Повреде брину Салета, Јовић и Лучић за Израел?

Селектор Србије најавио је да ће за утакмице у новембарском "прозору" покушати да обезбеди учешће бар неких евролигашких играча.

Кошарка 19.09.2018 | 14:30
Повреде брину Салета, Јовић и Лучић за Израел?
Шансе да Србија у септембру 2019. буде учесник Светског купа у Кини објективно су порасле након прве две утакмице друге фазе квалификација.

"Орлови" су могли и боље од 1-1 у мечевима против Грчке и Естоније, али им итекако одговарају 0-2 Израела и 1-1 Грузије, при чему су оба конкурента за треће место у недељу испустила победе у последњем секунду.

Актуелни олимпијски и вицешампиони света и Европе заузимају треће место у групи са скором 5-3, док су Израел и Грузија на 3-5.

Зато ће гостовање Израелу 30. новембра и дуел са Грчком код куће 3. децембра имати карактер "меч лопти" за пласман на Мундобаскет, а селектор Александар Ђорђевић је после победе над Естонијом у недељу увече причао у каквом би саставу Србија могла тада да наступи.

"Брину повреде неких играча, као што је повреда Дејана Тодоровића (колено - прим. аут). Остаје велика жал због тога што му се догодило, као и Мачвану, са којим се чујемо свакодневно. Брине и повреда Бирчевића".

Ђорђевић је најавио да ће се Кошаркашки савез Србије захвалити клубовима који су пустили играче за ову акцију, као и да неће одустати од евролигашких играча у новембарском "прозору", иако се зна да је током клупске сезоне врло тешко обезбедити њихов наступ за репрезентацију.

"Трудићемо се да из клубова који имају услова и слуха обезбедимо играче за бар једну од две утакмице. Прва је у Израелу, друга против Грчке у Београду, а обе су јако важне. Грчка и Немачка су већ сигурне, сада се води борба за треће место између нас, Грузије и Израела и зато ће свака следећа утакмица бити изузетно важна", нагласио је селектор.

Стефан Јовић изјавио је да би он и Владимир Лучић можда могли да заиграју против Израела, с обзиром на то да њихов клуб, Бајерн, дан пре те утакмице гостује Макабију, у оквиру 10. кола Евролиге.

"Радујемо се тој могућности и чекамо да видимо шта ће бити", рекао је за "Спортски журнал" плејмејкер националног тима.

Квалификације се завршавају у фебруару, када су на распореду мечеви Естонија - Србија и Србија - Израел.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар