.

Коментаришући долазак руског министра иностраних послова у БиХ, Босић је рекао да се ради о званичној посјети која је раније планирана за данас.

"Русија води такву политику и без обзира ко је на власти у РС та сарадња постоји и то је било и када су предсједник и члан Предсјендиштва БиХ били из СДС. Сарадња са Русијом не зависи од појединца", казао је Босић.

Одговарајући на питања новинара, Босић је рекао да савезништво између Савеза независних социјалдемократа и Хрватске демократске заједнице даје снагу Жељку Комшићу, кандидату Демократске фронте и Грађанског савеза за члана Предсједништва Босне и Херцеговине.

Босић је указао да ове двије политичке странке - Савез независних социјалдемократа и Хрватска деморкатска заједница проблематизују дејтонско уређење Босне и Херцеогвине, те је додао:

"Постоји страх да би коалиција између ових странака могла дестабилизовати  Босну и Херцеговину. Ипак, у предизборном процесу не шаљу заједничка саопштењу, фотографије, изјаве, као што је то био случај раније. То не чине јер су можда схватили да то има негативан ефекат. Жељку Комшићу, који представља пријетњу по Човића, снагу даје коалиција Хрватске демократске заједнице и Савеза независних социјалдемократа. Има људи који ће гласањем за Комшића показати незадовољство. Мислим да ће бити неизвјесна трка између Комшића и Човића".

Мишљења је да ће бити неизвјесна изборна трка и између Савеза за побједу и Савеза независних социјалдемократа тврдећи да је мноштво неповољних околности по владајуће у Републици Српској, што није био случај 2014. године.

"Сада ће разлика у гласовима бити у корист Савеза за побједу", увјерен је је Босић за Н1.



БН ТВ

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Мк

17.09.2018 16:37

ВУЧИЋУ СУ ПОЗНАТЕ КРИМИНАЛНЕ РАДЊЕ МИЛОРАДА ДОДИКА И ВУЧИЋ ЈЕ ЗАБОРАВИО ДОДИКОВЕ ИЗЈАВЕ ДА ЈЕ ОН ПОБАЧАЈ А ВУЧИЦЕВ ОТАЦ И ДАЉЕ ГОВОРИ ДА ЈЕ МИЛОРАД ДОДИК ЊЕГОВ ПРЕДСЈЕДНИК ИАКО МУ ЈЕ ЗА СИНА РЕКАО ЈАВНО ДА ЈЕ ПОБАЧАЈ.КО ЈЕ ТУ ЛУД .ПОНЕКАД МИСЛИМ ДА ЉУДИ ГУБЕ РАЗУМ И КАРАКТЕР ЗА РАДИ НЕКЕ БИЈЕДНЕ ВЛАСТИ .КО ЈЕ ПОШТОВАО ВУЧИЋА ПРЕСТАО ЈЕ ЗБОГ МИЛОРАДА ДОДИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

17.09.2018 17:15

Тако је Вуциц подрзавајуци Додика губи подрску од многих. Да ли досао 5.октобра или не он је вец пар пута дао подрску Додику и на друго нацин це то поново уцинити. Али ја се надам да це опет гласаци реци своје мада невјерујем у слободне и фер изборе многи гласаци це под пријетњом гласати за неке од владајуцих странака. Гласаци у некаква обецања нити обрацају пазњу нити вјерују проблем це бити пријетње резима са свим и свацим па цак пријетње дјеци а овај резим је на све спреман.

Name

бакс

17.09.2018 19:54

Неце, неце. Гледај цирилицу 3 дана пред изборе... Назалост, вец је договорена подрска :(

Name

Никола

17.09.2018 21:15

Ови у Ћирлици су на Додиковом а не на Вучићевом платном списку.Сви они из Бањслалуке од Додика из кабинета мјесечно узимају 5000 ЕУР и тако годинама!?

Name

блиц

18.09.2018 05:49

Ево кандидата СДС-а за парламент БиХ Изборна јединица три Александра Пандуревић и Ана Маловић, кандидати СДС-а за Народну скупштину Републике Српске Изборна јединица осам Соња Караџић Јовичевић и Милован Бјелица, те кандидат ПДП-а Огњен Вуковић. ПА зар немате никога младјег, паметнијег и љепсег. Ови су сто година у фотељама!

Name

Рис

18.09.2018 07:49

Овај Босиц би као да мало врси притисак на Вуцица.Наравно да треба да доде на отварање болнице,а сто се то поклапа са предизборном кампањом,ста то има везе.

Name

Неко иза угла

17.09.2018 17:02

Ста би са мојим коментаром,молим лијепо јел сам неког вриједјао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.09.2018 17:24

Вјероватно си подрзавао власт

Name

Алиса

17.09.2018 17:05

О Вуцицу пријје избора У Рс све најбоље.Никад се не зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ријечи им не значе ништа...

17.09.2018 17:18

Њима ријечи и обећања не значе ништа, посебно у предизборној кампањи. Мислим да ће Вучић доћи на отварање болнице у И. Сарајеву, баш пред изборе. Испричаће он лијепу причу, да је то само из поштовања према Србима, јер се тако зове болница.. Живот нас је до сада научио да не треба вјеровати њиховим обећањима, ријечи су им елементи реченица, које тресу народу по потреби... Једино је "одговорност", у било ком погледу, за данашње политичаре , непозната и непостојећа ријеч... Све ће бити као и до сада, све их треба са резервом узимати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абоб

17.09.2018 18:26

Треба њих под закон и одговорност а не прице лазне и обецања лазна ! А ваљају милионе и камионеее! Само поријекло имовине и одговорнист и закон и правну дрзаву а политицаре на волонтирање а не богацење злоупотребу институција и изнад закона !!!

Name

МС

17.09.2018 17:50

Наравно да је ПОДРШКА , кад ДОДИК И ВУЧИЋ ИМАЈУ ЗАЈЕДНИЧКЕ ФИРМЕ ..АГРОДЕСТИЛ ", Лакшташи и ИТ цомпанију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

17.09.2018 18:07

Распитајте се мало, опстински одбори снс вец 3-4 месеца активно раде кампању за СНСД и М. Додика. Праве се спискови сигурних гласова, организује се превоз.... Толико о његовом обећању и постовању речи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

17.09.2018 18:47

БРАВО, НАПОКОН НЕКО РАЗУМАН. СВИ ОО СНС У СРБИЈУ СУ ДОБИЛИ НАЛОГ ДА ПОДРЖЕ КАМПАЊУ ЦРВЕНЕ СЕКТЕ.

Name

Слободан

17.09.2018 18:37

Држи, држи. С ким си такав си, увијек било и бити ће. Водају се као запетљана цријева, искључиво из економског интереса на личном нивоу. Босић је културан човјек али код Вучића и Додика култура не пролази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слусалац

17.09.2018 18:52

Гласацу против Додика и Зељке,али СДС стварно треба да поведе рацуна,кога ставља на листу.У Зворнику кандидат за скупстину лик који дрзи кладионице,плаца раднике минималац и изгледа као вехабија.Страсно!И он це да ми прица о просперитету и развоју...Благи.узас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

17.09.2018 19:47

У праву си и добро размисљас треба гласати против Снсд и Додика па када додју промјене највисе годину дана новом резиму дати времена да се оцисти од таквих људи. Срби требају гласати за СДС и Вукоту без страха да це бити неки сукоб као '91 многи се пласе ако додје СДС бит це рата тако резим пласи градјане како би опстао на власти. Рата мозе бити ако ови остану на власти јер це унистити тотално економију да це народ морати да крене у неку револуцију и они це то да окрену поново на рат нација. Опасно је да овај резим опстане у било ком облику

Name

др

17.09.2018 19:02

Је ли ви стварно мислите да мозете добити изборе, ви из СЗП а.!!!????

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИ

17.09.2018 19:53

НА ПОШТЕН НАЧИН ДА АЛИ ПОШТО СНСД ЈОШ НИЈЕДНЕ ИЗБОРЕ НИЈЕ ДОБИО ПОШТЕНО ОНДА НЕ.ПРВО СУ НА КВАРНО ДОШЛИ НА ТЕНКОВИМА А ОНДА СУ НА КВАРНО У НЕЗАВИСНИМ ШТАМПАЛИ ЛИСТИЋЕ ТАКО ДА ЈЕ БИЛО ВИШЕ ЛИСТИЋА НЕГО ГЛАСАЧА ОНДА СУ ПОКРАЛИ Р.СРПСКУ ОГУЛИЛИ ЈЕ ДО ГОЛЕ КОЖЕ А НАЈВЕЋА ТРАГЕДИЈА ЈЕ ШТО СУ ЉУДИ ИЗ ВЛАДАЈУЋЕ ПОКУШАЛИ ДА ИГРАЈУ ПОШТЕНО АЛИ ИМ НЕ ИДЕ ОД РУКЕ ПА ЋЕ И ОВЕ ГОДИНЕ ПО ПОЗНАТОМ ПРИНЦИПУ ДОДИКА ЈЕБАЦУ ИМ СВИМА МАМУ НАРАВО НА ЛОПОВСКИ НАЧИН

Name

Нострадамус

17.09.2018 20:22

Јел ти мислис да српски народ одлуцује ко це да побиједи у Републици Српској. Ко це да побиједи у Републици Српској одлуцују хрвати и босњаци као и просле изборе.

Name

Бабел

17.09.2018 20:32

С обзиром да су паре код лактаског трактористе, теско да це опозиција побиједити,али цему тако подцењивацко питање "докторе",јербо није далеко ни сценарио из Украјине кад се бацају политицари у контејнер са све краватом...

Name

Напријед

17.09.2018 19:33

Вучићи, а нажалост и Патријах су прије двије године за општинске изборе подржали Додика. Нек се овај пут мало замисле, ако буду радили исто губе подршку поштеног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

17.09.2018 20:40

Год Босићу много вас поштујем и цијеним ваше ставове али јако вјерујем да Вулић подржава Додик и то свом снагом

ОДГОВОРИТЕ
Name

српско сарајево

17.09.2018 21:00

Господине Босићу Ви сами не вјерујете у то што сте рекли за Вучића.То што сте Ви отишли с врха СДС-а можете највише захвалити Вучићу јер је цијело вријеме вршио опструкцију Ваше борбе против режима Нпр, није дао да се отвори истрага о плаћању виле на Дедињу,а најсрамније је било понашање РТРС, у мају 2016 кад сте имали митинг опозиције, и њихови коментари о опозицији које је он лично одобравао. Ви као човјек и морална вертикала за њега сте му сметали јер ви као политичар немате баш ни једну једину аферу иза себе.Никад нисте ништа украли и отуђили тако да Ви не ваљате не само њему него и великој већини српског корпуса,-барем 70 % , који је спреман у сваком тренутку нешто проневјерити или отуђити. То ће нам се СРбима врло брзо обити о главу али то смо заслужили и тако нам треба.Написана је књига Посљедњи Мохиканац а до краја овог вијека ће неко написати и књигу Посљедњи Србин.Како смо посијали тако ћемо и пожњети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИ

17.09.2018 21:02

СВЕ СУ ТО ИСТА Г**** КАО И ЊИХОВ ПРИЈАТЕЉ МИЛОРАД ДОДИК. ПРИЈЕ 10 ГОДИНА ЈЕ ТО ДРУГА ОСОБА БИЛА, ЕВО СВЕ ПИСЕ: хттпс://yоуту.бе/аВСд686кууц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

18.09.2018 01:57

Није довољно реци да неце подржавати никога, а радити супротно. У Србији је акција, ако скупиш 30 гкасова за Додика добијаш автоматски посао. Зар то није подршка ЅНСД у. Провјерена ибформација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

18.09.2018 02:03

Заједничке фирме Вучица и Додика опљачкаше на обе стране преко јавних набавки.Оне немају конкуренцију. Колико знам некад се тендер поништавао , ако је само један понудач.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

18.09.2018 02:08

Код великих и стручних србијанских фирми које су градиле у Ираку, Русији и још по свијету познатх архитеката и инжењера градевине пројекат Београд на води гради Штрабак , а проблеме настале од нестручних санира Интеграл Лакраши .Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пффф

18.09.2018 03:19

Вуцицу мозес вјероват колко и Милокраду Дудуку.

ОДГОВОРИТЕ